2021’de Merakla Beklenen Oyunlar

Öte yandan oyun tutkunları için sabırsızlıkla beklenen, isimlerine, lakaplarına aylar, hatta yıllar öncesinden aşina olunan yapımlar var. İşte bu dosya konusunda genel itibarıyla geniş kesimler tarafından sabırsızlıkla beklenen, son derece iddialı iPhone ve iPad oyunlarına mercek tutacağız.

The Blind Prophet

2021’in büyük sükse beklenen yapımlarının başında The Blind Prophet geliyor. İyi ve kötü arasında bir denge kurmaya çalışan on iki havariden biri olan Bartholomeus’u oynadığımız bir macera oyunu. The Blind Prophet’de, karanlıklarla dolu Rotbork şehrine seyahat ediyoruz, sakinleriyle konuşuyoruz, hikayenin seyrini etkileyen kararlar veriyoruz ve çeşitli bilmeceleri çözüyoruz.

Lona: Realm of Colors

 

Tasarım yapısı ve temasıyla Apple’ın 2021’de ‘ödüllendireceği’ oyunlar arasında yer alması beklenen Lona: Realm of Colors, yılın oldukça farklı yapımlarından. Hayatındaki sorunları ile mücadele eden genç bir ressamın resimlerinde hapsedildiğimiz sanatsal bir macera oyunu. Oyun, sanatçı Taraneh Karimi’nin sorumlu olduğu eşsiz grafik tasarımı ile göze çarpıyor.

Unreal Life

Sihirli özelliklere sahip karakterlerle oynamayı biz de çok severiz. İşte buna dönük yapımlardan biri de Unreal Life olacak. Dokunduğu nesnelerin geçmişini gören bir kızı oynadığımız macera oyununda karakterimiz amnezi problemiyle mücadele ediyor ve kayıp anılarını yeniden kazanmak istiyor. Bunun için karanlık ve gizemli bir şehre gidiyor. Oyunda nesnelerin geçmişini mevcut durumlarıyla karşılaştırarak mekân keşifleri yapıyor ve bulmacaları çözüyoruz.

One Hand Clapping

Bir diğer inovasyon şovu da One Hand Clapping olacak bu sene. Bulmacaları çözmek için kendi sesinizi kullanmanız gereken macera ve platform karışımı bu oyunda ıslık çalarak, şarkı söyleyerek veya mikrofona fısıldayarak bulmacaları çözüyoruz ve oyunu ilerletiyoruz. One Hand Clapping renkli, minimalist grafiklere ve sakin, atmosferik müziklere sahip.

Alba: A Wildlife Adventure

Tüm zamanların en kreatif yapımlarından Monument Valley’i geliştiren ekibin oyunları her zaman büyük merak uyandırır. İşte o merakın 2021’deki ilk yanıtı Alba: A Wildlife Adventure, Monument Valley serisinin yaratıcıları tarafından geliştirilen bir macera oyunu. Bu macerada, nesli tükenmekte olan bir hayvana yardım etmek için hareket etmeye karar veren bir kızı oynuyoruz.

PixelJunk Monsters

Tahtadaki farklı yerlerde bulunan kulelerin yardımıyla, belirli bir bölgeyi düşmana karşı savunmak zorunda olduğumuz, gerçek zamanlı strateji unsurlarına sahip sofistke bulmaca oyununda aksiyon ön planda. Grafikleri ile dikkat çekeceği anlaşılan yapımın zeka oyunu meraklılarının yeni favorisi olmaya aday olacağını da belirtelim.

League of Legends: Wild Rift

League of Legends: Wild Rift, popüler MOBA oyunu LoL’ün mobil cihazlar ve konsollar için hazırlanan bir farklı bir versiyonu. Orijinaline kıyasla kontrol ve dinamiklerde bazı değişiklikler de olacak.

Total War: Elysium

2000’lerin başından beri devam eden Total War oyunlarında tarihsel dönemlerde gerçek ülkeleri yönetiyor ve bolca savaş yapıyordunuz. 2021’de PC için gelecek olan Total War: Saga ile Antik Yunan dönemindeki şehir devletleri zamanına döneceğiz. Diğer yandan mobil platformlar için de ilginç haberler var. Oyunun geliştiricisi 2021’de çıkacak Total War: Elysium’u geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Total War serisinden, Magic: The Gathering Arena ve Legends of Runeterra gibi oyunlardan esinlenerek yapılan stratejik kart oyunu, yılın ilginç deneyimleri arasında yer alacak. Creative Assembly Studio tarafından geliştirilen Total War: ELYSİUM, ücretsiz olarak oyuncularla buluşacak.

Here Be Dragons

Avrupa’da ilginç bir hareketlilik var; 2021’in çarpıcı oyunlarından bir diğeri de Polonya’dan geliyor… Here Be Dragons, Polonyalı Red Zero Games ekibinin geliştirdiği, yelkenli gemi kaptanı olmanızı sağlayan fantastik bir strateji oyunu. Oyuncunun görevi, diğer gemiler için güvenli bir geçiş sağlamak için okyanusları keşfetmek ve içlerinde yaşayan canavarları avlamaktır.

Project: Ragnarok

Ragnarok’tan geçilmeyen bir yıla hazır mısınız? Evet Norveçliler acaip revaçta ve mobil dünyada da onlarla sıkça tanışacağız. Ragnarok’ta kendimizi İskandinav mitolojisinden esinlenerek yok olmanın eşiğinde fantastik bir ülkede buluyoruz. Oyun sırasında, görevi kıyameti durdurmak olan ilahi güçlere sahip bir kahraman olarak oynuyoruz. Tanınmış oyun stüdyosu NetEase’den açık dünyaya sahip bir aksiyon RPG oyunu.

