Aksiyonu Kesintisiz Yaşatan Konsol Oyunları

Konsol oyunları dünyasında hareketlilik dur durak bilmiyor. Sony’nin geçtiğimiz ay duyurduğu yeni DualSense 5 kontrolcüsü, PS5, yeni Microsoft Xbox haberleri derken gündem hareketli. Bu yılın sonuna doğru gelecek olan yeni nesil konsollar öncesinde ise önümüzde yaz var. Yaz ayları demek bolca oyun demek. Hem de en iyisinden… Eğer konsollarınızın fişi takılıysa gelin en iddialı aksiyon oyunlarına bir göz atalım.

Van Helsing: Double Pack

Bu eşsiz aksiyon-RPG oyununu hemen oynamaya başlayabilir ve iki bağımsız bölüm birleştirilerek yaratılmış muazzam bir hikâyeyi keşfedebilirsiniiz. Karanlık Gotik bir Avrupa’da sıra dışı canavar avcısı Van Helsing ve yoldaşı ölümcül ama büyüleyici hayalet Lady Katarina’nın serüvenlerine katılın.

Borgovia canavarlara rahmet okutan bir manyağın tehdidi altında. Kaderin cilvesine bak ki avcımız Borgovia’nın canavarlarının yardımına koşmak zorunda kalıyor. Muzaffer kahraman atını gün batımına doğru sürdükten sonra neler olduğunu merak mı ediyorsun? Muhteşem zaferinin korkunç sonuçlarıyla nasıl başa çıktığını bizzat deyimle.

Silahını kuşan, büyülerini hazır et ve tek bir hikâyede iki müthiş düşmanın karşısına dikil!

Van Helsing: İkili Paket içeriğinde iki tam oyun, The Incredible Adventures of Van Helsing ve The Incredible Adventures of Van Helsing II’nin yanı sıra Ink Hunt eklentisi de bulunuyor.

Raccoon City Edition

Çok taze bir yapım var sırada. 8 Nisan’da çıkışını gerçekleştiren Raccoon City Edition. Bu yapımda iki klasik hayatta kalma-korku oyunu, yeniden tasarlanarak inanılmaz bir pakette bir araya geliyor. İster Resident Evil 3’te Raccoon City’den kaçmaya çalışan Jill Valentine olarak oyna ya da istersen 2019’da ödül kazanan Resident Evil 2’de Leon’u ve Claire’i kontrol et. Bu şahane paket ayrıca 1’e 4 çevrimiçi çok oyunculu Resident Evil Resistance oyunuyla birlikte geliyor. Nefis!

The Telltale Batman Shadows Edition

Bir başka taze oyun! 3 Nisan’da çıkan The Telltale Batman Shadows Edition sizi gölgelere adım atmaya ve Telltale’in Batman’inin çarpık dünyasını, Kara Şövalye’nin ve Gotham şehrinin bozulmuş kişiliğinin yeni ve uğursuz bir şekilde hayata geçirilişini deneyimlemeye davet ediyor.

Yeniden renklendirilmiş oynanış ve yeniden işlenmiş dokularla geliştirilmiş The Telltale Batman Shadows Edition, Dark Knight’ın zengin, görsel olarak zorlayıcı geçmişinin ruhuna sadık kalarak tüm Telltale Batman iki sezonunun bölümlerini, tek bir versiyonda topladı. Ve elbette ortaya çok lezzetli bir aksiyon deneyimi çıktı.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege Ultimate Edition

20 Mart’ta çıkan Tom Clancy’s Rainbow Six Siege Ultimate Edition, size devasa bir kütüphane vadediyor. Bugüne kadar ki tüm operatörleri bu yapımda oynayabiliyorsunuz. Konu ise askeri harekatlar, zorlu görevler ve hayatta kalma teması etrafında şekilleniyor. VIP ayrıcalıkları da göz atılası. Çevrimiçi oyunda 10 kişiye kadar rekabet keyfi de cabası.

