AMD Adrenalin Edition Yazılımının 2022 Güncellemesini Yayınladı

AMD, Adrenalin Edition yazılımının 2022 İlkbahar güncellemesini yayınladı. Şirket RSR yükseltme ve daha fazlasını ekledi.

AMD bu sabah, GPU’ları için AMD Software Adrenalin Edition paketi için beklenen bahar güncellemesini yayınladı. İlk olarak Ocak ayında AMD’nin açılış konuşmasının bir parçası olarak tanıtılan bahar güncellemesi (22.3.1), AMD’nin yazılım yığını için birkaç yaşam kalitesi özelliği sunuyor. AMD’nin FSR 1.0 tabanlı Radeon Super’in ilk sürümü tarafından yönetiliyor. Sürücü tabanlı oyun yükseltme için Çözünürlük (RSR) teknolojisi yükseltmesi alıyor.

AMD RSR Yükseltmesi Uyguladı

Başlangıç ​​olarak, Radeon Süper Çözünürlük ile ilgili detaylara bakalım. AMD’nin Fidelity FX Süper Çözünürlük uzamsal yükseltme teknolojisinin başlangıçtaki popülaritesinin ardından, son birkaç ayda oyuncular, teknolojiyi entegre etmeyen ek oyunlara yükseltme algoritmasını uygulamaya ilgi gösterdi.

Bu, AMD’nin FSR’si de dahil olmak üzere oyunlarda çeşitli görüntü yükseltme tekniklerini zorlayabilen Saksağan ve Kayıpsız Ölçekleme gibi yardımcı programların tanıtılmasına yol açtı. FSR’yi bu şekilde zorlamak kalite veya uyumluluk açısından ideal olmasa da, AMD o zamandan beri bu fikir üzerinde ilerledi. Bu amaçla AMD, sürücülerine geçersiz kılma seçeneği olarak Radeon Süper Çözünürlük (RSR) adını verdikleri bir FSR biçimi uyguladı.

Kullanıcı Arayüzü de Yükseltildi

Magpie ve benzeri yardımcı programlarda olduğu gibi, bu, daha ideal orta nokta yerine işleme hattının sonunda uygulanan zorunlu bir yükseltme seçeneğidir. Bunun sonuçları, RSR’nin yalnızca oyundaki görüntüyü değil, kullanıcı arayüzünü de yükseltmesidir. Bu nedenle, başlangıçta yerel bir çözünürlükte oyun çalıştırmakla aynı UI bozulmasının bir kısmını sunabilir.

Bunların hepsi uygun, çünkü esasen RSR’nin çalışması için yapmanız gereken şey bu. Bu, sürücü tarafından zorunlu kılınan bir özellik olduğundan, oyunların üst düzeye çıkarılacak bir şey sağlamak ve daha düşük bir çözünürlükte oluşturmanın performans avantajlarını sağlamak için yerel bir oluşturma çözünürlüğüne ayarlanması gerekir. Dolayısıyla, günümüzde uygun FSR desteğine sahip oyunların sunduğu gibi, RSR’yi kullanmak tam olarak bir “Kur ve Unut” durumu değildir.

AMD Andrenalin Edition ile Yaşam Kalitesi Güncellemesi Getirdi

AMD Software Adrenalin Edition İlkbahar sürümü, AMD’nin sürücü kontrol paneli için de birkaç yaşam kalitesi güncellemesi içeriyor.

Öncelikle, AMD, gereksiz dosyaların indirilmesini azaltmak için sürücü güncellemelerinin indirme sürecini ayarladı. Bu nedenle, sürücü güncellemelerini indirmek için AMD’nin kontrol panelini kullanan kullanıcılar, bunun yerine yalnızca değişen dosyaları indirecek. Bu da toplam indirme sürelerini kısaltacak ve süreçte bir miktar bant genişliği tasarrufu sağlayacaktır.

AMD, bir oyun başladığında ortaya çıkan “tost” bildirimini de güncelledi. Bu bildirim artık yeni piyasaya sürülen oyun için hangi Radeon sürücü özelliklerinin kullanıldığı hakkında ayrıntılı bilgi içeriyor. AMD’ye göre bu, kullanıcılara hangi özellikleri etkinleştirdikleri hakkında bir fikir vermek, aynı zamanda RSR ve Anti-Lag gibi hangi özelliklerin etkinleştirilebileceğinin farkında olmalarını sağlamak içindir.

Exit mobile version