Aksiyondan Maceraya Editörün Seçimi Oyunlar

Spor

Basketball Arena

İlk sürümüyle son derece ses getiren Kafa Topu’nun ikinci oyunu da bizlere zamanın nasıl geçtiğini hissettirmemişti. Karakter özelleştirmeleri, yetenekler ve kariyer modu gibi çok sayıda özelliğe sahip olan Kafa Topu 2’nin ardından geliştirici Masomo yeni yapımı Basketball Arena’yı yayınladı.

Oyun, Kafa Topu serisine benzer grafikler ve yakın bir temayla geliyor. Bu kez basketbol oynuyoruz, rakibimiz sıçrayarak şutlarınıza blok atmaya çalışırken siz de en iyi zamanlama ve refleksleriniz ile basket atmaya çalışıyorsunuz. Renkli ve hareket dolu bir spor oyunu deneyimi vadeden Basketball Arena, iOS, iPadOS ve Android için kaçırılmaması gereken ücretsiz yapımlar arasında.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

FIFA Soccer

Google Play Store’un fenomen futbol oyunları listesinde bulunan FIFA Soccer, tozu dumana katarak ilerliyor. Oyunda takımınızla rakiplerinizin karşısına çıkıyorsunuz. Dünyaca ünlü futbolcuları yöneteceğiniz yapımın dillere destan grafikleri beğeni kazanıyor.

Birkaç ay önce yeni sezon açılışını yapan ve Android ve iOS cihazlarda ücretsiz oynanabilen FIFA Futbol, size unutulmaz anlar vadediyor!

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

MTB Downhill

Bisiklet meraklılarına hitap eden yapımda dağ tepe demeden zorlu bir sürüş deneyime merhaba diyor, aynı zamanda dünyanın her yerinden rakiplerinizi geride bırakmaya çalışıyorsunuz. Grafikleri ile övgüyü hak eden MTB Downhill, son dönemin en trend oyunları arasında.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

EA SPORTS UFC

Dövüş oyunlarıyla aranız nasıl? Örneğin boks türünden hoşlanır mısınız? Peki boksa biraz da tekme ve diz eklesek… Eğer yanıtınız evetse efsanevi UFC dövüşleriyle tanışın. Durun, durun telaşlanmayın bunlar UFC’nin olmazsa olmazları ve ringte değil de akıllı telefon ve tablet ekranlarında oynadığınızda bir hayli ilginç. Oyunda rakiplerinizle ringe çıkıp onları alt etmeniz bekleniyor. Adrenalin dolu bir oyun deneyimi arayanlar için EA SPORTS UFC olmazsa olmazlar arasında.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Only One

Tamamıyla ikonik bir yapım. Arcade türünde, biraz retro ama sansasyonel ve bir o kadar da rekabet dolu. Oyunda yüksekçe bir platformdasınız. Sırayla ‘online’ oyuncular karşınıza çıkıyor. Elinizde bir kılıç var ve onları alt etmeniz bekleniyor. Kılıçlar birbirine vuruluyor, savunmalar yapılıyor, öldürücü darbeler indiriliyor. En nihayetinde de akıcı ve heyecan dolu bir serüven sizi bekliyor.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Racing Limits

Caddeler boyu ilerlediğiniz bir yarış deneyimi sunan Racing Limits’te, aynı anda çok sayıda oyuncuyla kapışıyorsunuz. Onların ani ve agresif hamlelerine iPhone veya iPad’inizi sağa, sola oynatarak karşılık veriyorsunuz. Fren ve gaz için birer dokunma alanına sahip olan Racing Limits’te kazandıkça aracınızı geliştirebilme imkanı unutulmamış.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Battle Royale

PUBG Mobile

Kimi oyun otoritesine göre tüm zamanların en iyi mobil oyunu olan PlayerUnknown Battlegrounds, namı-diğer PUBG, olağanüstü şık detayları ve harikulade oynanışıyla tutkunu olma olasılığınızın oldukça yüksek olduğu bir yapım. İsabetiniz bol olsun!

