Scrim ne demek sorusu özellikle e-spor dünyasına yeni dahil olan oyuncuların en çok sorduğu soruların başında geliyor.
Profesyonel oyuncuların kritik maçlara katılmak üzere hazırlık yapmasına olanak sağlayan scrim aslında scrimmage kelimesinin kısaltmasıdır. Peki, bu ne anlama geliyor? İşte yazıda tam olarak bu noktaya değinerek siz oyuncuların kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldıracağız.
Scrim Ne Demek?
Scrim, scrimmage kelimesinin kısaltmasıdır. Türkçe karşılığı ile göğüs göğüse çarpışma anlamına gelir. Oyun dünyasında scrim, profesyonel oyuncuların rekabetçi oyunlarda dereceli bir maça girmeden önce antrenman yapmak için diğer profesyonel oyunculara karşı oynadığı oyundur.
Scrimmage yapılan video oyunlarına örnek olarak şunlar verilebilir:
- Counter-Strike: Global Offensive
- League of Legends
- League of Legends: Wild Rift
- Overwatch
- PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds)
- Fortnite
- Dota 2
- Valorant
- Rocket League
- Apex Legends
Antrenman sırasında her iki takımdaki oyuncu da tamamen birbirlerini tanımaya ve taktik geliştirmeye odaklanır.
Scrim Neden Yapılır?
- Scrim profesyonel oyuncuların dereceli maçlara hazırlanmasına yardımcı olur. Scrim yapan takımlar rakiplerinin iyi ve kötü yanlarını öğrenebilir ve buna göre bir strateji izleyebilir.
- Takım içi iletişimin güçlendirilmesine katkı sağlar.
- Oyuna yakın zamanda güncelleme gelmişse ve bu oynanışı büyük ölçüde değiştirmişse oyuncular dereceli maçtan önce bu yöntemle değişikliklere adapte olabilir.
Scrim Nasıl Yapılır?
Scrim yapmak için özel bir uygulama indirmeye gerek yoktur. Scrim yapmak isteyen oyuncular çeşitli platformlar üzerinden iletişime geçerek anlaşır ve oynanacak oyuna planlı bir şekilde dahil olur.
Siz de profesyonel bir oyuncu olma yolunda ilerliyorsanız kendinizi geliştirmek için bu tür yöntemlere başvurabilirsiniz.
Scrim Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Antrenman yapacağınız oyunun kurallarını mutlaka bilmelisiniz.
- Kendi seviyenizde bir rakip bulun. Sizden daha az iyi oynayan bir oyuncu gelişmenize katkı sağlamaz.
- Bunun bir antrenman maçı olduğunu varsayarak reflekslerden ödün vermeyin.
- Bunun profesyonel bir maç olmadığını mutlaka göz önünde bulundurun. Hazırlık maçı olduğundan eğlenmekten çekinmeyin, stres yapmayın.
Scrim Yaparken Neden FF Verilir?
FF kısaltması, League of Legends gibi rekabetçi oyunlarda forfeit anlamında kullanılır. Bir takım FF verdiğinde teslim olur ve karşı takımın kazandığını kabullenir. Scrim yaparken FF verilmesinin nedeni ise bunun resmi bir maç olmamasıdır.
Her iki takımın da kazansa da kaybetse de kaybedecek bir şeyi yoktur. Bu bir hazırlık maçı olduğu için kazanan ya da kaybeden takım da söz konusu değildir.
Yorum Yap