Yakuza 5 Remastered

18 Şubat 2020’de çıkan oyun, adından da anlaşılacağı üzere konsept olarak bir ‘yeniden yapım.’ The Yakuza Remastered Collection’ın bir parçası olarak, 1080p çözünürlükte ve 60 kare hızıyla Yakuza 5’i deneyimleme imkanı sunuyor.

Tojo Klanı ve Omi İttifakı arasındaki barışın sona ermesiyle birlikte Kazuma Kiryu’nun mütevazı taksi şoförü tüm bunların ortasında kalır. Geçmişiyle bir kez daha hesaplaşmak zorunda kalan Dojima Ejderhası, sevdiklerini korumak için yeraltı dünyasına geri döner.

Hayatları iç içe geçmiş Kiryu ve müttefikleri, yozlaşmayı ortaya çıkarmak ve bir çete savaşını önlemek için göreve çıkarlar. Beş büyük şehirde beş oynanabilir kahraman.
Dojima Ejderhası yolculuğunu tamamlayın.

Remnant: From the Ashes

Bir diğer 2020 yılı ‘yıldız’ aksiyon oyunu da Remnant: From the Ashes. Çok konuşulan yapımda konu kaotik dünya… ‘Dünya, başka bir boyuttan gelen kadim bir kötülük yüzünden kaosa girmiş durumda. İnsanlık hayatta kalmak için mücadele ediyor, ama onların elinde farklı boyutlara ve alternatif gerçekliklere geçit açacak teknoloji var. Kötülüğün geldiği yerdeki gizemleri açığa çıkarmak, hayatta kalmak adına kaynaklar toplamak ve insanlığın tekrar inşası amacıyla bir yer edinmek için bu geçitlerden geçmelisiniz.

Remnant: From the Ashes, canavarla dolu kıyamet sonrası bir dünyada geçen hayatta kalmaya dayalı bir üçüncü kişi aksiyon oyunu. Hayatta kalan son insanlardan biri olarak kendi başına veya en fazla iki hayatta kalanla birlikle ölümcül düşman sürüleri ve reislerle karşılaşarak kaybolanları tekrar kazanmaya çalışacaksınız.

Marvel’s Avengers: Deluxe Edition

Geçtiğimiz yılın sonuna doğru çıkışını gerçekleştiren bir diğer ‘şahsına münhasır’ yapım. Marvel’s Avengers orijinal, sinematik bir hikâyeyi tek oyunculu ve işbirlikçi oynanışla birleştiren destansı, üçüncü şahıs bir aksiyon-macera oyunu. Oyun için Ücretsiz Square Enix Members hesabı gerekli. Aksiyonu uçlarda yaşatan, küçük yaştaki oyuncuların da keyif alacağı farklı bir deneyim.

PUBG

Listeyi gerçek bir mega-starla tamamlıyoruz. Hayatta kalan son oyuncu olmak için verilen amansız mücadeyi konu edinen gerçek bir oyun trendinin en başarılı üyesi olan PUBG, aksiyon dendiğinde akıllardan çıkmayan yapımlardan. “Hayatta kalan son oyuncu olmak için paraşütle atla, silahlarını topla ve adrenalin dolu bir oyun dünyasında tüm rakiplerinizi saf dışı bırak.” Konsept görünüşte bu. Ancak zaman geçtikçe adrenalinin de yağmur, hatta fırtına gibi eklediğine tanıklık edeceksiniz. Dakikalar geçerken ölümle yüzleşecek, öldürecek, kah oraya, kah buraya saklanıp nişan alacak, sürprizler karşısında dönen başınızı toparlamak için Redbull falan içeceksiniz. Evet, iyi fikir. İyi oyunlar!

