Akıllı Telefona ilk İndirilen 10 Uygulama

Akıllı telefonu olan her kullanıcı yeni bir telefon aldığında ilk olarak telefonunda olmayan belli başlı uygulamaları indirir. Biz de şimdi Türkiye’de akıllı telefona ilk indirilen 10 uygulama listesini sizlerle paylaşıyoruz. Hazır mısınız? Haydi başlayalım…

Akıllı telefona ilk indirilen 10 uygulama ile karşınızdayız. Günümüzde her şeyimizi elimizdeki cep telefonlarıyla rahatlıkla yapar hale geldik. Fotoğraf çekme, görüntülü görüşme, ücretsiz mesajlaşma, oyun oynama, sosyal medya kullanımı, bankacılık gibi birçok günlük ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz her şeyi cebimizde bulabiliyoruz. Bunları yapmak için de uygulama mağazası olan akıllı telefonları tercih etmek gerekiyor. Bilenler bilir, akıllı telefonunuz varsa ve artık kullanılamaz hale gelmişse o cihazınızı yenilemek istersiniz. Uygun şartlarda kendinize göre bir telefon aldınız. Numaralarınızı taşıdınız ancak yapmanız gereken önemli bir şey daha kaldı. Yeni telefonunuza işinize yarayacak uygulamaları yüklemek.

Uygulama Mağazasından İhtiyacınız Olan Uygulamaları İndirin

Bunun için aldığınız telefonun markasına göre uygulama mağazasına gidersiniz. Android ise Google Play Store, iPhone ise AppStore’a girerek sizin ihtiyacınız olan uygulamaları telefonunuzu indirip, kurabilirsiniz. Ayrıca akıllı telefonunuz var ancak popüler bir uygulama mağazaya geldi ve onu indirmek istiyorsunuz. App Store ve Google Play Store gibi marketlere her ay binlerce yeni uygulama ekleniyor. Bu uygulamaların büyük bir kısmı maalesef başarısız olurken; belirli bir kısmı da özellikle indirme sayılarında ciddi başarılara imza atıyor. Bazı durumlarda farklı konseptlere sahip uygulamalar da ortaya çıkarak bir anda patlama yapabiliyor. İşte burada da yine aynı şekilde uygulama mağazasına girerek o uygulamayı telefonunuza indirmiş oluyorsunuz.

Bankacılıktan Alışverişe…

Bu tür indirme işlemleri sırasında karşınıza en çok indirilen uygulamalar bölümü de çıkabiliyor. İşte uygulama pazarında önemli bir araştırma şirketi olan Sensor Tower; Türkiye’de en çok indirilen uygulamaları listeledi. Bankacılık uygulamasından tut, alışveriş uygulamasına; sosyal medya uygulamasından, mesajlaşma uygulamasına kadar; birçok uygulamanın yer aldığı listede ilk 10’a giren uygulamaları sizinle paylaşıyoruz.

İşte Türkiye’de Google Play Store ve AppStore Mağazalarında ilk İndirilen 10 uygulama…

1- Getir

Özellikle pandemi döneminde büyük bir ilgi duyulan online market alışverişinin öncülerinden birisi oldu Getir. Market ürünlerinin yanı sıra mahalledeki kasap, manav, market gibi esnafın da ürünlerinin siparişinin verildiği uygulamada ayrıca yemek söyleyebileceğiniz bölüm de yer alıyor. Kısa sürede büyük bir yükseliş yakalayan şirket, ayrıca yurtdışında da faaliyet göstermeye başladı. Türkiye’de de oldukça yaygın bir kullanım sağlayan Getir, en çok indirilen uygulamaların başında yer alıyor.

2- WhatsApp Messenger

Facebook’un yeni adıyla Meta’nın mesajlaşma platformu WhatsApp Messenger; Türkiye’de en çok indirilen uygulamalar listesinde yer alan bir uygulama… Dünyada 2 milyar kişi tarafından indirilen ve en çok kullanılan popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp ile hiçbir ücret ödemeden mesajlaşma, görüntülü görüşme, sesli görüşme gibi işlemleri kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Ayrıca yapılan son güncelleme çalışmaları sonrasında 8 kişiye kadar görüntülü görüşme yapabiliyorsunuz. Bu sayede pandemi nedeniyle evde çalışan şirketler için mini toplantılar gerçekleştirebilirsiniz. MSN sonrasında en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp dünyada olduğu gibi Türkiye’de de üst sıralarda… Geçtiğimiz aylarda gizlilik sözleşmesiyle tartışma konusu olup tepkiler çekse de; bu durumda değişikliğe giderek kullanıcıların güvenlerini yeniden kazanmış durumda…

