Microsoft, pandemi sürecinde hayatımıza dahil olan hibrit çalışma ve öğrenme modelini destekleyen yeni işletim sistemi Windows 11’i Haziran ayının sonunda kamuoyuna tanıttı. Performans, güvenlik ve yönetilebilirlik konularında taviz vermiyor. Daha aerodinamik ve bireysel bir bilgisayar deneyimi vadeden Windows 11 ile kullanıcı deneyimi çok daha fazla zenginleşiyor. Windows 11; modernize kullanıcı arayüzünden gelişmiş Microsoft Store’a kadar birçok yenilik vadediyor.
Microsoft tarafından geliştirilen ve bugün tüm dünyada bir milyardan fazla insanın güvenle üretmesine, iletişim kurmasına, öğrenmesine ve başarılı olmasına katkı sağlayan Windows platformunun en yeni sürümü Windows 11, yenilikçi özelliklere sahip. Windows 11, pandemi sürecinde hayatımıza giren hibrit çalışma ve öğrenme modelini destekliyor. Kullanıcı deneyiminin zenginleştirilmesinin esas alıyor. Böylece, beraberinde getirdiği dijital dönüşüm ve eğilimlerin dikkatle ele alındığına işaret ediyor. Anlaşılan o ki pandemiden bağımsız biçimde hem iş hem de eğitim dünyası açısından değişen dijital alışkanlıklara uyumlu bir işletim sistemi geliyor.
Göz atmak isteyebilirsiniz; Windows 11 Beta 6 yayınlandı!
Windows 11, performans, güvenlik ve yönetilebilirlik konularında taviz vermiyor. Daha aerodinamik ve bireysel bir bilgisayar deneyimi vadediyor. Ayrıca yeni hibrit çalışma modelinde ihtiyaç duyulan modernize edilmiş kullanıcı arayüzüyle performans artışına katkı sağlıyor.
Modern Menü
Yeni sürümün güncellenmiş modern başlangıç menüsü sayesinde kullanıcıların tavsiye edilen dokümanları ve uygulamaları bulmaları kolaylaşıyor. Windows 11, bunun yanında daha büyük ve gelişmiş bir Microsoft Store sağlıyor. Yeniden tasarlanan ve sadeleştirilen program sayesinde insanlara, uygulamalara, bilgiye ve oyunlara erişim hızlanıyor.
Windows 11’in oyun oynamak için de bugüne dek geliştirilmiş en iyi Windows programı olduğu belirtiliyor. Windows 10 kullanan cihazların ücretsiz olarak yükleyebileceği Windows 11’in 2021 sonuna doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Geçen yıl bize bir şey öğrettiyse, o da kuruluşların dirençli olması gerektiği. Şüphesiz teknolojinin bu esneklik için her zamankinden daha kritik öneme haiz olduğudur. Küresel salgın, dijital dönüşümü daha önce hayal bile edilemeyecek şekilde hızlandırdı. Böylece bilgisayar satışlarına dair son verilere bakılırsa birçok kullanıcı bu dönüşüm için platform olarak Windows’u seçti.
Hibrit çalışma ve öğrenim kalıcıdır ve bu, kuruluşunuzun çalışanlarınızın evde, ofiste veya okulda ve aradaki her yerde çalışmasına veya öğrenmesine olanak tanıyan bir işletim sistemine ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Ayrıca BT ekiplerinin yönetmesi kolay olmalı ve bu argüman giderek karmaşıklaşan siber güvenlik ortamını ele almak için gelişmiş güvenlik sağlamalıdır.
Hibrit çalışma ve öğrenim için tasarlanmış yenilikçi bir işletim sistemi
Günümüzün hibrit çalışma ve öğrenme dünyasında, bilgisayarlarımız işlemcilerden çok daha fazlası. Onlar bizim dünyaya açılan penceremiz. Sorunları çözmek ve böylece yeni yollar yaratmak için bilgi ve araçlar. Bizi meslektaşlarımız, arkadaşlarımız, öğrencilerimiz ve ailemizle buluştururlar. Bilgisayarlar işimizi, öğrenimimizi ve kişisel yaşamımızı birbirine bağlar. Çalışırken, öğretirken ve öğrenirken bilgi işlem deneyimimiz de daha yoğun biçimde kişisel olmalıdır.
Müşteri deneyimi, yalnızca üretkenlik için değil. Aynı zamanda öğrenci katılımı, çalışan memnuniyeti ve yeni yetenekleri çekmek önemli. Bu noktada Windows 11, performans, güvenlik ve yönetilebilirlikten ödün vermiyor. Böylece daha akıcı, daha kişisel bir bilgi işlem deneyimi ile geliyor.
Microsoft alışılagelmiş kullanıcı deneyimini korurken genel kullanıcı arayüzünü nispeten modernize etmiş görünüyor. Başlat Menüsünü daha modern hale getirmek için çalışılmış. Ayrıca, uygulamaları ve önerilen belgeleri bulmak kolaylaştırılmış.
Belgeler, sunumlar ve elektronik tablolar üzerinde çalışırken gün boyunca sık sık birkaç penceremiz de açıktır… Windows 11 ile bu pencerelerle etkileşim şekliniz geliştirilmiştir.
