Akıllı Saatlere Şık Dokunuşlar

Akıllı saatlerin çok daha şık çizgiler ve sofistike bir anlayışla sunulduğu kreatif yaklaşım, daha önce hiç olmadığı kadar kıymetli. Çünkü giyilebilir teknolojilerin esası salt kullanım kolaylığı ve fonksiyonalite ile sınırlı değil. Tasarım, bu noktada öncelikli unsurlar arasında ve bu yüzden akıllı saatler çok daha zarif kordonlar, estetik hatlar ve arayüze dair incelikle işlenmiş yazılımsal dokunuşlar vadediyor.

Apple Watch Hermès

Apple’ın ilk akıllı saat serisinden beri süregelen moda anlayışının doruk noktalarından biri de Hermès markası ile yürütülen iş birliği. Fransız moda evi ile paralel düşünme ve paylaşılan ortak değerlere dayalı akıl yürütme ekseninin giyilebilir teknolojiye dair çıkış noktası Apple Watch Hermès ürün serisi adı altında birleşiyor.

Hermès paslanmaz çelik kasa ve deri kayışı temel alan lüks ürün grubu, sofistike çizginin ötesinde modern yaşama dair bir ikon vadediyor.

Siyah rengiyle dikkat çeken orijinal Apple Watch Hermès, ayrıca satın alınabilen farklı kordon alternatifleri de sunuyor. Deri kayış, bileğinizde iki tur şeklinde dönerek birleşiyor. Bu zarif sarmal, 40mm paslanmaz çelik Apple Watch kasası ile şık bir şekilde buluşurken cihazın arayüzünde de ‘Hermès’ logosu göze çarpıyor.

Moda ikonu akıllı saat, ABD’de 1249 dolardan başlayan fiyatlarla tercih edilebiliyor.

HONOR MagicWatch 2

HONOR’un, gelişmiş spor ve sağlık takibi özellikleri sunan popüler akıllı saati MagicWatch 2 için dünyanın her yerinden farklı sanatçılar bir araya gelerek yeni saat yüzleri ve bunlara uyumlu kayışlar tasarladı. Huawei Sağlık mobil uygulaması üzerinden indirilebilen özel tasarım yeni saat yüzleri ve bunlara uyumlu yeni kayışlar; Jacky Tsai, Giovanni Ozola, Wang DongLing ve Zhou Li gibi tanınmış çağdaş sanatçıların imzasını taşıyor.

Birbirinden farklı, sıra dışı tasarımlar…

Dünyanın en önemli çağdaş pop sanatçılarından biri olan Jacky Tsai, MagicWatch 2 için ürettiği “Floral Horse” eserinde çiçekler, taşlar ve birçok farklı elementle birlikte dinamik ve renkli bir hava yakalıyor.

Fotoğraf, video ve heykel gibi farklı disiplinlerde sanat eserleri üreten Giovanni Ozola ise MagicWatch 2 için “One Day” adlı iki görünüm yarattı. “One Day” içerisinde barındırdığı grafiti ve gündoğumu karşıtlığıyla hayatın hareketli ve sakin taraflarını bir araya getiriyor.

Çin’in yaşayan en iyi kaligrafı olarak nitelendirilen ve bu yeteneğini resme de yansıtan Wang Dongling, MagicWatch 2 için hazırladığı tasarımda deneysel kaligrafik tarzını, yoğun yeşil renk ve güçlü fırça darbeleriyle birleştirdi.

Huawei Watch GT 2 Classic ve Elegant Edition

İnce, güzel ve kuvvetli bir akıllı saat olan Huawei Watch GT 2 Elegant ve Classic Edition, seçenekleri ile ön planda. Şık ve zarif seçenekler vadeden Huawei, Watch GT 2’de aynı zamanda seramik çerçeve tasarımı ve paslanmaz çelik gövdeyle eşsiz bir birleşim sergiliyor. Model, 3 boyutlu cam tasarımıyla, daha geniş ve sınırsız bir ekran oluşturan ilk akıllı saati olma özelliği de taşıyor.

