Kaçırmamanız Gereken 50 Muhteşem Oyun

iPhone ve iPad oyun için benzersiz cihazlar. Parlak ve akıcı ekranlarında yüksek hassasiyetli dokunmatik formu, sayısız oyunu konsol sınıfına yakın bir deneyim haline dönüştürüyor. Üstelik iOS cihazlarınızda ücretsiz olarak oynabileceğiniz binlerce harika oyun var, en iddialı ve en iyileri bu yazıda sizlerle…

Twisty Road!

Beceri oyunlarından hoşlanıyorsanız bu türün ikon yapımlarından biri de kesinlikle Twisty Road!. Detaylı grafikleri ile dikkat çeken oyun, boş zamanlarınızı keyfe dönüştürmek için ideal.

Word Link

Kelime bulmaca oyunlarıyla aranız nasıl? Eğer yanıtınız evet severim şeklindeyse Word Link, muazzam bir örnek. Trend belirleyen Word Link’te internet olmaksızın, WiFi’sız da oyun oynamak mümkün. İnternetin pek iyi olmadığı yerler ya da yer altı toplu ulaşımı için harika.

Mobile Legends: Bang Bang

MOBA türüne aşık olan milyonlarca mobil oyun meraklısından biriyseniz Mobile Legends: Bang bang ile tanışmalısınız. Hala duymadıysanız çok şey kaçırdığınız yapımda arkadaşlarınızla amansız bir rekabete giriyor, en iyinin kim olduğunu gösteriyorsunuz.

Okey Plus

Okey, belki de Türkiye’de en yaygın mobil oyun türlerinden biri. Hemen her kesimden oyuncunun severek oynadığı türün en iyi örneklerinin başında ise Okey Plus geliyor. Oyunda hazırda bulunan masalara giriyor ve okey oynuyorsunuz. Grafikleriyle beğeni topluyor. Seri…

The Walking Dead No Man’s Land

RPG türündeki aksiyonla dolu mobil oyunda AMC kanalının The Walking Dead dizisinden Rick, Darly, Michonne gibi unutulmaz karakterleri yönetip zombilerin hüküm sürdüğü ürpertici bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyorsunuz.

Last Day on Earth: Survival

Post apokaliptik bir dünyadayız, sene 2027 (umarız bu kadar kötüsüyle karşı karşıya kalmayız) insanoğlu virüs salgınlarıyla kırılmış durumda. Size düşen görev ise ‘hayatta kalmak.’

Tank Stars

Son dönemin en trend yapımlarından biri olan Tank Stars, çizgi film-vari grafikleriyle tank oyunları tarafındaki ender örneklerden.

Arena of Valor: 5v5 Arena

Tencent Games tarafından geliştirilen yeni 5v5 çok-oyunculu online savaş arenası (MOBA) tarzı yapımda arkadaşlarınızı çağırıp savaşıyorsunuz.

Shadow Fight 3

Oyunda amacınız ve aynı zamanda göreviniz, iyi insanları kötü güçlere karşı koruma altına almak. Bunu yapmaya çalışırken kendinizi karanlık güçlere karşı bir savaş içerisinde buluyor ve savaştan galip çıkmaya çalışarak dünyada huzuru sağlıyorsunuz. Neredeyse sinematik bir konu değil mi? Savaş sırasında en büyük yardımcınız ve yeteneğiniz tabii ki dövüş beceriniz. Oyun içerisinde yardımcılarınız da var. Bu yardımcılar evcil hayvanlardan oluşuyor. Silahlarınız arasında ise çekiç, ok, yay ve balta yer alıyor. Bu silahlar yardımıyla her an iyi inşaları ve dünyayı korumaya çalışıyorsunuz.

Oceanhorn

Oyunda küçük bir çocuk karaktersiniz. Yelkenleri açıyor ve birçok tehlikenin olduğu amansız bir maceraya atılıyorsunuz. Oyun içerisinde uyanıyor ve bu esnada babanızdan kalan mektubu buluyorsunuz. Mektubu okuduğunuzda babanızın gittiğiniz anlıyorsunuz ve sonrasında babanızdan kalan tek şey bir not defteri ve gizemini bilmediğiniz bir kolye. Sizce bunlar neyi anlatmaya çalışıyor?