Naruto: Slugfest

Popüler manga evreninde geçen bir mobil MMORPG olan Naruto: Slugfest’te, oyuncular Naruto’ya Akatsuki’nin organizasyonuna karşı Konohagakure köyünü savunmasına yardım ediyor.

Salaam

 

Zalimlerden ve diğer tehlikelerden kaçan bir savaş mültecisini oynadığımız sonsuz bir koşucu oyunu. Lual Mayen, Salaam’ı geliştiren kişi ve asıl çarpıcı olan, ilham kaynağının kendi deneyimleri olması.

Bridge Constructor: The Walking Dead

Bridge Constructor serisinin bir parçası olan oyun, The Walking Dead evreninde yer alıyor. Bridge Constructor: The Walking Dead’de sağlam yapılar yaratıyoruz, ama aynı zamanda zombi saldırılarıyla da uğraşmak zorundayız.

Don’t Starve: New Home

Don’t Starve: Newhome, 2014’te ortalığı kasıp kavuran oyunun mobil devamı niteliğinde. Yeni versiyonda bir dizi oyun geliştirmesi bulunuyor ve ayrıca bir co-op modu sunuyor. Geliştirici ise Klei Entertainment.

Fallout Shelter Online

Ücretsiz strateji oyunu Fallout Shelter’ın online versiyonu. Oyun mekaniği aynı kalacak ve oyuncular yine kendi kriptlerini genişletmeye ve sakinlerinin ihtiyaçlarına dikkat etmeye odaklanacak. Fakat bu sefer oyun aynı zamanda çok oyunculu özelliğini de içeriyor.

Truck and Logistics Simulator

Truck and Logistics Simulator, bir lojistik şirketinin çalışanı ya da sahibi rolünde oynadığımız bir simülasyon oyunudur. Oyuncular, malların taşınması, yüklenmesi ve filo/altyapının geliştirilmesinden sorumludur. Oyun Simula Games Company tarafından geliştirilmiştir.

Mad World

Kıyamet sonrası dünyada geçen bir 2D MMORPG olan Mad World, mobil cihazlar, PC ve Windows için de bir web tarayıcısı sürümünde piyasaya sürüldü. Oyun, alışkın olduğumuz tarzda mikro ödemeye sahip bir “free to play” modeli kullanıyor. Oyun ayrıca çapraz platformda oynamaya da imkân sağlıyor.

Marvel Super War

Marvel Super War, mobil cihazlar için hazırlanmış bir MOBA stratejisidir. Oyun, Marvel’in karikatür evreninden karakterler kullanıyor ve NetEase tarafından geliştiriliyor.

Her Majesty’s Ship

Her Majesty’s Ship, bir yelkenli gemiyi kontrol ettiğimiz simülasyon oyunudur. İngiliz Kraliyet Donanması’nın hevesli bir kaptanı olarak, bize verilen görevleri yerine getirmeli, deniz savaşlarında sayısız gemiyi batırmalı, aynı zamanda gemimizin günlük yaşamının da her yönüyle ilgilenmeliyiz. Bir mürettebatın yiyeceği yoksa veya daha da kötüsü rom yoksa, denizciler isyan edebilir ve böylece kariyeriniz anında sona erebilir.

Warhammer: Odyssey

Fantastik Warhammer evreninde yer alan bir mobil MMORPG. Oyun, savaş oyunu ve kartlardan bilinen ikonik kahramanlardan modellenen bir dizi farklı karakter sınıfı sunuyor.  Aynı zamanda Virtual Games ve Games Workshop’un iş birliği içinde çalışmasıyla geliştirilmiş.

Stranger Things

Netflix tarafından üretilen popüler Amerikan dizisi Stranger Things’e dayanan, mantık unsurlarına sahip bir RPG oyunu. Oyun, GPS teknolojisi kullanıyor ve oyuncuları başka bir boyutun sırlarını kırmak için telefonlarıyla uzun yürüyüşlere çıkmaya teşvik ediyor.

Auto Chess

Auto Chess, Dota’nın popüler oyununun mobile entegre edilmiş haliyle karşımıza çıkacak olan bir mobil fantezi stratejisi. Oyun, diğer oyunculara karşı sıra tabanlı savaşlar üzerine inşa edilmiş. Çatışmalar otomatik olarak oynanır ve zafer, savaşta hangi kahramanları kullandığınıza doğrudan bağlıdır.

LUNA: The Shadow Dust

Luna the Shadow Dust, bağımsız Lantern Studios’un ilk oyunu. Klasik point’n’click macera oyunlarından esinlenen oyun, iki kahramanın büyülü bir ülkede yolculuğunun hikayesini anlatıyor.

LEGO Star Wars Battles

LEGO ve Star Wars Universe gibi iki popüler markanın arkasında olduğu kule savunma strateji oyunu. Oyun nispeten basit bir oyun modeli ve beyaz perdeden bilinen bir dizi karakter ve konum kullanma imkânı sunuyor. LEGO Star Wars Battles, Lucasfilm ve Warner Bros Interactive ortaklığıyla oluşturuldu.

Cazip öneriler

Günümüzde App Store’un cazip ‘önerileri’ ve bazen de Instagram’da karşımıza çıkan oyun reklamlarına onay verip deneyimlediğimiz yapımlar genellikle yüzümüzü güldürmeye yetiyor. Zira gerek Instagram gibi sosyal ağ ‘önerileri’ gerekse Apple’ın bizzat sunduğu birinci sınıf yapımlarda sürprizlere pek de yer kalmıyor.


 

Exit mobile version