Acer Swift 14 Notebook Özellikleri (İnceleme)

Yenilenmiş tasarımı ile dikkat çeken en yeni Acer Swift 14, inceleme konuğumuz oldu. İşte cihazın tüm özellikleri...

Yenilenmiş tasarımı ile dikkat çeken en yeni Acer Swift 14 (SF14-71T), havacılık sınıfı alüminyumla kaplı ince ve hafif CNC ile işlenmiş yekpare gövdeye sahip. Oldukça sofistike görünüyor. Elmas kesimli kenarlar ve çift eloksal kaplama, cihazın yalnızca 14,95 mm inceliğinde ve 1,2 kg ağırlığındaki ince ve birinci sınıf kasasının tasarımına güç katıyor.
Okyanusa bağlı plastik atıklar kullanılarak yapılan OceanGlass dokunmatik yüzey, dizüstü bilgisayarın birinci sınıf stilini tamamlarken aynı zamanda Acer’ın Earthion misyonuna da katkıda bulunuyor. Şirketin Küresel RE100 inisiyatifi ile birlikte 2035 yılına kadar %100 yenilenebilir enerji kullanma sözü var ve bu doğrultuda ilham verici adımlar atıyor.

Tasarımı ile göz dolduran modelin donanımı da oldukça iyi. 13. Nesil Intel Core H Serisi’ne kadar işlemcilerden güç alan ve 9,5 saatten fazla pil ömrü sunan Intel Evo onaylı Acer Swift 14 dizüstü bilgisayar, bu özellikleri ile tasarımı kadar performans ile de öne çıkıyor. Yeni nesil ışın izleme, yapay zeka ve video kodlama donanımıyla desteklenen GeForce RTX 40 Serisi grafikler de 3D, video prodüksiyonu, canlı yayın, oyun modifikasyonu ve daha fazlası için en yüksek performansı sağlıyor. Dizüstü bilgisayar ayrıca, kullanıcılara farklı işletim sistemlerinde çalışma özgürlüğü sunarak üretkenliklerinin artmasını sağlayan Intel Unison ile geliyor.

Üst Düzey Oyun Deneyimi Yaşayın

Ultra taşınabilir 14 çekirdekli 13. Nesil Intel Core H serisi, hareket halindeyken bile üst düzey oyun, içerik oluşturma, video düzenleme ve çoklu görev işleme gücü sağlayan oldukça verimli bir işlemci. Son dönemde beğenimizi kazanan işlemcilerden biri olduğunun altını da çizelim.

Intel Usion ise temelde hızlı ve kolay, sezgisel tek seferlik bir kurulumla cihazlarınızı kolayca entegre edebilmenizi esas alıyor. Ayrıca esnek ve bilgisayar-telefon seçiminizi (Android veya iOS) bağlamanızı sağlıyor. Genel anlamıyla mobil cihazlarla masaüstü işletim sisteminin ender başarıya sahip buluşmalarından biri diyebiliriz.

İşlemci demişken termal tarafa da biraz değinelim. Swift 14’ün etkileyici termal çözümleri, sistemleri serin tutan hava akışını artırmak için Acer’ın TwinAir çift fan sistemi ve D6 bakır ısı borularından oluşan bir hava girişi tasarımı sunuyor.

Acer Swift 14, tahmin edeceğiniz üzere 14 inç ekranla geliyor. 16:10 ekranda, iddialı renk saptırma ve görüntü kalitesi için canlı renk doğruluğunun yanı sıra derin siyahlar sunan 2,8K 120 Hz OLED bulunuyor. Renkler çok başarılı, ideal düzeyde ve tam anlamıyla dengeli.

Hibrit çalışanlar, uzaktan çalışanlar ve hareket halindeki öğrenciler, Swift 14’ün TNR teknolojisi, Acer PurifiedVoice ve ve DTS Audio ile geliştirilmiş çift hoparlöre sahip 1440p QHD web kamerası ile konferansların, derslerin ve görüntülü sohbetlerin keyfini çıkarabilir. Windows Hello ve tümleşik parmak izi okuyucu ile güvenlikten ödün vermeden dizüstü bilgisayarda oturum açmayı daha basit hale getirirken, iki adet USB Type-C Thunderbolt 4 bağlantı noktası ve HDMI 2.1 bağlantı noktası çevre birimlerine bağlanmayı kolaylaştırıyor.

Dizüstü bilgisayarlarda tasarım-donanım izdüşümünüde ideal çizgiyi yakalamak günümüzde bir hayli güç. Acer’ın en yeni Swift 14 modelinde bu başarılmış.

Acer Swift 14 Notebook Cihazının Artıları

 

Exit mobile version