Yaratıcılık, her çocuk ve gencin çinde var. Ve bu yaratıcılığı beslemek, eğitimcilerin en önemli görevlerinden biri. Yaratıcılık, öğrencilerinizin daha iyi iletişim kurmalarını ve karşılaşacakları problemlere daha özgün çözümler geliştirmelerini sağlar. Onları, hem bugün başarılı olmaları hem de geleceği şekillendirmeleri için hazırlar. Teknolojinin bu alandaki katkıları açık. Büyüleyici öğrenim deneyimleri oluşturmanıza yardımcı olmak için güçlü ürünler, etkili araçlar, ilham verici içerikler ve öğretim programları da sunuluyor.
Khan Academy
Khan Academy, kâr amacı gütmeyen bir eğitim kuruluşu ve herkese, her yerde, dünya standartlarında ücretsiz eğitim veriyor.Bu uygulama ile her şeyi ücretsiz öğrenebilirsiniz. İstatistik bilimini oturduğunuz yerden öğrenmek mi istiyorsunuz? İşte fırsat! Krebs döngüsünü keşfedin. Müzik notalarına giriş yapın. Geometrinin temellerine başlayın. Sınavlara hazırlanın veya maceraya çıkmak istiyorsanız tarımın nasıl keşfedildiğini öğrenin.
Videolar, alıştırmalar ve makaleler ile matematik (cebir öncesi, aritmetik, cebir, geometri, trigonometri, istatistik, kalkülüs ve lineer cebir), fen bilimleri (fizik, kimya, biyoloji), ekonomi, sosyal bilimler (sanat tarihi, dünya tarihi) ve daha fazlası Khan Academy’de sizlerle.
Platform: iOS-Android
Ücretsiz
Toca Lab: Elements
Kimya dersleriyle arası iyi olsun, olmasın her çocuğun bilmesi gereken konulardan biri de kimya tablosudur. Toca Lab: Elements, bu tabloyu ezberlemekte zorlanan çocukların yardımına koşuyor. Ayrıca elementlerin fonksiyonlarından da bahsediyor.
Platform: iOS-Android
Ücretsiz
Hızlı Okuma
Eğlenceli ve öğretici 12 interaktif alıştırması sayesinde okuma hızınızı geliştirirken, beynin hafızaya yerleştirme ve hatırlama becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olur. Bu uygulamada, bir metni hızlı ve etkin bir biçimde okuyabilmeniz, daha da önemlisi okuduğunuzu daha iyi aklınızda tutabilmeniz için gerekli olan her şeyi bulabilirsiniz.
– Okuma hızınızda belirgin bir artış
– Göz hareketlerinde ve zihinsel kapasitesinde gelişme vadeder.
Platform: iOS-Android
7.99 TL
Tarih Kartları
Tarih kartları, tarih meraklıları ve başarılı öğrenciler için eşsiz bir soru kaynağı olarak hazırlanmış. Bu uygulama KPSS , TYT, AYT, LGS gibi sınavlardaki en zor soruları hedefleyerek, standart sapmada öne geçmenize yardımcı olabilir. Toplam 19 tarih konusu içerir.
Temelde soruları tekrar ettikçe kendiliğinden öğrenebileceğiniz şekilde oluşturulmuş iki şıklı bir soru-cevap uygulamasıdır.
Platform: iOS-Android
Ücretsiz
TrueWorld Haritalar
İlginç bir uygulama var sırada. Ülkelerin ‘büyüklüğüne göre’ mükemmel bir şekilde kıyaslayabildiğiniz TrueWorld Haritalar. Grönland tüm Afrika gibi büyük ve gerçekten var mı gibi farklı sorunsallara yanıtlar bulabileceğiniz uygulamada temel prensip, küre halindeki gezegenimizin düz bir harita üzerinde gösterilmesi. Bu sayede yüksek doğrulukta haritalar sunuluyor. Bu sayede ülkeleri karşılaştırmak hiç olmadığı kadar gerçekçi bir hal alıyor.