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Fortnite

PUBG gibi, Fortnite da sizi tek başınıza, ikili, üçlü veya dörtlü bir ekibin parçası olarak bir haritaya uçuruyor. Amaç silahları, araçları ve bulduğunuz diğer eşyaları kullanarak vahşi ortamda hayatta kalmak.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Apex Legends

Titanfall evreninde yer alan ücretsiz Apex Legends oyunu, yoğun battle royale aksiyonunu Overwatch aromalı karakterlerle birleştiriyor. Apex Legends aynı zamanda, üç kişilik, kadro tabanlı oyun odağı ile kendisini Fortnite ve PUBG’den farklı kılıyor.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Call of Duty: Mobile

Call of Duty: Mobile, nispeten yeni bir oyun olmasa da oyuncu sayısını her geçen gür arttırmaya devam ediyor. Battle Royale oyunları arasında en sevilenler arasına girmeyi başaran oyun büyük bir macera yaşatmayı başarıyor.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Aksiyon

Rayman Adventures

Oyun evreninin en güçlü geliştiricilerinden Ubisoft imzası taşıyan oyun, fantastik ve eğlenceli bir dünyada geçiyor. Kahramanımızı sürüklemek, dokunarak tırmandırmak ya da aşağı atlatmak gibi hamlelerle yönetiyor, çeşitli aşamaları geride bırakmaya çalışıyoruz. -Ücretsiz

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Subway Surfers

Kült yapım Subway Surfers, hala mobil platformdaki en neşeli, en hareketli oyunlardan biri. Çoğu oyuna ilham veren yapım, 3 boyutlu bir kaçış oyunu ve sizi adrenaliniz konusunda zirvelere taşıyor.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Badland Brawl

Oyun tamamen fizik gücüne bağlı bir oyun ve yapmanız gereken klonları savaş alanına fırlatmak. Bu şekilde rakibinizin kulesini yıkmaya çalışıyor ve onu yenmek için çabalıyorsunuz. Zamana karşı yarışılan oyunda aynı zamanda iyi bir nişancı olmanız gerekiyor.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Recontact: London

Ödüllü Recontact serisinin üçüncüsü Recontact: London, Türk girişimciler Simay ve Eray Dinç’in en son projesi. Önceki bölümlerden farklı olarak Türkiye dışında farklı bir ülkede geçen konusu, Londra’nın atmosferik caddelerinde sizi suçluları yakalama ekseninde ilerliyor. Özetle kendinizi bir dedektif rolünde buluyorsunuz. Heyecan verici, iddialı, üstelik ücretsiz. Denemelisiniz.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Arcade

Sonic Dash 2

Bu heyecan verici macera, hızlı tempolu oyuna düşkün herkese uygun. Öngörülemeyen parkurlara ve muhteşem kontrollere sahip Sonic Dash ile sürekli ilerliyorsunuz.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Duke Nukem

Efsanevi Arcade oyunu, mobil platformlara taşıdığı retro havası ile dikkat çekiyor. Oyunda yöneteceğiniz ‘havalı’ bir karakterle düşmanlarınızı öldürmeniz bekleniyor. -Ücretsiz

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

VR/AR

Monster Park

T-Rex ile yürüyüşe çıkmaya ne dersin? Bu AR oyunu ile tarih öncesi döneme bir portal açıyor, devasa ve son derece gerçekçi dinozorların etrafınızda kükremelerine, oynamalarına ve yaşamalarına tanık oluyorsunuz.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

EVE: Project Galaxy

Bu oyunda kâinatın hâkimi olun. Gökyüzündeki uzay istasyonları, gizemli kalıntılar ve muhteşem gezegenler. EVE Online’ın yaratıcıları tarafından sunulan bu çok oyunculu online oyunda büyük bir macera sizi bekliyor.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Simülasyon

 Bus Simulator

Son dönemin fenomen yapımları arasındaki Bus Simulator’da bir otubüs şirketi kuruyor, ardından da İstanbul çıkışlı olarak Türkiye’nin çeşitli şehirlerine sefere çıkıp, başarıyla yani kaza yapmadan, yanlış yollara sapmadan tamamlamaya çalışıyorsunuz. Oyunda karayolları üzerinde ilerlerken ilginç bir araç trafiği de söz konusu, bu durum süreklilik halinde adrenalin demek, zira otobüsü dikkatli kullanmanız, kaza yapmamanız bekleniyor.

