Age of Empires 4 çıkış tarihi açıklandı

Savaş filinize tırmanın ve kale duvarı inşa etme şapkanızı yerleştirin, çünkü Xbox vitrininde Age of Empires 4 ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. RTS oyununun yeni fragmanı, Age of Empires IV çıkış tarihinin 28 Ekim olarak belirlendiğinin duyurusunu içeriyor.

Microsoft bugün Xbox E3 sunumunda Age of Empires 4’ün 28 Ekim 2021’de çıkacağını açıkladı. İlk gün Xbox Game Pass PC’nin bir parçası olacak. Ancak oyunu ön sipariş verebilirsiniz. Age of Empires 4 için mod desteğinin “2022’nin başlarında” geleceği de belirtiliyor.


İlginizi Çekebilir: Age of Empires IV ile ilgili bilmediğiniz her şey


Satın alma bağlantıları henüz yayında değil. Ancak daha fazla bilgi için Microsoft Mağazası ve Steam sayfalarına göz atabilirsiniz. Ön sipariş vermeye karar verirseniz, Age of Empires 2: Definitive Edition genişletmesi “Dawn of the Dukes” Ağustos 2021’de çıktığında ücretsiz olarak alacaksınız.

10 Nisan’da düzenlenen Age of Empires 4 hayran önizleme etkinliğinden bu yana yaklaşan RTS hakkında duyduğumuz ilk büyük haber bu. Oyunla ilgili kampanya, medeniyetler ve daha genel bir “Sonbahar” çıkış tarihi hakkında ilginç bilgiler var.

AGE OF EMPIRES 4 SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Steam’de artık bazı oyunun minimum sistem gereksinimleri de belli oldu. Gereksinimler Intel Core i5-6300U, 8 GB RAM ve tümleşik Intel HD 520 grafik kartı olacak. Ayrıca Microsoft Store sayfasına bakıldığında oyunun 93 GB boyutunda olacak. Ancak Steam, 50 GB olarak ayarlanmış depolama alanı önerdi. Her durumda, oyunu çok sayıda kullanıcıya sunma hedefi yolunda görünüyor.

Tarihin yanında büyük orduları, yıkılan duvarları ve fazlasını gösteren geniş oynanış fragmanı yayına çıktı. Ayrıca oyun, lansman sırasında Xbox Game Pass’ta mevcut olacak. Hatta Xbox konsoluna özel olduğu da ortaya çıktı.

Age of Empires 4, birkaç yıldır halkın gözü önündeydi. İlk olarak 2017’de Gamescom’da ortaya çıkan oyun, Microsoft’un büyük ölçekli savaşlarının gösterildiği 2019’daki kendi XO19 etkinliğine kadar bir daha görülmeyecek. Ayrıca Relic ve Microsoft, açıklamaları artırmaya başladı; bu yıl Çin uygarlığı, Delhi Sultanlığı uygarlığı ve Norman seferi için ifşaatlar gördük.

Exit mobile version