Platform: iOS-Android
Ücretsiz
Bookly
İdeal verimlilik uygulamaları arasındaki Bookly, okunan kitapların kaydedilebilmesini sağlıyor. Böylelikle gençler ve çocuklar kaç kitap okuduklarını, bunun için ne kadar süre ayırdıklarını görebiliyorlar. Kitap sever yetişkinler için de harika!
Platform: iOS-Android
Ücretsiz
Her Şey Hakkında – Sonsuz bilgi
Aklınıza arama motoruna plüton neden bu kadar soğuk veya sıfırın ortaya çıkışı ve hayatımızdaki yeri gibi bilgiler aramak gelmiş miydi? Hiç merak etmeyin bunlar gibi yüzlerce ilginç ve bilgilendirici bilgi sizi bu uygulamada sizlerle.
Uygulamanın esası internette daha önce görmediğiniz veya ilginizi çekebilecek makaleleri bir arada sunulması. Birçok kategori var, gündeme dair bilgilerden bilim-uzaya birçok farklı segmentte bilgi dağarcığı genişletmek isteyenler için ideal.
Platform: iOS-Android
Ücretsiz
Busuu
İngilizce, Almanca dahil toplam 9 dilde hızlı ve etkin öğrenim vadeden Busuu, son dönemin editör seçkilerinden. Android’de en çok tercih edilen yabancı dil uygulaması olan Busuu, iPhone ve iPad platformlarında da ilgi ile karşılanıyor. Pratik yaparak yabancı dil öğrenme temeli sunan uygulama, dili adım adım öğrenebilmenizi mümkün kılıyor.
Platform: iOS-Android
Ücretsiz
Udemy
Uzun yıllardır beğeni ile izlediğimiz Udemy, eğitim dendiğinde olmazsa olmaz uygulamalardan biri. Resimden İngilizce’ye birçok farklı derste binlerce konuda eğitimler içeren uygulama, basitliği ve inovatif arayüzüyle sevdiğimiz eğitim esaslı mobil uygulamalardan.
Platform: iOS-Android
Ücretsiz
Sushi Monster
iOS ve Android uygulama mağazalarında sayısız oyun var, bunlardan önemli bir kesimi çocuklar için faydalı özellikler sunuyor. Bunlardan biri de Sushi Monster. Bu oyun, hafızayı güçlendirmeye yarıyor. Basit sorularla başlayan alıştırmalar zaman içerisinde zor bir hal alıyor, en nihayetinde de Sushi Monster’la verimli zaman geçirmek mümkün kılınıyor.
Platform: iOS-Android
Ücretsiz
BabyAcademy
Çocuk gelişim uygulaması BabyAcademy, temelini toplumsal eşitlikle bağdaştıran, doğru mesajların iletilmesini sağlayan oldukça ‘sosyal’ bir platform. Çocukların gelişimlerinin cinsiyetle sınırlandırılmaması gerektiğini sıklıkla vurgulayan içeriklerle geliyor, 0-5 yaş arası dönemdeki çocukların gelişimini destekliyor ve son dönemde ebeveynler tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor.
Platform: iOS-Android
Ücretsiz
Lella App
Bu tavsiyelerimiz ebeveynlere özel. 2-7 yaş arası bir çocuğunuz mu var? Video izlemeye bayılıyor mu? Eğer yanıtlarınız evet ise Lella App, psikolog onaylı, ‘tam onlara göre’ bir uygulama. Ebeveynlerin çocuklarının ne izlediğini görebilmesini mümkün kılan uygulama, son dönemde artan şiddet içerikli oyun, karakter, vb. tanıtımlarının da önüne geçilmesinde etkin rol üstleniyor. Çocukların şiddet, korku gibi olumsuz öğeler barındıran içeriklerden uzakta, güvenle izleme deneyimi yaşaması sağlanıyor.
