Akıllı Saatlerde Rekabet Tavan!

Ekosistemin doğuşu aslında çok öncelere uzanıyor. İlk akıllı saatin Apple Watch olmadığını biliyoruz. Ancak her şeyin onun lanse edildiği 2014’ten itibaren değişmeye başladığına itiraz edebilecek kimse yok. Küresel ölçekte daha önce hissedilmemiş bir bilinirlik seviyesine taşınan akıllı saatler, bunu şüphesiz Apple Watch’a borçlu.

Diğer yandan Apple’ın ikonik tasarımlı akıllı saatlerinin rekabette yeni boyutlar meydana getirdiği de açık. Samsung, uzun yıllardır öne çıkan rakip durumunda. Her geçen yıl daha da iyi hale getirilen giyilebilir teknoloji ürünleri ile Güney Koreli şirketin zirvenin ortakları arasında konumlandığını belirtmek mümkün. Bir diğer yıldız üretici de elbette Huawei. Çin merkezli öncü şirketin son yıllarda sunduğu akıllı saatler, gerek performans, gerekse mütevazı fiyat açısından rekabetin seyrini etkiliyor.

En nihayetinde ise 2020 yılının sonu itibarıyla tanıtılan en yeni modeller ile birlikte bu üç öncü markanın akıllı saatleri arasındaki kıyasıya yarış sürüyor. Peki hangi akıllı saat, neler vadediyor? İşte bu sorulara yanıt aradık…

Apple Watch Series 6

Aslında tasarıma dair bazı yenilikler gelebilir miydi? Elbette. Ancak Apple, yalnızca donanımsal iyileştirmelerle yetindi. Apple Watch Series 6, kullanıcının kanındaki oksijen doygunluğunu kolayca ölçen yeni özelliğiyle önceki Apple Watch modellerinin sağlıkla ilgili kabiliyetlerini genişletiyor. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar genel fitness ve sağlık durumlarını daha iyi anlayabiliyor. Bu arada bir dipnot; oksijen doygunluğu veya SpO2, kırmızı kan hücrelerinin ciğerlerden vücudun kalanına taşıdığı oksijen yüzdesini ifade eder ve bu oksijenli kanın tüm vücuda ne derecede iyi taşındığını gösterir.

Ciltteki doğal değişkenleri gidermek ve sonucun doğruluğunu artırmak için Kanda Oksijen sensörü yeşil, kırmızı ve kızılötesi LED’lerden oluşan dört kümenin yanı sıra kandan geri yansıtılan ışığı ölçmek için, Apple Watch’un arka kristalinde bulunan dört fotodiyotu kullanıyor.

Apple Watch sonrasında, Kanda Oksijen uygulamasında yerleşik olarak bulunan ve kan oksijenini yüzde 70 ve yüzde 100 arasında ölçmek için tasarlanan gelişmiş bir özel algoritmadan yararlanıyor. Kullanıcı hareketsizken isteğe bağlı ölçümler alınabiliyor ve uyku durumu dahil, aktif değilken periyodik arka plan ölçümleri gerçekleşiyor.

Apple Watch Series 6, yeniden tasarlanan ve aynı etkileyici küçük tasarım içinde daha da fazla özellik ve gücü barındıran donanım sayesinde daha yüksek bir performansa sahip. iPhone 11’deki A13 Bionic çipi temel alan yeni bir çift çekirdekli işlemci kullanan, yükseltilmiş S6 SiP yüzde 20’ye kadar daha hızlı çalışarak uygulamaların yüzde 20 daha hızlı açılmasını sağlıyor. Bu arada, tüm gün süren 18 saat pil ömrünü koruyor. Ayrıca, Apple Watch Series 6 U1 çip ve Ultra Geniş Bant antenlere sahip. Bu, kısa mesafe kablosuz konum belirleme özelliğiyle yeni nesil dijital araba anahtarları gibi yeni deneyimleri desteklemesini sağlayacak. Model, daha hızlı şarj oluyor. Tamamen şarj olması 1,5 saatten kısa sürüyor ve kapalı ve açık hava koşuları gibi belirli antrenmanların takibi için gelişmiş pil ömrü sunuyor.