Düşük güç tüketimiyle yüksek performans vadeden Kirin A1 işlemcisi sayesinde geliştirilmiş bir kullanıcı deneyimi ve 2 haftaya varan pil ömrü sunan Huawei Watch GT 2, Elegant ve Classic Edition seçenekleri ile şıklık rekabetinin öncelikli yıldızlarını vadediyor.

Huawei Watch GT 2, uygulama işlemcisi olarak, 30uA / MHZ endüstri ortalamasının çok altında olan 10uA / MHz’lik ultra düşük güç tüketimini elde etmek için Cortex-M7 işlemcisini kullanıyor. Yüksek performans ve verimli güç tüketiminin mükemmel birleşimi, akıllı saatin sağlam kullanım ve daha uzun pil ömrü sağlamasını mümkün kılıyor.

Ek olarak zengin sağlık programları ile daha fazla spor modu sunmanın yanı sıra, kapsamlı sağlık izleme ve yönetim yeteneklerini yenileyerek Bluetooth ile telefon üzerinden aramalar yapma, müzik dinleme gibi birçok işlevi gerçekleştiriyor. Modeller, AMOLED ekranlarıyla da öne çıkmayı biliyor.

Fitbit + Kim Shui

Spor ve sağlık odaklı giyilebilir teknolojiler dendiğinde akla ilk gelen markalardan Fitbit’in ABD Moda Tasarımcıları Konseyi iş birliği ile eklektik tasarımcı Kim Shui ile birlikte tasarladığı kordonlar son derece çarpıcı. Versa 2 modeli için çalışılan kordonlarda tema ‘dostluk’ ve ‘ilham’ üzerine kurulu.

Üstün malzeme kalitesiyle dikkat çeken kordonlarda deri malzeme kullanımı öne çıkıyor. Akıllı saate farklı bir estetik tarz kazandıran Fitbit + Kim Shui koleksiyonu 2 farklı modelde sofistike tasarımlar vadediyor.

Kadınlara yönelik kordonlar, Fitbit’in internet sitesi üzerinden satın alınabiliyor.

Samsung Galaxy Watch Active2

Akıllı saatlerin rutin dijital alışkanlıklara yeni bir boyut kazandırdığına şüphe yok. Dijital hayatınızda olup bitenleri yaklaşık 200 gramlık bir akıllı telefonu cebinizden çıkarmadan sadece kolunuzdaki saatle takip etmek muhteşem. Diğer yandan ‘kolunuz’ gibi son derece gözönünde bir uzuv söz konusu. Sınırlı sayıdaki aksesuarın kendisine yer bulabileceği kolunuz için şıklık, tıpkı üzerinizdeki giysiler gibi oldukça önemli bir konu haline gelebiliyor. Bu noktada günümüz akıllı saatlerinin teknolojilerinin yanı sıra sofistike tasarımlarıyla da ön plana çıktığını görüyoruz. Bu noktada sadelikten ilham alan Samsung Galaxy Watch Active2, ilk andan itibaren estetiğe meraklı ve tasarıma meyilli duyularınızı hareketlendiriyor. Tasarıma dair söyleyecek diğer unsur ise rahatlık.

Galaxy Watch Active2 hareketlerinizi takip ediyor. Yüzme dahil yedi temel egzersizi otomatik takip edebiliyorsunuz. Durduğunuzda titreşim geliyor örneğin. Ayrıca düzinelerce ek aktiviteyi de manüel olarak takip edebilmek mümkün. Gergin hissettiğinizde stres seviyelerinizi takip etmek için stres takip özelliğini kullanabilirsiniz, rehberli nefes egzersizleri de oldukça renkli bir özellik vadediyor.