3- YouTube

Video izlemenin yanında kişiler arası etkileşimi maksimum düzeye çıkaran popüler sosyal ağ Youtube; ülkemizde de oldukça takip edilen bir platform. Burada insanlar, gezi, eğlence, bilgi, araba ve farklı konularda videolar çekerek; canlı yayınlar yaparak dünyadaki herkese sunuyorlar. Ayrıca “Nasıl yapılır” tarzı videolar da oldukça ilgi gören kategoriler arasında yer alıyor. Dünyada en çok indirilen uygulamalardan birisi olan Youtube; Türkiye’de en çok indirilenler listesinde 6. sırada yer alıyor. Google’a ait olan Youtube, Instagram gibi para kazandıran bir diğer platform.

4- Instagram

WhatsApp uygulamasının bağlı olduğu Facebook (Meta) şirketine ait bir diğer uygulama olan Instagram da ülkemizde oldukça ilgi görüyor. Sosyal paylaşım platformu üzerinden kullanıcılar; kendi hayatlarına dair, beğendikleri şeylere dair paylaşımlarda bulunuyorlar. Ayrıca bu platform para da kazandırıyor. Takipçisi yüksek olan kullanıcılar, sayfalarından tanıtım yaparak gelir elde ediyorlar. Eğlenceli bir uygulama olan Instagram, Türkiye’de en çok indirilen uygulamalar listesinde yer alıyor.

5- e-Nabız

Son yıllarda adını en çok duyduğumuz sağlık platform ve uygulamalarından biri hiç kuşkusuz e-Nabız. E-Nabız, tıbbi öz geçmişinizin detaylarına ve sağlığınızı ilgilendiren pek çok bilgiye ulaşabileceğiniz; Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşların kullanımına sunulan bir hizmet. İnternet sitesinden giriş yapabildiğiniz gibi ayrıca uygulamadan da tüm bilgilere erişebiliyorsunuz. Türkiye’de en çok indirilen uygulamalar arasında yer alan e-Nabız’ı Google Play Store ve AppStore’dan indirebilirsiniz.

6- Ziraat Mobil

Türkiye’de kullanılan en popüler uygulamaların arasında bankacılık uygulaması olan Ziraat Mobil yer alıyor. Ziraat Bankası’nın mobil bankacılık uygulaması kullanıcıların gün içerisindeki işlemlerini yapmasında oldukça kullanışlı. Günümüz teknolojisinde bankaların cep telefonuna sığdığının en güzel örneklerinden bir tanesi olan Ziraat Mobil uygulamasında birçok bankacılık işlemlerini rahatlıkla yapabilirsiniz. Bankacılık işlemlerine rahat ve pratik bir şekilde erişim imkânı sunan Ziraat Mobil uygulaması kolay, anlaşılır ve kullanıcı dostu ara yüzleri ile bireysel, kurumsal ve kurumsal izleme müşterilerine birçok yenilik sunmaktadır.

7- TikTok

TikTok, kullanıcıların önemli anlarını kısa video olarak paylaştığı platformdur. Türkiye’de ve dünyada milyonlarca kullanıcısı olan TikTok hem telefonda hem de bilgisayarda kullanılabiliyor. TikTok son yılların en popüler ve en dikkatleri üzerine çeken uygulaması olmayı başardı. Uygulama bugün 1 milyardan fazla kişi tarafından kullanılıyor. TikTok ile fotoğraf, video, müzik, bulunduğunuz yer ya da aklınıza gelebilecek her şeyi kısa video olarak paylaşabiliyorsunuz. Eylül 2016’da ByteDance tarafından piyasaya sürülen TikTok, temelde 15 saniyelik kısa videolar üretilen bir sosyal medya uygulaması. Musical.ly bazında geliştirilen uygulama, kısa zamanda önce Asya’da sonra tüm dünyada yayılarak büyük bir popülerlik kazandı. Yediden yetmişe her yaştan insanın kendini ifade ettiği bir mecra haline gelen uygulama bugün 150 ülkede 1,2 milyar kullanıcıya ulaştı. Ülkemizde de oldukça ilgi gören uygulama, en çok indirilen aplikasyonlar arasında yer alıyor.