Asıl macera bu notun ardından başlıyor. Notu bulmanızın ardından bir kahramana dönüşüyor ve kendinizi sıra dışı bir macera içerisinde buluyorsunuz. Daha önce hiç gidilmemiş ve tehlikelerle dolu bir adayı keşfetmeye başlıyorsunuz. Ada, sırlarla ve cevabı olmayan bilmecelerle dolu. Oyunu ücretsiz oynamak mümkün, ayrıca satın alma opsiyonlarının da olduğunu söylemek isteriz.

Toon Blast

Çocuklar için geliştirilen bulmaca türündeki oyunda büyükler de kendini sınayabiliyor. Eğlenceli ve neşeli bir bulmaca oyunu arıyorsanız Toon Blast’le tanışmalısınız diyoruz. Üstelik ücretsiz.

Traffic Rider

Motor oyunlarının mobil cihazlardaki oynanabilirliğine bayılıyoruz. Favorilerimizden biri ise kesinlikle Traffic Rider. Bu oyunda heyecan ve aksiyon bir an bile durmuyor, üstelik çok iyi grafikleri de cabası.

PUBG Mobile

Mobil ortam için PlayerUnknown Battlegrounds (PUBG), hayatta kalanın kim olduğunu görmek için 99 diğer oyuncu ile bir adaya düşürülmenin nasıl bir şey olduğunu deneyimlemenizi sağlayan ücretsiz bir hayatta kalma nişancı oyunu. Hayatta kalmak için karşınıza çıkanları öldürmeniz gerekiyor, eğer merhametli olmaya kalkarsanız işler hiç iyi gitmiyor, çünkü bu kez de onlar (etraftaki onlarca düşmanınız) sizi vuruveriyor.

Rules of Survival

Hayatta kalma türündeki fenomen yapımlara alternatif arıyor ya da değişik oyunları da denemek istiyorsanız Rules of Survival’ı göz ardı etmemelisiniz. Yapımda arkadaşlarınıza karşı savaşarak hayatta kalmaya çalışacaksınız. Grafikleri ve detaylarıyla 2019’un en iyilerinden biri olmaya aday. PUGB alternatifi de diyebiliriz.

Snake VS Block

Nokia telefonlardaki yılan oyununu hatırlar mısınız bilmiyoruz ama bu oyunda da yılanlar var. Amacınız ise bu kez blokları kırmak. Oyunun en keyifli yanı basit oynanışı ve sizi sürekli olarak çeşitli zorluklarla beraber sınaması. İyi bir mobil oyun.

Sniper 3D Assassin

Keskin nişancı oyunları, mobil platformlar için en ideal türler arasında. Ancak şu da bir gerçek ki bu türde ‘iyi oyunları’ keşfetmek pek kolay değil. Sniper 3D Assassin ise kendini kanıtlamış yapımlardan. Gerçekçi grafikleri ve sezgisel oynanışıyla harikulade.

Ball Pool

iPhone ve iPad cihazlarınızda oynayabileceğiniz Ball Pool, en iyi ücretsiz bilardo oyunu. Eğer bilardo biliyorsanız kendinizi sınamanız için çok iyi bir mobil oyun. Yeni başladıysanız fiziksel bilardo için bir tür idman adeta.

A Word Kelime Oyunu

Kelime oyunlarının en güzel yanı her yerde ve her zaman iyi zaman geçirmenizi sağlamaları. Hem bilgileniyor hem de yarışıyorsunuz bu oyunlarda A Word, konunun uzmanlarından. Gizlenmiş kelimeleri ortaya çıkarmak gibi nispeten farklı bir deneyimle geliyor ayrıca. Mutlaka deneyin.

Episode: Choose Your Story

Farklı hikayeler keşfediyor ve hikayelerdeki karakterleri canlandırıyorsunuz. İlginizi çekeceğine inandığımız çok orijinal bir konsept. Alacağınız kararlarla ilerliyor ve sürprizlerle dolu zamanlar geçiriyorsunuz.

Color Road

Top yuvarlama oyunlarıyla aranız nasıl? Keyifli olduklarında hemfikirsek Color Road, kendi alanında en iyilerden biri. Refleksleri yoğun bir şekilde test eden oyunda grafiklere de hayran kalacaksınız.

