Amazon ABD’de Amazon Eczane uygulamasını başlattı

Amazon, reçeteli ilaçlar için eve teslimat sunan yeni bir hizmet olan Amazon Eczane uygulamasını bugün lansmanıyla sağlık sektörüne şimdiye kadarki en büyük girişini yapıyor.

Müşteriler, sağlık sigortaları, alerji gibi göze çarpan tıbbi sorunlar ve her türlü düzenli reçeteyle ilgili bilgi ekleme seçeneğiyle “güvenli eczane profili” oluşturarak yeni mağazaya kaydolabilir. Mağaza, “insülin, triamsinolon steroid kremler, kan şekerini kontrol etmek için metformin ve migren için sumatriptan gibi yaygın olarak reçete ile alınabilen ilaçlar” dahil olmak üzere bir dizi “jenerik ve markalı ilaç” sunacak. Eczane, Oxycontin gibi birçok yaygın opioidi içeren Çizelge II ilaçlarını satmayacaktır.

Google Haritalar güncellemeleri COVID ile baş etmenize yardımcı oluyor

AMAZON ECZANE PRIME ÜYELERİNE AVANTAJLI

Amazon için her zaman olduğu gibi, Prime üyeleri normal müşterilere göre bir dizi avantaj elde edecek. Bu avantajlar, siparişlerde iki günlük ücretsiz teslimat ve ilaç indirimleri içerir. Amazon, Prime üyelerinin “sigortasız ödeme yaptıklarında markalı ilaçlarda yüzde 80’e varan ve markalı ilaçlarda yüzde 40’a varan indirim” yapabileceklerini iddia ediyor. Prime üyeler ayrıca, Rite Aid, CVS, Walmart ve Walgreens dahil olmak üzere ABD’deki 50.000’den fazla eczaneden şahsen satın alınan ilaçlardan da tasarruf edebilecek.

Amazon Eczane, CNBC’ye göre bu hafta 45 eyalette satışa sunulacak. Şu anda kapsanmayan eyaletler arasında Hawaii, Illinois, Kentucky, Louisiana ve Minnesota yer alıyor. Ancak Amazon gelecekte bu alanlara genişlemeyi planlıyor. Amazon, “çoğu” sigorta planını kabul ettiğini ve müşterilere tavsiye için bir eczacı ile konuşma seçeneği sunacağını söylüyor.

AMAZON SAĞLIK SEKTÖRÜNDE KENDİSİNİ GÖSTERİYOR

Amazon Eczane’nin piyasaya sürülmesi, Amazon’dan önemli bir hamle… Ancak beklenmedik olmaktan uzak. Şirket, ilaç hizmetlerine başlandığını gösteren işaretler ile yıllardır sağlık hizmetleri pazarındaki konumunu istikrarlı bir şekilde güçlendiriyor.

2018’de ilaç dağıtım şirketi PillPack’i 1 milyar doların biraz altında bir fiyata satın aldı. Şirket daha sonra hizmeti Amazon Eczane tarafından PillPack olarak yeniden markalaştırdı. CNBC, PillPack altyapısının (sipariş karşılama merkezleri ve sağlık hizmeti sağlayıcılarıyla ilişkiler dahil) Amazon Eczanesi oluşturmak için kullanıldığını bildirdi. Amazon, Amazon Eczane’den PillPack’in müşterilere “kronik durumlar için birden fazla günlük ilacı yönetmeyi” hedefleyen “ayrı bir hizmet” olarak devam edeceğini söylüyor.

Healthcare Weekly’ye göre, ABD’de eczane endüstrisi 312 milyar dolar değerinde… Yıllık yüzde 3’lük büyüme oranları, esas olarak çevrimiçi mağazaların ve eve teslimatın artmasından kaynaklanmaktadır. Amazon’un lojistik alanındaki cesareti ile depo ve sürücü ağı göz önüne alındığında, bu alana girmek mantıklı görünüyor. Ve pandemi nedeniyle daha fazla insanın evde kaldığı bir zamanda, ilaç verme olasılığı daha da çekici.

Amazon’un Kuzey Amerika Tüketicilerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Doug Herrington, yaptığı bir basın açıklamasında, bu dinamiğin şirketin lehine çalışacağını öne sürdü. Herrington, “Giderek daha fazla insan gündelik işlerini evden tamamlamaya çalıştıkça, eczane Amazon çevrimiçi mağazasına önemli ve ihtiyaç duyulan bir ilavedir” dedi.

Exit mobile version