Alexa Cihazlar Kaliteli Podcast Dinleme Deneyimi Sunuyor

Telefonunuzu kullanırken podcast dinlemek inanılmaz derecede basit. Tonlarca uygulama ya da Google/Apple tarafından sunulan seçenekler, keyfinize uyan bir arayüzün tadını çıkarırken bilgilenmenize ve eğlenmenize imkan sağlıyor. Amazon’un akıllı asistanı Alexa yüklü cihazlar da sonunda bu uygulamalardan bir tanesine sahip oldu. Pocket Casts, artık ufak bir yüklemenin ardından Alexa ile kullanılabiliyor.

Alexa uygulamasını açıp “Skills and Games” kısmına girere ekleyebileceğiniz Pocket Casts yeteneği, işinizi hemen hemen halletmiş olacak. Uygulamayı yükledikten sonra Amazon hesabınızı Pocket Casts hesabınızla birleştirmek, oturum açmaktan farklı değil. Bunun ardından Alexa ile direkt olarak konuşarak podcastlerinizi istediğiniz gibi yönetebilirsiniz.

amazon echo

“Alexa, open Pocket Casts” komutuyla kolayca başlatılan uygulama, Alexa’nın size son dinlediğiniz programları ve yeni bölümleri çıkan aboneliklerinizi sunuyor. Bir dezavantajdan bahsedecek olursak, Alexa direkt olarak son bölümü oynatıyor ya da yarım kalan programı devam ettiriyor. Bu sebeple eğer sırayla dinlemeniz gereken bir program varsa, telefondan elinizle açıp sıraya koymak en mantıklısı olacaktır.

Bir diğer dezavantaja gelecek olursak bu kez suçu Alexa’ya değil Pocket Casts yazılımına atmamız gerekiyor. Bildiğiniz üzere iOS ve Android için tek seferlik bir ödemeyle kullanıma sunulan yazılımın fiyatı 24,99₺. (Pocket Casts – Google Play StoreApp Store) Neyse ki bu tek seferlik ödeme size uygulamayı sonsuza dek kullanma hakkı veriyor. Değip değmeyeceği konusundaki tercih ise tabi ki sizin.

Exit mobile version