2022’de Piyasaya Sürülmesi Beklenen 7 Yeni WhatsApp Özelliği

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp'ın 2022'de piyasaya sürmesi muhtemel yeni ve heyecan verici özelliklerden bazıları ortaya çıktı. İşte 2022'de gelmesi beklenen 7 WhatsApp özelliği...

WhatApp 2022’de bazı yeni özellikler getirecek. Ayın başından bu yana birçok WhatsApp özelliği kullanıma çıktı. Bu yeni özellikleri takip edecek daha çok yeni özellik var. WhatsApp’ın son haftalarda bir avuç yeni özellik üzerinde çalıştığı görüldü. Bu özelliklerden bazıları şu anda geliştirme aşamasındayken; diğerlerinin beta formunda test edildiği bildiriliyor. Bu da, yeni özelliklerin kullanıma sunulmasının çok uzakta olmadığı anlamına geliyor.

En son WhatsApp, platformda Instagram Reels entegrasyonunu test ediyordu. 91mobiles, çalışmakta olan ve 2022’de kullanıma sunulması muhtemel olan WhatsApp özelliklerinin bir listesini paylaştı.

Yeni WhatsApp özelliklerinin mesajlaşma deneyimini geliştirmesi ve uygulama için bazı yeni kullanım örnekleri sunması bekleniyor. Haydi 2022’de gelmesi beklenen WhatsApp özelliklerine birlikte bakalım…

2022’de Gelmesi Beklenen 7 WhatsApp Özelliği

1. Belirli Kişilerden ‘Son Görülmenizi’ Gizleyin

WhatsApp’ın her zaman kişilerinizden son görülmenizi gizlemenizi sağlayan bir ayarı vardı. Uygunluk durumlarını WhatsApp kişilerinden gizlemek isteyenler için kullanışlı bir özelliktir. Bu özelliği kullanmanın bir dezavantajı, kişilerinizin ‘son görülme’ durumunu da görememenizdir. Bu kullanıcılar için sorunlara neden oluyor. Neyse ki şirket, insanların “son görülme” durumlarını yalnızca belirli kişilerden gizlemesine olanak tanıyan yeni bir özelliği test ediyor.

Özellik yayına girdiğinde, ‘son görülme’ durumunuzu yalnızca belirli kişilerden gizleyebileceksiniz. Ayrıca kişilerinizde bulunan diğer tüm kişilerin ‘son görülme’ durumunu göreceksiniz. Bu özellik, uygulamanın beta sürümünde zaten mevcut. Önümüzdeki haftalarda veya aylarda tüm kullanıcılar için çıkacak.

2. Gönderilen Mesajları Silmek İçin Zaman Sınırı Yok

WhatsApp, kullanıcıların gönderilen mesajları silmesine izin verirken; şu anda bir mesajı gönderildikten sonra silmek için 4.096 saniyeye (68 dakika ve 16 saniye) kadar bir zaman sınırı var. Ancak uygulamanın beta sürümü üzerinde yapılan testlere göre şirket; bu sınırı tamamen kaldırmayı planlıyor.

Test sırasında silme eyleminin yürütülmesi için bir zaman sınırı bulunamadı. Bu, kullanıcıların gönderilen mesajlarını geçmişte herhangi bir zamanda silebilecekleri anlamına gelir. Bununla birlikte, bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda net bir zaman çizelgesi yok. Bu nedenle bu özelliği görmemiz biraz zaman alacak.

3. Çoklu Cihaz Desteği

WhatsApp’ı akıllı telefon bağlantınıza güvenmeden birden fazla cihazda kullanabilme özelliği; WhatsApp için en çok istenen özelliklerden biri olmuştur. Bu özellik sonunda tüm cihazlara geliyor. Birkaç beta sürümünde tespit edildikten sonra, özellik resmi olarak beta sürümünde kullanıma çıktı. Artık WhatsApp’ta bir masaüstünde veya web istemcisinde oturum açtığınızda; bu özelliği beta olarak deneme seçeneğine sahip olacaksınız.

