Akıllı telefon bataryası nasıl korunur?

İnsanların hayatında büyük bir yer edinen akıllı telefonlar, gerek özellikleri gerekse de fiyatları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Hal böyle olunca akıllı telefonların özellikle kamera ve bataryalarına iyi bakmak, herhangi bir zarardan da korumak gereklidir. Peki, akıllı telefonların bataryasını korumak için neler yapabilirsiniz?

Telefonlarınızın bataryalarını koruyabilmek, oldukça önemli bir konudur. Yarı yolda kalmamak, tekrar bunun için masraf yapmamak için bataryayı nasıl korumanız gerektiğini anlattık… Bunun için vereceğimiz tüyoları okumadan geçmeyin.

telefon bataryası

TELEFON BATARYASINI KORUMAK İÇİN…

Akıllı telefon bataryaları mAh tarafından bakıldığında büyük rakamlara ulaşsa da, günden güne gelişen ve büyüyen teknoloji insanları telefonlarını günlük olarak şarj etmeye zorluyor. Cihazların pili günlük uygulamaları ve kullanımı kaldırmıyor, telefonun pil ömrü de kısa sürede bitiyor. Bunun için akıllı telefon bataryalarını korumanız adına pek çok alternatif bulunuyor. Mesela Li-ion pil barındıran cihazlar, her ne kadar verimli çalışsa da şarj döngüsü yönünden bir yıl olmadan performansını düşürmeye başlıyor. Pilinizi korumak için kaliteli ve orijinal bir şarj aleti kullanmanız, %100 olmadan kabloyu çıkarmamanız ve kalitesi düşük powerbank kullanılmaması gerekmektedir.

Exit mobile version