Ayrıca Office’te Windows 11’den yararlanan tasarım dili ile daha sorunsuz ve basit bir bilgisayar deneyimi sağlıyor. Örneğin Microsoft Office artık Windows temanızla eşleşiyor. Böylece Koyu mod, beyaz, renkli veya koyu gri dahil olmak üzere tercih ettiğiniz Office temasında görsel yenilemeyi deneyimleyebiliyorsunuz.
Genişletilmiş Jest
Toplantılar, çoğumuzun olmazsa olmazı. Sunumlar sırasında mikrofonunuzu sessize almayı veya açmayı ya da bir toplantı sırasında masaüstünüzü, hatta tek bir uygulamayı doğrudan masaüstü görev çubuğundan paylaşmayı kolaylaştırmak için Microsoft Teams gibi işbirliği ve iletişim uygulamalarıyla daha derin bir entegrasyon göze çarpıyor.
Windows 11’deki yenilikleri araştırırken, genişletilmiş erişilebilirlik geliştirmeleri bizi heyecanlandırdı. Örneğin genişletilmiş jest, ses ve kalem etkileşimi ile ses kullanımı mümkün hale gelmiş. Böylece, istendiği taktirde de dijital kalemle yazmak söz konusu. Bunlar yetenekleri veya öğrenme tercihleri ne olursa olsun tüm öğrencilerin materyallere kendi başlarına erişmelerini sağlayan unsurlar. Özgüvenlerini artırırken, öğretmenler de bu şekilde öğrenmeyi tüm öğrenciler için kişiselleştirebilir. Böylece sınıftaki zamanlarını en iyi şekilde kullanabilirler şüphesiz.
Çocuklarımızın çoğu, uzaktan veya karma ortamlarda öğrenim için video kullanmayı da biliyor. Windows 11, yardımcı olmak için arka plan hareketini bulanıklaştıran akıllı kameralara sahip. Görsel dağınıklığı en aza indiren ayarlara kadar dikkat dağınıklığını azaltan yeni araçlar sağlıyor. Böylece, tüm öğrencilerin daha efektif bir şekilde odaklanmalarına yardımcı olur.
Ve güvenlik -özellikle de çocuklarım söz konusu olduğunda- çevrimiçi güvenlik son derece önemli. Windows 11, tehlikeli ve uygunsuz içeriği engelliyor. Böylece öğrencilerin evde ya da okulda korunmasına yardımcı olmak için önemli iyileştirmelerle geliyor. Bunlar, Windows 11’deki kullanıcı deneyimini hibrit çalışma ve öğrenim için daha iyi hale getiriyor.
BT yönetimine katkı
Hibrit çalışma ve öğrenim, BT için daha yoğun karmaşa anlamına geldi. Kullanıcılar artık tek bir yerden çalışmıyor, öğrenmiyor. Böylece farklı cihazlarda çalışmak ya da öğrenmek zorunda kalabiliyor. BT’nin bu yeni hibrit çalışma ve öğrenim dünyası için bir işletim sisteminden beklentisi şüphesiz daha fazla basitlik…
Windows 11; tutarlı, uyumlu ve alışılagelmiş Windows 10 temeli üzerine kurulu. Tıpkı bugün Windows 10’da yaptığınız gibi Windows 11’i de kolaylıkla deneyimleyebilirsiniz.
Windows 11’e yükseltme, Windows 10 güncellemesi almaya benziyor. Eğer Windows 10 kullanıcısıysanız Windows 11’e ücretsiz olarak geçiş yapabileceksiniz. Daha eski sürümler için durum daha farklı; beklendiği gibi belli bir ödeme ile birlikte yeni sürüme yükseltme söz konusu.
Windows 11, Home veya Pro sürümleri için 24 aylık destek sağlıyor. Ayrıca Enterprise ve Education sürümleri için ise 36 aylık destekle gelecek.
Çipten buluta gelişmiş güvenlik
Güvenlik hiç bu kadar önemli olmamıştı. Şimdiye kadar gördüğümüz en karmaşık siber güvenlik ortamında kullanıcılar ağlar arasında gelişen yeni nesil platformlara ihtiyacınız yükseldi. Bu nedenle işletim sistemi güncellemeleri her zamankinden daha önemli.
Windows 11, üretkenlik ve yeni deneyimler sağlıyor. Çipten buluta koruma ekleyecek güncel/yerleşik güvenlik teknolojileriyle daha hazır ve güvenli hale geldi. Donanım tabanlı izolasyon, şifreleme ve kötü amaçlı yazılım önleme gibi temel güvenlik özellikleri varsayılan olarak açık. Ve tüm bu bileşenler, kalite, performans veya deneyimden ödün vermeden kullanıcıları güvende tutmak için arka planda birlikte çalışıyor.
Ayrıca, gelişen tehdit ortamı, yeni hibrit çalışma ve öğrenim dünyasının ihtiyaçları artıyor. Güvenlik temellerini yükseltmeyi esas alan donanım tedarikçileri ile yakın bir şekilde çalışıldığı kaydediliyor. Henüz detayları netlik kazanmasa da Windows 11 ile birlikte gelen yeni donanım güvenlik gereksinimleri seti, daha güçlü.
Windows 11’in önümüzdeki sonbahar ayları itibarıyla nihai sürüm olarak yayınlanacağını belirtelim. Merakla bekliyoruz…
Yorum Yap