HUAWEI WATCH GT 2 Pro

HUAWEI WATCH GT 2 Pro, premium tasarımı, gelişmiş spor takibi, profesyonel sağlık izleme, iki haftalık pil ömrü ve kablosuz şarjı ile ilgi çekiyor. Safir cam tasarımlı saat kadranı, sert, daha dayanıklı ve dokulu bir dış yüzeye sahip; böylece dış mekan sporlarında bile çizilmeye karşı dayanıklı. Saat gövdesinde ise titanyum kullanıldı. Böylece kullanıcılar, en macera dolu gezilerde bile WATCH GT Pro’yu güvenle yanlarına alabiliyor.

200’den fazla saat yüzü seçeneğiyle HUAWEI WATCH GT 2 Pro, kullanıcılara birçok özelleştirme seçeneği sunuyor. Bir adım daha ileri giderek HUAWEI Share OneHop Watch Face fonksiyonu ile kullanıcıların fotoğraf galerilerinden görüntüleri aktarmak için HUAWEI WATCH GT 2 Pro’larını akıllı telefonlarına dokundurarak saat yüzünü gerçekten kişiselleştirmelerine olanak tanıyor. Kullanıcılar, dış mekanı keşfederken gelgit zamanlarını, takımyıldızı ve ayın evrelerini gösteren farklı saat yüzleri de seçebilirler.

Kullanıcılar ister spora yeni başlıyor ister performanslarını bir sonraki seviyeye taşımak istiyor olsun, HUAWEI WATCH GT 2 Pro, aralarından seçim yapılabilecek 100’den fazla egzersiz modu sunuyor. Huawei Watch GT 2 Serisi’nde bulunan diğer egzersiz modlarının yanına kayak, kros kayağı, snowboard ve golf gibi yeni spor modları da dahil edildi.

HUAWEI WATCH GT 2 Pro önemli ölçüde geliştirilmiş sağlık izleme yetenekleri sunuyor. Yenilenen HUAWEI TruSeen 4.0+ nabız izleme teknolojisi, daha doğru okumalar sağlamak için 6’sı 1 arada LED lens ve safir arka cam ile bir araya geliyor. HUAWEI WATCH GT 2 Pro, koşarken, yüzerken veya başka bir spor yaparken gerçek zamanlı kalp atış hızı izlemeyi de destekliyor. Sağlık yönetimi senaryolarında HUAWEI WATCH GT 2 Pro, 24 saatlik nabız izleme, dinlenme nabzı izleme, anormal kalp atışı bildirimleri, bilimsel uyku izleme, tüm gün stres izleme ve kan oksijen satürasyonu (SpO2) ölçümünü de destekliyor.

Samsung Galaxy Watch Active

Sağlığına ve şıklığına değer veren tüketicilere hitap eden Galaxy Watch Active, akıllı olduğu kadar estetik bir saat. Galaxy Watch’a benzer şekilde premium özellikler sunan Galaxy Watch Active, dengeli bir yaşam tarzını korumayı kolaylaştıran özelliklerini ince, hafif ve çok yönlü sportif tasarımla sunuyor. Şık saat arayüzleri ve sportif kayış seçenekleriyle kendi benzersiz tarzınıza uyum sağlıyor. Galaxy Watch Active, en önemli aktiviteleri bütünsel bir yaklaşım ile takip ederek; egzersiz, uyku, stres takip işlevleriyle daha sağlıklı bir beden ve zihin arayanlar için kişisel bir yaşam koçu vazifesini üstleniyor.

Galaxy Watch Active, yaşam tarzınızı zenginleştirir; Galaxy ekosistemine kesintisiz bir şekilde entegre olur. Android ve iOS ile uyumlu olan Galaxy Watch Active, gerçek zamanlı koçluk, kapalı/açık mekân aktivite takibi gibi özelliklerin yanı sıra Under Armor, Spotify ve Strava’nın da dâhil olduğu popüler üçüncü taraf uygulamalarını da sunar. Telefonunuza dokunmadan Galaxy Watch Active ile arama yapmanızı veya mesaj göndermenizi sağlayan Bixby’nin ses özellikleriyle Galaxy Watch Active’i sesinizle de kumanda edebilirsiniz.


 

Exit mobile version