2020’nin En İyi Oyun ve Uygulamaları

Apple, 2020’de hayatımızı daha kolay, daha sağlıklı ve daha bağlantılı hale getirme konusunda temel bir rol oynayan 15 uygulama ve oyunu ödüllendirdiği App Store 2020’nin En İyileri kazananlarını açıkladı.

Yüksek kalitesi, yaratıcı tasarımı, kullanılabilirliği ve yenilikçi teknolojileriyle fark yaratan bu uygulama ve oyunlar, sağladıkları pozitif kültürel etkilerin yanı sıra yararlılıkları ve önemleriyle de aynı ölçüde kutlanıyor.

“Bu yıl, daha önceki yıllardan bile daha fazla sayıda gerçekleşen en yaratıcı ve bağlantılı anlarımızdan bazıları uygulamalarda yaşandı. Bunu yıl boyunca yepyeni ve yararlı uygulama deneyimleri sunan geliştiricilerin olağanüstü çalışmalarına borçluyuz,” açıklamasını yapan Apple Fellow Phil Schiller sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm dünyada çok sayıda geliştiriciye ait dikkat çekici çalışmalarla karşılaştık. 2020’nin En İyileri olarak seçilen uygulama ve oyunlar, bu inovasyonun 15 seçkin örneğini temsil ediyor. Zinde kalmamızı ve farkındalığımızı korumamızı sağlamaktan çocuklarımızın eğitimine ve açlıkla mücadeleye yardımcı olmaya kadar, bu uygulamaların yarattığı etkiler birçoğumuz için çok anlamlı.”

Wakeout! adlı uygulamanın bağımsız geliştiricisi, herkes için tasarlanmış yumuşak ve kapsayıcı hareketlerden oluşan hafif egzersizleri evlerdeki ofislere ve sınıflara getirdi. “Genshin Impact”, “Legends of Runeterra”, “Disco Elysium”, “Dandara Trials of Fear” ve Apple Arcade’deki “Sneaky Sasquatch” gibi oyunların sunduğu geniş fantezi dünyaları mükemmel bir kaçış olanağı sunarken Disney+ da kullanıcılara, birçoklarının aradığı sınırsız olasılık duygusunu yaşattı. İster Zoom üzerinden uzaktan öğrenimi kolaylaştırmak, ister Fantastical ile günlük rutinler yaratmak, ister Endel ile daha kolay uykuya dalmak için olsun, App Store 2020’nin En İyileri kazananları evde hayatımızı en iyi şekilde yaşamamıza yardımcı oldu.

 

2020’nin En İyi Uygulamaları

Yılın iPhone Uygulaması: Geliştirici Andres Canella’dan Wakeout!.

Yılın iPad Uygulaması: Zoom.

Yılın Apple Watch Uygulaması: Endel.

2020’nin En İyi Oyunları

Yılın iPhone Oyunu: miHoYo’dan “Genshin Impact”.

Yılın iPad Oyunu: Riot Games’den “Legends of Runeterra”.

Yılın Apple Arcade Oyunu: RAC7’dan “Sneaky Sasquatch”.

2020’nin trend uygulmaları

Uygulamalar kültürün bir yansımasını oluşturuyor. 2020’de geliştiriciler ağırlıklı olarak yararlılığa odaklanan bir trende öncülük ettiler. Shine, kullanıcıların ihtiyaç duydukları günlük kişisel bakımı almalarına yardımcı olmak ve Siyahların refahını vurgulamak amacıyla, zihinsel sağlığın ve Siyah hayatların kesişimselliğine özel bir bölüm hazırladı.

Explain Everything Whiteboard, sınıf deneyimini yeniden tasarlaması gereken öğretmen ve öğrenciler için bulut tabanlı bir iş birliği aracı sundu. Böylece öğrenci grupları uzaktan bile projeler üzerinde birlikte çalışmayı sürdürebiliyorlar. Caribu, gerçek zamanlı görüntülü arama platformuna yakınlarıyla bağlantı kurmak isteyen aileler için onlarca etkileşimli oyun ve binden fazla yeni kitap ekledi.

“Pokémon GO”, popüler dış mekan oyununu evde yaşanabilecek deneyimlerle yeniden tasarladı. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın sunduğu Share The Meal uygulaması, kullanıcıların başkalarının hayatlarında fark yaratmasını kolaylaştırarak bugüne kadar 87 milyondan fazla yemeğin paylaşılmasına olanak tanıdı. Tüm dünyada uygulama geliştiricileri yaratıcı enerjilerini kullanıcıların sağlıklı, bilgili ve bağlantılı kalmalarını ve eğlenmelerini sağlamaya yönlendirdiler.

App Store 2020’nin En İyileri fiziksel ödülü de dikkat çekti

Apple tasarımcıları, titiz çalışmalar sonucunda bu 15 uygulamayı kutlamak için ilk kez verilen App Store 2020’nin En İyileri ödülünü tasarladı. İmza niteliğindeki mavi App Store simgesinden ilham alan ödüllerin her birinde, yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumun içine entegre edilmiş App Store logosu yer alıyor. Ödülün diğer tarafındaysa kazananın lazer baskıyla yazılmış adı bulunuyor.

On beş olağanüstü geliştirici, ilk kez verilen fiziksel App Store 2020’nin En İyileri ödülünü kazandı.

Ekosistemin yıldızları taçlandırıldı

iPhone, iPad ve Apple Watch’ın yanı sıra Mac ve Apple TV uygulamaları da ödüllendirildi.

App Store 2020’nin En İyileri kazananları arasında sağladıkları pozitif kültürel etkilerin yanı sıra yararlılıkları ve önemleriyle de dikkat çeken 15 uygulama ve oyun yer alıyor.


 

Exit mobile version