Akıllı Telefonlarda Hayatımızı Kolaylaştıracak 5 Özellik

akıllı telefonlarda pratik özellikler

1-Hazır Cümleler

Hepimiz gün içerisinde pek çok kalıplaşmış cümle kullanıyoruz. Gün içerisinde kullandığımız bu standart cümleleri her seferinde tekrar yazmamızın önüne geçen bu teknik ile daha az enerji sarf ederek daha pratik olmamız mümkün. Bunun için yapmamız gereken işlem ise oldukça basit. Akıllı telefon kullananlar Ayarlar bölümünden klavye bölümüne gelerek buradaki kestirmeler bölümüne girmeliyiz. Buradan sonra yapmamız gereken dilediğimiz kalıplaşmış cümleleri buraya eklemek.

2-Telefonu istediğiniz yerden bulabilme

Android ya da ios farkı olmadan akıllı telefon kullanan her kesin uygulayabileceği bu yöntemle telefonunuzu bulmanız çok kolay. Yapmanız gereken tek şey Android kullanıcıları için ‘google.com/android/devicemanager’ linkine girip telefonunu kaydettirmek. iPhone sahipleriyse bu işlemi “icloud.com/findmyiphone” ‘dan yapabilirler.

3- Rahatsız Edenleri Engelleyebilirsiniz

Sosyal medya platformları zamanla çok daha geniş kitlelere hitap ediyor. Eskiden yalnızca gençlerin ortak paylaşım olan sosyal medya platformları, günümüzde amcalar teyzelerin de uğrak yerleri haline gelmiş durumda. Sosyal medyada vakit geçirirken pek fazla muhabbetinizin dahi olmadığı uzak akrabaların, her fotoğrafınıza yorum yapan aile üyelerinizin, haz etmediğiniz kişileri yahut sizden habersiz profilinizde turlayan stalkerların etrafınızdan dağılıp sizi rahat bırakmasını isteyebilirsiniz. Bunun için sosyal medya mimarlarının biz kullanıcılara sunmuş olduğu engelleme özelliği biçilmiş kaftan. Yapacağınız işlemler de yine oldukça basit. Saniyeler içerisinde telefonun ayarlar bölümünde dilediğiniz kişileri engelleyebilirsiniz. Telefonunuzda bulunan engelleme modunu aktif edip ardından engellenecek kişilerin listesini belirleyerek rahat edebilirsiniz.

4- Telefonunuzun Evrensel Kumanda Olması

Akıllı telefonlar pek çok farklı cihazla etkileşim kurabilen üst düzey teknoloji ürünleridir. Buna örnek olarak telefonunuzun kumanda modunda kullanılabileceğini söyleyebiliriz. Eğer evinizde bir akıllı televizyonunuz var ise kumandayı aramanıza gerek yok. Kullandığınız cihaza göre Google Play yahut AppStore’dan indireceğiniz uygulama ile akıllı telefonunuzu televizyonuzun kontrolünü sağlayan bir kumandaya çevirmeniz mümkün. Bu uygulamayı kullandığınızdan habersiz olan evin diğer sakinlerini de şaşırtabilirsiniz.

5- Paralel alan rahatlığı

Akıllı telefonunu hem kişisel hem de işi için kullanan kullanıcılar için yararlı olabilecek bir özellikle karşınızdayız. İki farklı telefona ihtiyaç duymaksızın telefonunuzda oluşturacağınız paralel alanla, eş zamanlı olarak hem işiniz için hem de şahsi faaliyetleriniz için Twitter, Facebook vs. hesaplara girebilirsiniz.

 

 

 

 

 

Exit mobile version