Acer Swift 3

Öncü yonga üreticilerinden AMD’nin yeni nesil işlemci serisi Ryzen 4000 ile birlikte gelen yeni Acer Swift 3, inceleme konuğumuz oldu. Performans odaklı ve son derece iddialı bir işlemciye sahip olan modeli, tüm detayları ile inceledik. CES 2020’de ilk kez görücüye çıkarılan model, geçtiğimiz aylarda teknoloji raflarındaki yerini almıştı.

Öncelikle Acer Swift 3, tam bir minimalizm ikonu. Yalnızca 1,2 kg ağırlığa sahip ve son derece ince. Magnezyum-alüminyum karışımı gövde malzemesi ile hem hafif hem de dayanıklı. Şık ve sofistike bir tasarıma sahip. 14 inçlik ekranı siyah çerçevesi ile son derece iyi görünüyor. Ekran menteşesinin altında gri renkli tuş takımı ile hafif sola yaslanmış touch pad mevcut. Böylelikle sağ elini kullanan kimseler için nispeten geniş bir bilek yaslama bölgesi sağlanmış. Tuşların yüksekliği ve aralıkları ideal. Hissiyatı da oldukça iyi.

Yüzde 82.73 ekran/gövde oranına sahip olan modelde sunulan çözünürlük Full HD (1920 x 1080 piksel). Böylelikle film izlerken detaylara çok daha net bir şekilde tanıklık edebiliyorsunuz. Ek olarak ekran en/boy oranı da 16:9.

Acer Swift 3’te 8 çekirdekli AMD Ryzen 7 4700 U işlemcisini birçok açıdan deneyimleme imkanı bulduk. Sonuç olarak akıcı, hızlı ve performansa dair tüm parametreler açısından yüzleri güldüren bir verimlilik sunduğunu açıkça belirtebiliriz.

Günlük kullanıma dair tüm ihtiyaçlar için mükemmel bir model. Konu bir miktar işle ilgili yazılımlar ve oyun tarafına geldiğinde de beklentilerin üzerine çıkmayı biliyor. Ancak özellikle oyun konusunda yüksek grafik ayarları ile birinci sınıf bir deneyimin beklenmemesi gerektiğini vurgulayalım.

Test merkezimizde ağırladığımız Swift 3, 8 GB RAM, Radeon ekran kartı ve 512 GB SSD barındırıyordu. 16 GB’ye kadar artırılabilir RAM, 512 GB’ye kadar yapılandırılabilir PCle SSD modelin en üst noktasını temsil ediyor.

Güvenlik açısından sahip olduğu parmak izi okuyucusu, Zoom gibi platformlar üzerinden yapılacak görüşmeler için net görüntü sunan HD webcam’i, Wifi 6 desteği ve elbette son olarak pil konusu diğer vurgulanması gerekenlerdi.

Acer Swift 7, hafifliği ile ön planda. Rahatlıkla taşınabiliyor. Taşınması ve kullanım kolaylığı tamam, peki pil ömrü nasıl? İşte burası muazzam göstergeler sergiliyor. Modelin 11,5 saati bulan çarpıcı bir şarj dayanıklılığı söz konusu. Mobil kalabilme süresi ile sınıfının öncülerinden biri özetle.

Artılar:

Ekran

Performans

Şarj dayanıklılığı

Hafiflik

Şık ve hafif tasarım

Wifi 6 desteği

Fiyat


 

Exit mobile version