Bu özelliği birkaç haftadır kullanılıyor. Kullanıcılar herhangi bir önemli sorunla karşılaşmadıklarını söyledi. Betaya göre, bu özelliği şu anda dört cihaza kadar kullanma hakkınız var. Bu özellik tamamlanmadan önce hala birçok iyileştirme gerekiyor. Her şeyden önce, sohbetin masaüstüne yüklenmesi uzun zaman alıyor. Ayrıca, şu anda tüm eski sohbetler senkronize olmuyor. Bunlar, WhatsApp’ın uygulamanın gelecekteki sürümleriyle çözebileceği sorunlardır.

4. Yeni Bir Topluluk Özelliği

WhatsApp, yakın gelecekte kullanıma sunacağı yeni bir topluluk özelliği üzerinde çalışıyor. Özelliğin, anlaşmazlık grupları ve kanallarına benzer olduğu ortaya çıktı. Bu, WhatsApp’ta zaten mevcut olan gruplar özelliği ile aynı değildir. Yeni topluluklar özelliği, yöneticilere uygulamanın farklı yönleri üzerinde daha fazla kontrol verecek.

Yöneticiler, tıpkı Discord’da yapabileceğiniz gibi, bir topluluk içinde birden fazla grup oluşturma hakkına sahip olacak. Diğer sohbetler gibi, topluluk sohbetleri de uçtan uca şifrelenecektir. Şu anda bu özellikle ilgili daha fazla ayrıntıya sahip değiliz. Ancak bu özelliği uygulamak için gereken çalışma miktarını görerek; 2022’de genel olarak kullanıma çıkacağından eminiz.

5. WhatsApp’tan Çıkış

WhatsApp oturumu kapatma, ‘Hesabı Sil’ düğmesinin yerini alacak. Yakında çıkacak olan çoklu cihaz özelliğini destekleyecektir. WhatsApp güncellemelerini takip eden WaBetaInfo’nun bir raporuna göre; uygulama, sonunda kullanıcıları için bir çıkış seçeneği sunacak. Seçenek, kullanıcıların tıpkı Facebook ve diğer sosyal ağ uygulamaları gibi; cihazlarındaki WhatsApp hesaplarından çıkış yapmasına izin verecek. Bu özellik kısa süre önce WhatsApp’ın yeni beta sürümünde ortaya çıktı. Yakında uygulamanın hem iOS hem de Android sürümlerine yayılacak. WhatsApp oturum kapatma özelliği, uygulamadaki kişilerin hesaplarını aynı anda birden fazla cihazda kullanmasına izin verecek.

6. Instagram’daki Reels WhatsApp’a Geliyor

WhatsApp, Instagram Reels bölümünü ileriye taşıyacak. Özelliğin, kullanıcıların Instagram Reels’i doğrudan mesajlaşma uygulamasından izlemelerine izin vereceği ortaya çıktı. Bu, WhatsApp’ın Facebook’a ait diğer uygulamalarla entegrasyon planının bir parçası gibi duruyor. Farkında olmayanlar için Instagram Reels, geçen yıl hükümetin TikTok’u yasaklamasının ardından resim paylaşım uygulamasına eklenen kısa video özelliğidir.

7. Daha Sonra Oku

‘Daha sonra oku’nun WhatsApp’taki mevcut “Arşivlenmiş Sohbetler” özelliğinin geliştirilmiş bir versiyonu olduğu ortaya çıktı. Bir sohbet daha sonra okumak üzere taşındığında, WhatsApp o sohbet için bildirim göndermez. Ek olarak bu özellik, “sonra oku” sohbetlerinin mevcut kararlı sürümde arşivlenmiş sohbetlerle aynı şekilde çalışmasını sağlayacak bir “tatil modu” içerecektir. Daha sonra oku, kullanıcıların ayarları özelleştirmesi için bir düzenleme düğmesi ile birlikte gelir. WhatsApp kullanıcıları, aynı anda birden fazla sohbeti seçerek onları hızlı bir şekilde arşivden çıkarma şansına sahip olacaklar.

Exit mobile version