Platform: iOS-Android
Ücretsiz
Uygulamalar sayesinde tablet ve akıllı telefonlar bir laboratuvara, film stüdyosuna, zaman makinesine, hatta uzay gemisine dönüşebiliyor.
Tablet önerisi:
Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Galaxy Tab S6 Lite uygun fiyatı ve amiral gemisi cihazlardan geri kalmayan özellikleri ile ideal tabletler arasına konumlanıyor. Tabletlerde artık vazgeçilmez aksesuar olan kalem ile birlikte gelen Galaxy Tab S6 Lite, iddialı özellikleri ile dikkat çeken bir model. 10.4 inç büyüklüğünde TFT bir ekrana sahip olan cihazın ekran çözünürlüğü 2000 x 1200 piksel. Cihazın ekranı 224 ppi ekran yoğunluğuna sahip ve yanında birlikte gelen S-Pen ile de tam uyumlu. Stylus desteği ile gelen S-Pen ile eğitim esaslı birçok işlem kolay bir şekilde yapılabiliyor.
Galaxy Tab S6 Lite gücünü Exynos 9611’den alıyor. Performansı oldukça iyi olan işlemci bünyesinde Mali-G72 MP3 grafik birimini de bulunuyor. Galaxy Tab S6 Lite 4 GB RAM ile gelirken depolama alanı tarafında ise iki farklı seçenek sunuyor. 64 GB ve 128 GB depolama alanı tercihi ayrıca microSD girişi ile daha fazla arttırılabiliyor.
Tablet önerisi:
Apple iPad mini
Öğrencilere True Tone özellikli 7.9 inç Retina ekrana sahip bir iPad mini verdiğinizde, onların inanılmaz bir güce sahip olmalarını da sağlarsınız. Ders aralarında 4K videoları düzenleyebilir, 3 boyutlu bir buhar makinesi modeli tasarlayabilir veya klasik müzikle ilgili sunumları için sanal bir orkestrayı yöneterek fon müziği besteleyebilirler. Tek bir uygulamada çalışmak etkili bir eğitim için her zaman yeterli olmayabilir. Multitasking özellikleriyle öğrenciler Pages’da kitap raporu yazarken iBooks’taki bir romana referans verebilir, Split View özelliğiyle aynı anda iki uygulamanın da aktif kalmasını sağlayabilirler.
Neural Engine’a sahip A12 Bionic çip ile gelen yeni iPad mini’nin sunduğu artırılmış gerçeklik (AR) deneyimi, öğrencilerin etraflarındaki dünyayı öğrenme ve onunla iletişim kurma biçimlerini değiştirir. Apple Pencil’ın bildiğiniz özelliklerine şimdi iPad mini kullanmanın yepyeni yolları ekleniyor. Not almak, okul gezilerinde gözlemlerinizi kaydetmek, detaylı illüstrasyonları gölgelendirmek, belgeleri işaretlemek için mükemmel bir yöntem.
Teknoloji bağımlılığına karşı 5 pratik öneri
Yetişkinlerin sosyal hayatını çeşitli şekillerde etkileyebilen teknoloji, doğru kullanılmadığında çocuklarda da gerçek dünyadan kopma, fiziksel gelişime, ruh ve beden sağlığına olumsuz etki gibi sonuçların kaynağını oluşturabiliyor. Teknolojinin hayattan çıkarılmasının mümkün olmadığının altını çizen uzmanlar, ebeveynlere teknolojinin zararlarının en aza indirilmesine yönelik tavsiyelerde bulunuyor.
- İletişim kurun
- Kaliteli zaman geçirin
- İyi bir rol model olun
- Sınırları belirleyin
- Ne izlediklerini neyle oynadıklarını takip edin
Sadece iOS veya iPadOS’e özel öne çıkan eğitim uygulamaları
- GeoGebra Geometry
- Epic!
- Molecules by Theodore Gray
- The Human Body
- Kahoot!
- Explain Everything Whiteboard
- Slice Fractions 2
- DragonBox Elements
Yorum Yap