Bus Simulator’da şehirlerarası yollarda büyük araç kullanma deneyimini son derece gerçekçi bir şekilde yaşıyoruz.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Farm Family

Türlü köy, çiftçilik oyunları geride kaldı ama bu konudaki trend asla bitmedi. Farm Family, Google Play ve App Store’un ‘ekip-biçme’ temalı en iyi yapımları arasında yer alıyor. Oyunda çiftlik yönetiyor, tarlalarınızı ekiyor, hayvanlarınızı besleyip mahsül alıyorsunuz. En nihayetinde çiftlik yaşamını ticaret hayatı eksenindeki denge dahilinde tutarak çok daha ileri seviye bir ‘farmer’adönüşmeye gayret ediyorsunuz. Hoşça vakit geçirmek için ideal.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Real Piano

Fazıl Say’ı sever misiniz? Yakın zamanda 1 milyon Instagram takipçisine sahip ünlü piyano sanatçısının bu alandaki en tanınmış isimlerden biri olduğuna şüphe yok. Real Piano ise sizi tanınmış bir piyanist olmaya davet ediyor.

Sanal müzikal enstrümanları ile akorları ve müzik notalarını öğrenmenize yardım eden ücretsiz bir piyano uygulaması. Günün birinde ünlü bir piyanist olup 1 milyon takipçiye ulaşır, kapalı gişe konserler verir misiniz bilinmez ama Real Piano ile kendinizi test edebilirsiniz. Sizi zengin detaylarla bezeli eşsiz bir yolculuğa davet eden bu ücretsiz oyunu denemelisiniz.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Yarış

Real Racing 3

Real Racing 3, mobil platformlar arasındaki en etkili yarış deneyimini sunuyor ve Mint Engine 3 grafik motoru sayesinde görenlerin ağzı açık kalıyor.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Need For Speed: No Limits

Need For Speed No Limits, hızlı yarışlarıyla dikkat çekiyor. Need For Speed No Limits, tamamıyla ücretsiz olarak sunuluyor.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Asphalt 9

Porsche, W Motors, Lamborghini, Ferrari ve benzeri îmâlat devlerinin adlarını yazdırdıkları gerçek hiper otomobilleri bu oyunla deneyimleyebileceksiniz! Yapımın grafikleri HDR desteğine sahip ve mobilde çok çarpıcı bir görünümü var.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Zeka

Fantastic 4 in a Row

Fantastic 4 in a Row. Bir satırda sıralanmiş topları aynı renk kombinleri oluşturarak patlatmanız temasına dayalı oldukça hoş zaman geçirebileceğiniz ender oyunlar arasında. Fantastic 4 in a Row’ın ilgi çekici yanı özellikle çocuklu ailelerde anne-babanın çocuklarıyla multiplayer keyfi yaşamasına olanak tanıyan en ideal oyunlardan biri olması. Zeka ve reflex geliştirici oyunun tek kişiyle oynanan birçok benzeri var ama konu multiplayer olduğunda Fantastic 4 in a Row diyoruz.

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Helix Jump

 

Kuleden inme oyununda zıplamanız, dolayısıyla zamanlamayı çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Anlık bir hata sonunuz demek. Oynanışıyla eğlenceli ve adrenalini uçlarda yaşatan Helix Jump, aynı zamanda rekabetçi bir oyun.

 

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

 

Playdead’s Inside

 

Yayınlandığı sene yılın en iyi bağımsız oyunu ödülüne layik görülen ve PC, PS4, Xbox One dahil tüm platformlarda yer alan Playdead’s Inside, sınıfı adına muhteşem bir bulmaca oyunu.

 

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

 

Kelime Gezmece

 

Kelime Gezmece, ayın dikkate değer kelime oyunlarından biri. Kaliteli grafik yapısı ve zorlu bir deneyim vadetmesi ile öne çıkıyor.

 

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

 

Satranç Delüks

 

Konu zeka oyunları olur da satranç unutulur mu? Satranç Delüks, son dönemin öne çıkan mobil satranç yapımı. Zarif grafikleri ve yapay zekanın üstün kararları ile sizi bolca sınayan çarpıcı bir deneyim.

 

Platform: iOS, Android

Ücretsiz

Bu sayfalarda sadece süper-starlar var!


 

Exit mobile version