Samsung de Grisogono

Bir lüks stil ikonu. Kore merkezli teknoloji markası Samsung’un İsviçreli ünlü mücevher markası Grisogono ile gerçekleştirdiği iş birliği neticesinde ortaya çıkan çarpıcı modeli ile tanışın. Mücevherlerle bezeli bir Gear olarak özetlenebilen akıllı saat, 56 ya da 71 adet elmasla birlikte geliyor. Çarpıcı görünümü ile birlikte Bluetooth özelliği, dolayısıyla akıllı telefonlarla kuvvetli bir birliktelik vadediyor. Bildirimler, telefon görüşmeleri ve aktivite verilerini görebildiğiniz çarpıcı Samsung de Grisogono’nun kayışı da baş döndürücü.

Suunto 7

Çok yönlü sportif uzmanlığı, Wear OS by Google işletim sistemiyle birleştiren birinci sınıf bir akıllı saat olan yeni Suunto 7, Qualcomm Snapdragon Wear 3100 Platform işlemci ile güçlendirilerek tek bir arayüzde hem günlük hem de sportif kullanıma imkan tanıyor. Black Lime, White Burgundy, Black, Sandstone Rosegold ve Graphite Copper olmak üzere 5 farklı stilde tasarlanan Suunto 7’ler outdoor akıllı saat ile zarafetin bir arada sunulabileceğini kanıtlıyor.

Kullanıcılar, ultra parlak OLED dokunmatik ekranlı Suunto 7’de yer alan yeni renkli çevrimdışı haritalar sayesinde, spor sırasında canlı olarak konumlarını takip ederken, aynı zamanda müzik listelerini de yönetebiliyorlar.

Finlandiya’da tasarlanan şık tasarımlı Suunto 7, aynı zamanda en zorlu koşullarda ve maceralarda bile sorunsuz çalışabilmesi için çeşitli darbe, su ve toz testlerine tabi tutuldu ve hepsinden başarıyla geçti.

Bu yeni özelliklere ek olarak Suunto 7, koşudan bisiklete, kayaktan yogaya kadar 70’ten fazla spor branşına yönelik özel modları; hassas egzersiz takibi sağlayan bilek tabanlı nabız izleme sistemi, yükseklik ölçen barometresi ve egzersiz içerikleriyle, kullanıcılarının hem enerjilerini ekonomik bir şekilde kullanmalarını sağlıyor hem de onlara gün boyu süren bir akıllı saat deneyimi yaşatıyor.

Louis Vuitton Tambour Horizon Black

Aşırı pahalı lüks eşyalara yönelmekle birlikte, aslında ne aradığınızı bildiğiniz sürece paranıza değebilecek üst düzey akıllı saatler de var. İşte bunlardan biri de Fransız moda devi Louis Vuitton tarafından üretilen Tambour Horizon Black. Altın ya da pırlanta yok, sadece Louis Vuitton markası var bu modelde. Onun dışında şık ve zarif görünüyor. Donanım konusu beklenildiği gibi ‘ortalama değerler’ sunuyor. Android Wear 2.0 işletim sistemi yüklü ve 24 saatlik pil ömrü vadediyor.

Bir bakışta Suunto 7

Şıklık alarmı!

Fitbit Versa Family Woven Reflective Bands

Bizi bizden alan bir diğer kordon tasarımı da Fitbit Versa Family Woven Reflective Bands. Bu sofistike tasarımda üstün doku ve renk uyumu ön planda. Çarpıcı ve bir o kadar da eğlenceli bir ilham faktörü adeta…

Çevre dostu kayışlar

Samsung, plastik kirliliğinin azaltılmasına aktif katkı sağlayan aksesuarlar sunmak için Danimarkalı öncü tekstil markası Kvadrat ile iş birliği gerçekleştirdi. İş birliği kapsamında Galaxy Watch Active2 için üretilen kayışlar plastik şişelerden elde edilen tekstil malzemelerinden yapıldı.


 

Exit mobile version