Sfc scannow nedir sorusu özellikle sorunları çözmek ve işlemleri gerçekleştirmek için Komut İstemi aracını düzenli olarak kullanan bilgisayar kullanıcılarının kafasına takılıyor.
Windows işletim sistemini kullanan kişilerin karşılaştığı sorunlar karşısında sıkça önerilen bir araç olduğu için ne olduğu ve ne amaçla kullanıldığı hakkında birtakım soru işaretleriniz olabilir. Bunları gidermeye nereden başlayacağınız hakkında hiçbir fikriniz yoksa endişelenmeyin, yazının sonuna geldiğinizde tüm sorularınıza yanıt bulacaksınız.
Sfc Scannow Nedir?
Scannow, sfc komutunun temel işlevlerinden biridir. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda Komut İstemi aracılığı ile sorunlu olabilecek dosyaları tarama ve onarma işlemini gerçekleştirir.
Komut İstemi’nde kullanılabilen sfc komutunun açılımı system file checker ya da Türkçe karşılığı ile sistem dosyası denetleyicisidir. Windows Vista’dan itibaren her Windows sürümünde yer alan bir araçtır.
Sfc Scannow Ne İşe Yarar?
Scannow komutu, Windows işletim sisteminde sorunlu ya da eksik sistem dosyalarını tespit eder ve onarır. Bu işlemin gerçekleştirilmesi hâlinde büyük veya küçük fark etmeksizin pek çok sorun çözüme kavuşur.
Komut kullanıldığında sistem dosyaları taranmaya başlanır. Bu nedenle tarama işlemi sona erene kadar Komut İstemi penceresini kapatmamak gerekir.
Sfc Scannow Nasıl Kullanılır?
- Windows + S tuşlarına aynı anda basarak arama bölümünü açın.
- Arama kutusuna “cmd” yazın.
- “Komut İstemi” eşleşmesine sağ tıklayın ve “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğine basın.
- Komut satırına tırnakları dahil etmeden “sfc /scannow” yazın.
- Enter tuşuna basın.
- Tarama işlemi tamamlanana kadar pencereyi kapatmayın.
Sfc komutunu kullanarak sorunlu dosyaları tespit etmek ve onarmak için yukarıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Bu adımları izledikten sonra araç dosyaları tarayacak ve mevcut sorunları giderecektir.
Sfc Scannow Komutunu Kullanmak Zararlı mı?
Hayır, bu komutu kullanmanın zararı yoktur ama işlem gerçekleştirilirken diğer faktörlerden ötürü birtakım sorunlar meydana gelebilir. Komutu çok sık kullanmamak şartı ile kullanabilirsiniz ama bu komutu sadece sorun olup olmadığını kontrol etmek için kullanıyorsanız sfc komutunun farklı bir işlevini denemeniz önerilir.
Scannow komutunu sürekli kullanmanın neden olabileceği sorunların önüne geçmek için “sfc /verifyonly” komutunu kullanabilirsiniz. Bu komut, sistem dosyası denetleyicisinin scannow işlevi gibi dosyaları yine tarar ve mevcut sorunları gösterir ama sorunu çözme noktasında bir işlem gerçekleştirmez.
Verifyonly komutu, sadece her şeyin yolunda olup olmadığını kontrol etmek isteyenlerin scannow yerine tercih edebileceği bir komuttur.
Yorum Yap