Fatal Flap

İki boyutlu bir oyun olan Flat Flap, özel içeriği ile tam bir macera. Oyunda hayatta kalmak istiyorsanız, hızlı hareket etmeli ve reflekslerinizi olması gerekenden daha iyi çalıştırmalısınız. Oyun genel içeriği nedeniyle sonsuz olmasından dolayı amaç her zaman daha uzun süre hayatta kalmak. Üç farklı oyun modu bulunan Flat Flap, ayrıca 75 seviye ve 15 farklı meydan okumadan oluşuyor. Bunun yanında oyunda 20 farklı karakter olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Oldukça eğlenceli ve bir o kadar sürükleyici olan oyun her yeni seviyede daha da zorlaşıyor. Bu nedenle hayatta kalmak için daha fazla çaba göstermeniz  gerekiyor.

Fish Master

Oyun içerisinde profesyonel bir balıkçı konumundasınız. Ve göreviniz tabii ki daha fazla balık yakalayarak gelirinizi artırmak. Kazancınız arttıkça işinizi daha fazla geliştirme imkanı buluyorsunuz. Oyun genel hatları ile basit bir tasarıma sahip ve oynaması da bir o kadar kolay. Ayrıca boş zamanlarınızda vakit geçirmek adına oldukça etkili.

Oyunu oynadıkça bağlanıyor ve daha fazla balık yakalama isteği ile oyununun başından kalkmak istemiyorsunuz. Tabii pek çok oyunda olduğu gibi üst üste oynadığınızda sıkılma süreci devreye girebiliyor ve bir süre canınız oynamak istemeyebiliyor. Fakat boş zamanları eğlenceli ve amaca yönelik hırs altında geçirmek için yine de etkili bir oyun.

Trivia Crack

Genel kültür soruları içeren yapım, kendini sınamak isterken bilgi edinmekten hoşlanan mobil oyuncular için geliyor. Farklı kategorilerdeki onlarca soruyla keyifli ve bilgi dolu zamanlar geçirdiğiniz yapım, aynı zamanda bir hayli eğlenceli.

Rise Up

Haydi biraz da balon uçuralım! Rise Up, çok eğlenceli bir balon uçurma oyunu. Parmaklarınız ve refleksleriniz ise mutlak gereklilikler. Detaylı grafikleriyle de beğenimizi kazandığının altını çizelim. Göz atmanızda yarar var.

Fortnite

İnanılmaz derecede popüler olan bir Battle Royale tarzı oyun Fortnite. Yeni silahları, zorlukları ve oyun modlarını ortaya çıkaran, daha fazla arca- de tarzı içermesiyle, erişilebilir bir estetik ve haftalık güncellemeyle, bu oyunun her zamankinden daha sıcak olmasına şaşmamalı.

World of Tanks Blitz

Epik tank avlama oyunu, özellikle gençler arasında tam bir ikon halini almış durumda. 100 milyonu aşkın oyuncuya sahip olan yapımda ekip savaşları ya da tek başınıza düşmanları avlama şeklinde iki alternatife sahipsiniz. Sürükleyici.

Real Racing 3

Dünyanın dört bir yanından gelen etkileyici gerçek otomobiller üzerinde özenle yeniden oluşturulmuş geniş bir araç yelpazesinde biraz lastik yakmak istiyorsanız, o zaman bu size göre bir oyun.

Modern Combat Versus

2018’in ödüllü oyunlarından biri olan Modern Combat Versus, dahiyane kurgusu ve üstün grafikleriyle kendi alanında en iyilerden. Son dönemin trend mobil oyun tercihi multiplayer’ı destekleyen yapımda 4 kişilik takımlar kurarak savaşlara dahil oluyorsunuz.

Subway Surfers

Kült yapım Subway Surfers, hala mobil platformdaki en neşeli, en hareketli oyunlardan biri. Çoğu oyuna ilham veren yapım, 3 boyutlu bir kaçış oyunu ve sizi adrenaliniz konusunda zirvelere taşıyor.

Badland Brawl

 

Oyun tamamen fizik gücüne bağlı bir oyun ve yapmanız gereken klonları savaş alanına fırlatmak. Bu şekilde rakibinizin kulesini yıkmaya çalışıyor ve onu yenmek için çabalıyorsunuz. Zamana karşı yarışılan oyunda aynı zamanda iyi bir nişancı olmanız gerekiyor. Ayrıca oyun içerisinde stratejik taktikler ve rakibinizi alt edecek varyasyonlarda bulunmanız gerekiyor. Ücretsiz olarak indirilebilen oyun oldukça eğlenceli olmasının yanında keyif verici. Oyun satın alma seçenekleri de sunuyor.