8- Hayat Eve Sığar

Yaklaşık 2 yıldır dünyanın savaştığı bir virüs olan koronavirüste ülkemizde ilk vaka 11 Mart 2020 yılında ortaya çıktı. O zamandan bu yana belli kısıtlamalar yaşandı. Sağlık Bakanlığı koronavirüs ile mücadele etme kapsamında “Hayat Eve Sığar” adlı bir uygulama çıkararak insanların sağlık süreçlerini kontrol ederken, haritalama yöntemiyle yaşadığımız çevrenin risk durumunu, koronavirüse yakalanan kişilerin karantina süresini, kapalı mekanlara girerken kontrollerin yapılmasını sağladı. Alışveriş merkezlerinde ve kapalı alanların çoğunda HES Kodu uygulaması uygulanarak riskli kişilerin kalabalığa karışması önlendi. Ülkemizde en çok indirilen uygulamalar arasında yer alan “Hayat Eve Sığar” uygulaması da devletin çıkardığı diğer aplikasyonlardan birisidir.

9- Trendyol

Türkiye’de en popüler alışveriş uygulamalarından bir tanesidir Trendyol. Ülkemizde neredeyse her insanın cep telefonunda bu uygulamayı görmek mümkündür. İndirimli alışveriş seçenekleri ve mobil alışverişi sevenlerin bir numaralı adreslerinden birisi olan Trendyol, kurulduğu günden bu yana hızlı bir yükseliş sergileyerek zirvenin sahibi oldu. Sosyal medya ve TV reklamlarıyla da ön plana çıkan, hatta son olarak megastar Tarkan’ı reklam yüzü yapan şirketin %86,5’lik hissesi, 2018 yılında dünyanın önde gelen Çinli şirketi Alibaba tarafından satın alındı. 2010 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan bu şirket, Türkiye pazarında liderliğini sürdürüyor. Trendyol ile internet sitesinden alışveriş yapıldığı gibi; ayrıca en çok tercih edilen mobil uygulamadan da sepetinize ürünler ekleyebiliyorsunuz. Türkiye’nin en çok indirilen uygulamaları arasında yer alıyor.

10- e-Devlet

Türkiye’deki vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda yer aldığı hali olan e-Devlet uygulaması ile vatandaşlar devlet kurumlarıyla ilgili olan işlemlerini kolayca halledebiliyorlar. Bu uygulama sayesinde birçok işlem, kurumlara gitmeye gerek kalmadan basit bir şekilde elinizdeki mobil cihazla tamamlanıyor. Bu sisteme T.C. Kimlik Numarası ve belirlediğiniz bir şifre ile giriş yapabiliyorsunuz. “SGK 4A Hizmet Dökümü”, “Adalet Bakanlığı Mahkeme Dava Sorgulama”, “Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Borcu Sorgulama”, “SGK GSS Prim Borcu Sorgulama”, “Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti” gibi popüler konularda kısa sürede çözüm elde edebiliyorsunuz. Bu uygulama da Türkiye’de en çok indirilen 10 uygulama arasına girdi.

e-Devlet Şifresi Nereden ve Nasıl Alınır?

Şifreyi; şahsen başvuru ile yurt içinde PTT işyerlerinden veya yetkili acentelerinden, yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı’na bağlı elçilik ve konsolosluklardan temin edebilirsiniz.
Mobil imza, elektronik imza, TC yeni kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız; e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.

Tiktok Nasıl Kullanılır?

– Uygulamayı indirdikten sonra profil simgesine dokunarak uygulamaya kaydolun.
– Uygulamaya Telefon numarası, e-mail veya çeşitli sosyal ağlar yardımıyla kaydolabilirsiniz.
– Profil ve etiket arama: Sol altta yer alan “Mercek” simgesine dokunarak profilleri veya çeşitli etiketleri aratabilirsiniz. Takip ettiğiniz profillerin gönderileri ana sayfanıza düşecektir.
– Mesajlar ve Bildirimler: Sağ altta yer alan “Mesaj” simgesine dokunduğunuz zaman bildirimlerinizi ve mesajlarınızı görüntüleyebilirsiniz.
– Video Paylaşmak: Alttaki menünün ortasında yer alan “+” simgesine dokunarak paylaşmak istediğiniz videonuzu kaydetmeye veya seçmeye başlayabilirsiniz. Dilerseniz paylaşmak istediğiniz videonuza üst kısımda yer alan “Ses seçin” menüsünden müzik ekleyebilirsiniz. Sağ altta yer alan “Yükle” ekranına dokunarak galerinizden video ekleyebilirsiniz.

 

Exit mobile version