Adada Mahsur Kalma Filmleri

Adada mahsur kalma filmleri mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz. Sizin için bu türdeki en iyi yapımları sıraladık.

Adada Mahsur Kalma Filmleri

Adada mahsur kalma filmleri, hayatta kalma filmleri arasında en çok beğenilen film türlerindendir. Bu konu üzerinden hareket edilerek çekilen dizilerin de bu kadar uzun sürmesine şaşırmamak gerekiyor.

Örneğin Lost adlı dizi, toplamda 6 sezon sürdü. 2004 yılında yayımlanmaya başlayan dizi, yolcu uçağının düşmesi ile başlayan gizemin perdesini aralıyordu. Hafif gizem ve şüphenin olduğu Lost, izleyiciler tarafından da o kadar beğenildi ki üzerinden yıllar geçmesine rağmen pek çok kişi tarafından hâlâ hatırlanıyor.

Bazı yapımlar da karşımıza dizi olarak değil film olarak çıkıyor. Bu yapımlar, anlatmak istenileni ortalama iki saat gibi bir sürede anlatarak seyircinin iyi vakit geçirmesini sağlıyor. Tabii ki her türde olduğu gibi bu türde de beğenilmeyen çok sayıda film yer alıyor.

Biz sizin için en iyilerini tek bir listede topladık. Bu filmlerin konusunu aşağıdan inceleyebilir, dilediğinizi izlemeye başlayabilirsiniz.

Adada Mahsur Kalma Filmleri Listesi

Bir ya da birden fazla kişinin ıssız adada mahsur kaldığı filmleri sevenlerin mutlaka izlemesi gereken yapımlar arasında yukarıdaki filmler yer alıyor. Bu filmlerin konusunu aşağıdan öğrenebilirsiniz.

1. Six Days Seven Nights Konusu Nedir?

Altı Gün Yedi Gece olarak da bilinen Six Days Seven Nights, romantizm ve aksiyon türlerini büyük bir ustalıkla birbirine bağlıyor. Film, olumsuz hava koşullarından ötürü bir adaya zorunlu iniş yapılması üzerinden ilerliyor. Bu kişilerin hiç bilmedikleri ada sınırlarında hayatta kalmak, peşindeki korsanlardan kaçarken hiç kolay olmayacaktır.

2. The Blue Lagoon Konusu Nedir?

Mavi Göl ya da The Blue Lagoon, başrollerini Brooke Shields ve Christopher Atkins’in paylaştığı bir adada mahsur kalma filmidir. Seksenlerin başında izleyiciler ile buluşan Mavi Göl, kendi türünde zamanın en iyi filmlerinden biridir.

Film, iki kişi çevresinde gelişen olaylardan ilerliyor. İkili, vahşi doğada hayatta kalma mücadelesi veriyor.

3. Nim’s Island Konusu Nedir?

Nim’s Island tam olarak bir adada mahsur kalma filmi değildir. Hatta filmde babası ile adada yaşamakta olan Nim’in maceraları konu alınır. Ne var ki bir gün söz konusu ada tehdit altında kalır. Bu tehdit atlatılabilecek midir?

4. Robinson Crusoe Konusu Nedir?

Filmde Robinson Crusoe’nun adada hayatta kalma mücadelesine tanıklık ediyoruz. İlk günlerde kurtulacağını düşünse de zaman ilerledikçe umudunu yitirmeye başlayan karakterin mükemmel bir şekilde beyaz perdeye aktarıldığı hikâyesini mutlaka izlemeniz gerekiyor.

5. Cast Away Konusu Nedir?

Cast Away, uçağının ıssız bir adaya düşmesi üzerine bir adada mahsur kalan adamın hikâyesini anlatıyor. Filmde yer verilen mesajlar ise oldukça harikadır.

Exit mobile version