Gardenscapes

Eşleştirme seviyelerini geçip kazandığınız başarılarla bu kez bir bahçeyi yeniliyorsunuz. Çimleri düzeltip, hoş çiçekler dikiyorsunuz. Havuzlar ve şık banklarla hayalinizdeki bahçeyi kuruyorsunuz. Zamanın su gibi aktığı oyun başarılı grafikleriyle de dikkate değer.

The Birdcage 2

Oyunda kafesi açmanız ve içindeki kuşu serbest bırakmanız bekleniyor. Bulmaca türündeki yapım, kendini sınamak isteyenler için son dönemin en çılgın trendlerinden biri adeta. Grafikleri ve zamanla saç baş yolduran zorluk derecesiyle ön planda.

Chief Almighty

Tarihin ilk dönemleri, ilk insan ve şef olma kaygısı. Neşeli bir ambiyans değil mi? Görevlerinizi tamamlıyor ve kabile şefi olmak için rakiplerinizi alt ediyorsunuz. Bize biraz da popüler TV programı Survivor’ı anımsatmadı desek yanlış olmaz. Farklı bir oyun arıyorsanız göz atın diyoruz.

Mafia City: War of Under

Görev tamamlama tabanlı yapımda başarı kazandıkça yükseliyorsunuz. Klasik mafya oyunlarından farklı ise daha zor olması ve oldukça detaylı grafikleri. Elbette online olarak oynanabilmesi. Herkesin ‘mafya babası’ olmak için yarıştığı oyunda interaktif savaşlar oldukça keyifli. Türe ilgi duyanlara tavsiye ediyoruz.

Real Racing 3

Oyun grafikleri açısından oldukça kaliteli. Ayrıca oyun kontrolleri oldukça basit ve oynarken kesinlikle zorluk çıkarmıyor. Oyun dünyada 17 farklı merkezde oynanabiliyor ve oyunda 140 farklı araç modeli bulunuyor. Ayrıca otomobillerinizi özelleştirebiliyor ve farklı pistler üzerinde birinci olmaya çalışıyorsunuz. Oyun kaliteli grafikleri ve geniş yelpazede sunulan özellikleri nedeniyle mobil platformda fazla yer kaplıyor. Bu nedenle oyunu telefonunuza indirmeden önce ortalama 2 GB kadar bir yer olduğundan emin olmalı ya da bu seviyede bir yer açmalısınız. Satın alma opsiyonları bulunan oyunda isterseniz bu özelliği ayarlar bölümünden kapatabilirsiniz.

1010!Color

Üçlü eşleştirme türündeki oyun, saatlerce oynasanız bile sıkılmayacağınız bir akıcılıkta. Sınırları zorlayan bu bulmaca oyununda farklı şekillerdeki panoya sürükleyerek bırakıyor blokları birleştiriyorsunuz. En fazla kaç tane renkli bloğu birleştirebileceğinizi görerek kendinizle rekabet ediyorsunuz.

Rest in Pieces

Korku türündeki yapım, mobil platformlar açısından ilginç bir deneyim aynı zamanda. Üstün grafikleriyle dikkat çeken yapımda amacınız korku dolu bulmacaları ve gizemleri çözmek. Psikolojiniz eğer bu tür korku yapımlarına uygun değilse yaklaşmayın diye uyarmayı görev biliyoruz.

Shadowgun Legends

Shadowgun ve Shadowgun Deadzone sonrasında piyasaya giren ve üçüncü oyun olma özelliği gösteren Shadowgun Legends oldukça başarılı sonuçlar ortaya çıkarmış. Oyun içeriği genel olarak biraz zorlaştırılmış ancak oyun içerisindeki bu zorlu süreç diğer oyunları aratmayacak derecede etkili. İnsanlık oldukça tehlikeli bir uzaylı istilası ile karşı karşıya ve Shadowgun ekibinin bu istilayı bir an önce durdurması gerekiyor. Siz oyuna diğer efsanevi savaşçılar ile katılarak uzaylı istilasına karşı tek vücut savaşıyorsunuz. Oyun ücretsiz indirilebilmesinin yanında satın alma seçenekleri de bulunuyor.

