Akıllı telefon karşılaştırması: OPPO Reno5 Pro 5G ve Xiaomi Mi 10T Pro

Xiaomi ve OPPO, 2020’nin ikinci yarısında Çin’de çok uygun fiyatlı amiral gemisi katilleri başlattı. Uygun fiyatlı bir telefon arıyorsanız ancak çok yüksek bir performans seviyesine ihtiyacınız varsa, OPPO Reno5 Pro 5G veya Xiaomi Mi 10T Pro’yu seçmek yapabileceğiniz seçimlerden en iyilerinden biridir. Bu sayede gerçek ihtiyaçlarınız için hangi amiral gemisinin en iyisi olduğunu size bildirmeye çalışacağız. Xiaomi Mi 10T Pro ve OPPO Reno5 Pro 5G’nin özellikleri arasında bir karşılaştırma.

Samsung Galaxy A52 görüntüleri sızdırıldı

OPPO Reno5 Pro 5G vs Xiaomi Mi 10T Pro 5G

TASARIM

OPPO Reno5 Pro 5G, tasarım açısından kesinlikle daha rafine bir cihazdır. Kavisli ekranı rakibinden çok daha zarif görünmesini sağlar. Ayrıca, Xiaomi Mi 10T Pro 5G’den daha ince ve daha hafiftir. Her ikisi de aynı malzemeden yapılmıştır: arka kısım için cam ve çerçeve için alüminyum. Kamera modülü daha az invazivdir ve rengi vücudun geri kalanıyla aynıdır. Daha zarif bir görünüme sahip olmasının yanı sıra, OPPO Reno5 Pro 5G, ekranın etrafında daha dar çerçevelerle daha yüksek bir ekran / vücut oranına sahiptir. Son fakat en az değil, Xiaomi Mi 10T Pro 5G’den farklı olarak, bir ekran içi parmak izi okuyucusuna sahiptir (Xiaomi amiral gemisinde yana monte edilmiştir).

EKRAN

OPPO Reno5 Pro 5G, AMOLED paneli sayesinde ekran karşılaştırmasını önceden kazanır. Xiaomi Mi 10T Pro 5G ile aslında bir IPS paneline sahip oluyorsunuz ve bu, bu cihazın en zayıf noktası. IPS panellerinin kötü olduğunu söylemiyoruz, ancak aslında AMOLED daha parlak renkler ve daha derin siyahlar gösterdiği için trend olanı. OPPO Reno5 Pro’nun kazanan olmasına rağmen (ve hatta 1100 nit’e kadar daha yüksek bir parlaklığa sahip olmasına rağmen), Xiaomi Mi 10T Pro 5G, piyasadaki en ilginç ekranlardan birine sahip. Bir telefonda şimdiye kadar görülen en yüksek 144 Hz yenileme oranını destekler. Ayrıca, HDR10 + sertifikasına sahiptir.

ÖZELLİKLER VE YAZILIM

Donanım departmanından bahsedersek, Xiaomi Mi 10T Pro 5G daha üstündür. Amiral gemisi katilinde bulunan Snapdragon 865, aslında OPPO Reno5 Pro 5G’ye monte edilen Dimensity 1000+ modelinden daha üstün. Dahası, daha hızlı bir UFS 3.1 dahili depolamaya sahiptir. Ancak OPPO Reno 5 Pro 5G, 12 GB RAM’li bir modelde gelirken, Mi 10T Pro 5G maksimum 8 GB RAM sunuyor. Xiaomi amiral gemisi Android 10’u kutudan çıkarırken, OPPO Reno5 Pro 5G daha yeni bir telefon olduğu için Android 11’i çalıştırıyor.

KAMERA

Hem Xiaomi Mi 10T Pro 5G hem de OPPO Reno5 Pro 5G iyi kameralı telefonlar, ancak üst düzey kameralı telefonlar değiller. Bu cihazlar arasında en iyisi Mi 10T Pro 5G’dir. OIS’li 108 MP ana sensör, 13 MP ultra geniş sensör ve 5 MP makro kamera ile donatılmıştır. Mi 10T Pro 5G, videoları 8K çözünürlükte kaydedebilir ve ana kamerası parlak bir f / 1.7 diyafram açıklığına sahiptir. Ne yazık ki her iki telefonda da telefoto sensör bulunmuyor, bu nedenle optik yakınlaştırma elde edemiyorsunuz. Mi 10T Pro 5G daha iyi bir arka kamera departmanı sağlarken, OPPO Reno5 Pro 5G 32 MP çözünürlüğü ile daha iyi bir selfie kameraya sahip.

BATARYA

Xiaomi Mi 10T Pro 5G, daha büyük bir 5000 mAh pil ile donatılmıştır ve birçok senaryoda daha uzun bir pil ömrü garanti edebilmektedir. En iyi bataryalı telefonlar arasında yer almasa da batarya ömrü oldukça tatmin edici. Ancak OPPO Reno5 Pro 5G, 4350 mAh kapasitesiyle oldukça güzel bir bataryalı telefon olmaya devam ediyor. Dahası, 65W güç ile çok daha hızlı bir şarj teknolojisine sahiptir. Son olarak, diğer cihazları şarj etmek için bir güç bankası olarak kullanabilmeniz için ters şarjı destekler (yalnızca kablolu şarj).

FİYATI

OPPO Reno5 Pro 5G, Çin pazarında 410 € / 500 $ olarak fiyatlandırılıyor ve muhtemelen bu yıl Find X3 serisi altında küresel pazara girecek. Mi 10T Pro 5G, küresel pazarda 500 € / 605 $ tutarındadır. Genel olarak, AMOLED ekran nedeniyle OPPO Reno5 Pro 5G’yi tercih ederim, ancak Mi 10T Pro 5G daha iyi bir ana kamera ve pil sağlıyor.

OPPO Reno5 Pro 5G vs Xiaomi Mi 10T Pro 5G: ARTILARI ve EKSİLERİ

OPPO Reno5 Pro 5G

ARTILARI

Daha iyi tasarım
AMOLED ekran
Daha ince vücut
Daha hızlı şarj
Ters şarj

EKSİLERİ

Alt kameralar

Xiaomi Mi 10T Pro 5G

ARTILARI

Daha büyük pil
Daha iyi donanım
144 Hz yenileme hızı
Harika kameralar

EKSİLERİ

IPS ekranı

Exit mobile version