Geliyorr…

Cyberpunk 2077 – 17 Eylül 2020

Uzun yıllardır beklediğimiz Cyberpunk 2077, 17 Eylül 2020’de çıkacak. Oyunun 2020 sonu ve 2021 boyunca adından bolca söz ettireceği düşünülüyor. Konusu gelecek. Güç, gösteriş ve vücut modifikasyonu çılgınlığına kapılmış Night City kümekentinde geçen bir açık dünya aksiyon macera hikâyesi. Kanun kaçağı paralı asker V olarak oynuyor ve ölümsüzlüğün anahtarı olan eşsiz bir implantın peşine düşüyorsunuz. Karakterinin siber-gereçlerini, yeteneklerini ve oynanış stilini özelleştirecek kararlar alarak hikâyeyi ve dünyayı değiştiriyorsunuz. Heyecanla bekliyoruz evet.

Oyun keyfini artıran kulaklık: SteelSeries Arctis Pro + GameDac

Yüksek duyarlıklı ses oyunla buluşuyor. Üst segmentteki en iyi kulaklık alternatiflerinden biri olan Arctis Pro + GameDAC Yüksek Çözünürlüklü oyun ses sistemi, her bileşeni ile sağlam ve güçlü sesi, konsol dijital çıkışından kulaklarınıza kadar taşıyabilmek için titizlikle sunuyor. Bir adet kulaklık ve yanında bir de dijitalden analoga dönüştürücü (DAC) bulunduran sistem, ‘tamamen oyuna yönelik’ olmasıyla dikkat çekiyor.

Sony PS4’e özel: Turtle Beach Elite Pro Tournament

Bir başkaldırı mı desek? Bu ürün Xbox için uygun değil, adeta PS4 ve PS4 Pro için meydana getirilmiş. Hatta PC’ye de pek yatkın değil, USB için herhangi bir arabirim desteği yok. Yani örneğin bir Mac’te kullanmak istiyorsanız başınız ağrıyabilir. Özetle PS4 için yaratılmış, ‘doğa üstü’ bir oyuncu kulaklığı ile karşı karşıyayız. Turtle Beach Elite Pro Tournament’in tasarımına değinmemek olmaz; ComforTec adı verilen patentli ayar sistemi sayesinde kafa bandını yüksek konforda deneyimliyorsunuz. Aerofit adı verilen kulaklık yastıkları da rahatlık ve serinlik sağlıyor. Üstelik dış sesleri engelleyip bas tepkilerini geliştiriyor.

Xbox Kablosuz Bağdaştırıcı

Yeni ve iyileştirilmiş Windows 10 İçin Xbox Kablosuz Bağdaştırıcı ile sevdiğiniz bilgisayar oyunlarını Xbox Kablosuz Oyun Kumandası’nı kullanarak oynayabilirsiniz. %66 daha küçük bir tasarıma, kablosuz stereo ses desteğine ve aynı anda sekiz oyun kumandasına bağlanma özelliğine sahiptir.

Xbox One Oyun ve Şarj Kiti

Xbox One Oyun ve Şarj Kiti ile aksiyona devam edin. Oynarken ya da oynadıktan sonra ve hatta Xbox konsolunuz bekleme modundayken şarj edin. Uzun ömürlü yeniden şarj edilebilir pil 4 saatten kısa sürede tam olarak şarj olur. Tek kullanımlık pillere ve oyunun ortasında pil değiştirmeye hoşça kal deyin.

Xbox Kablosuz Oyun Kumandası – Recon Tech Special Edition

Şık, koyu gri bir askeri tasarıma ve daha yüksek konfor için kauçuk elmas yüzeye sahip Xbox Kablosuz Oyun Kumandası – Recon Tech Special Edition’ı edinin. Özel düğme eşlemesinin ve iki kata kadar kablosuz kapsama alanının keyfini çıkarın. 3,5 mm stereo kulaklık jakını, uyumlu tüm kulaklıklarla kullanabilirsiniz. Bluetooth teknolojisi ile Windows 10 bilgisayarlarda ve tabletlerde en sevdiğiniz oyunları oynayın.

Redbull

Macera oyunu demek enerji demek, enerji deyince de Redbull mu desek? Konsol oyuncularının yanı başından ayırmadığı Redbull, enerji içeceği ile azalan şarjınızı artırmaya yardımcı olabilir.


 

Exit mobile version