Pac-Man 256

Efsanevi Pac-Man oyunlarına yenilikçi bir bakış açısı getiren ‘256’da amacınız ‘asla ama asla’ bitmeyen labirentlerde yenilmeden yolunuza devam edebilmek. BANDAI Namco’nun efsanevi serisinin en trend, en dinamik ve en cool yapımlarından.

Vainglory

Stratejik derinliği ve mekanik özellikleri ile öne çıkan yapım, adeta bir PC oyunu deneyimi. MOBA türünün yenilikçi oyunlarından biri olan Vainglory’de çok iyi grafikler ve yapay zeka ciddi ayrım noktalarını oluşturuyor.

Homescapes

Candy Crush Saga’yı apayrı bir halde deneyimleyebileceğiniz iddialı bir yapım. Muazzam grafikleri ile çarpıcı bir oyun olan Homescapes’te eski bir evi, topladığınız puanlarla yenilemeye çalışıyorsunuz.

Hungry Dragon

Oyuna aklınıza gelen her şey dahil. Oyunda amacınız Hungry Dragon olmak ve alevlerinizle öfke saçmak kadar kolay. Eğlenceli olmasının yanında bir o kadar da heyecanlı bir oyun olan Hungry Dragon’da, masum bir ejderha olarak oyuna giriş yapıyorsunuz ve oldukça lezzetli avların olduğu bir Orta Çağ şehrinde karşınıza çıkan her şeyi ağzınızdan çıkan ateşle küle çeviriyorsunuz. Bunun ardından ise arkanızda yıkık dökük bir şehir bırakırken karnınızı da doyurmayı unutmuyorsunuz.

Township

Şehir ve çiftlik oyunları dendiğinde artık moda o! Township, hayalinizdeki şehri inşa etmeniz için size fırsatlar sunan bir mobil oyun. Mahsul hasadı, hayvan yetiştiriciliği derken adeta bir köy yaşamı, zamanla gelişen şehirler ve elbette bunun verdiği haz. Mutlaka deneyin.

ROBLOX

Online oyunlar 2019’un en trend türlerinden biri elbette. Bu alanda alternatiflerde hızla artıyor, ROBLOX ise başarılı oyunların başında geliyor. Dünyanın her yerinden oyun meraklılarıyla rekabet edebileceğiniz ROBLOX, iddialı, rekabet dolu ve eğlenceli bir deneyim vaat ediyor.

Hearthstone

iPad’de oynanan oyunun ismi size tanıdık gelecek. Blizzard’ın ekol yapımlarından Hearthstone, iOS platformunda oynayabileceğiniz en iyi kart oyunlarından biri ve eğer bu türden hoşlanıyorsanız denemekten çekinmeyin, bağımlısı olmanız mümkün.

Helix Jump

Kuleden inme oyununda zıplamanız, dolayısıyla zamanlamayı çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Anlık bir hata sonunuz demek. Oynanışıyla eğlenceli ve adrenalini uçlarda yaşatan Helix Jump, aynı zamanda rekabetçi bir oyun.

 

Muhteşem Osmanlı

Osmanlı’da imparator olmak… Oyunun teması tek cümleyle bu. Harem, kahramanlar, güzeller, varisler, yönetim, savaşlar, entrika her şeyin bulunduğu oyun, tıpkı dizilerdeki gibi bir deneyim vaat ediyor. Türkiye’de en çok oynanan iOS oyunlarından.

Airline Commander

Dünyadaki rotalara hükmedin, gerçek trafikte uçun ve filonuzu kurduğunuz oyunda en iyi havayolu şirketini kurup onlarca uçağı yönetmeniz bekleniyor. Rotalar açıyor, aktarma merkezleri oluşturuyorsunuz. Gerçekçi uçak pistleri olan yüzlerce havalimanında ve yüksek çözünürlüklü alanlarda kalkış, iniş, rule hareketleri ve heyecan verici mücadeleleri tamamlayarak sözleşmelerden para kazanıyorsunuz. Son dönem iOS’teki en iyi 10 oyundan biri.

W11+ PUGB Ateşleyici Tetik

Oyun oynarken seviyeyi biraz daha ‘usta işi’ şekline taşımak elinizde. Bu aksesuarlar PUGB’de daha hızlı olmanız mümkün. iPhone’u yerleştirin ve tetiği rakiplerinizden önce çekin. Size kesinlikle avantaj kazandıracak.

34.99 TL


 

Exit mobile version