2020 Yazına Girerken En Trend 20 Aksiyon Oyunu

Teenage gamer boy playing video games on smartphone and computer in dark room wearing headphones and using backlit colorful keyboard

Her yerde, her an oyun oynamayı seviyoruz. Bazen stres atıyor, bazen rekabetçi doğasına kapılıyoruz. Strateji, fps gibi türlerde belirli aralıklarla telefonumuzu alıp bazı gereklilikleri yerine getirmemiz gerekiyor. Spor ve bulmaca tipi yapımlarda ise daha çok ‘aklımıza estiğinde’ yöntemi öne çıkıyor. En nihayetinde ise tüm oyunlar ayrı bir keyif, peki 2020 yazına girerken iOS ve Android için en trend aksiyon oyunları hangileri? İşte merak ettiğiniz o sorunun yanıtları…

Gangster New Orleans

Biraz da mafya. Kurtlar Vadisi, Narcos… Herkese göre bir tür olmadığına eminiz ama kendine has özellikleri ile bağımlısı olan çok sayıda hayrana sahip bir yapımdan, Gangster New Orleans’tan bahsetmeden geçemeyeceğiz. Görevlerinizi yerine getiren genç bir ‘mafya babası adayı’ olarak başladığınız kariyerinizde en tepeye çıkmaya çalışıyor, bu uğurda ‘ mafya babaları’ ne derse yapıyorsunuz.

Sonic Dash 2

Bu heyecan verici macera, hızlı tempolu oyuna düşkün herkese uygun. Öngörülemeyen parkurlara ve muhteşem kontrollere sahip Sonic Dash ile sürekli ilerliyorsunuz. Ayrıca üç karaktere kadar yarışmanıza olanak tanıyan bir ‘takım’ modu da var. İlginç. Sıradan bir oyuncu için bile bağımlılık yapabilir.

Standoff 2

CS:GO itibarını kaybedince, mobil sektörde bu alana ait oyunlar ilgi görür oldu. Standoff 2, çok yaygın değil ancak oynayan herkesi kendinden oldukça hoşnut bırakıyor. Aslında çevrimiçi FPS dünyasının mobil platformlar üzerindeki en çok tutulan sürümlerinden bile denilebilir.

PUBG Mobile

Bilgisayarlarda ve konsollarda milyonlar tarafından oynanan PUBG’nin mobil cihazlara yönelik sürümü de çarpıcı. Her zaman trend! 2020’nin fenomenleri listesinden de çıkmayan PUBG Mobile, şayet tetik veya oyun kolu ile oynarsanız, sunduğu deneyim daha akıcı bir hâl alıyor.

Call of Duty: Mobile

PUBG: Mobile sayesinde kocaman bir oyuncu ailesine erişen Tencent, Activision ile ortak olarak FPS türünün en başarılı serilerinden Call of Duty’yi mobil cihazlar için optimize etti. Bu oyunda Battle Royale modu ve 5 vs 5 rakebetçi modlar bulunuyor.

Assassin’s Creed Rebellion

Ezio karakterinin ardından bir daha önceki gibi olamayan Assasin’s Creed serisinin mobil sürümü. Aslında RPG biçiminde tasarlanmış olan oyun, serinin Ezio karakteri gibi bütün meşhur suikastçıları barındırıyor. Siz, silahlarınızı istediğiniz gibi belirliyorsunuz, karakterlerinizi başka oyuncularla yaptığınız savaşlar ile ilerletebiliyorsunuz.

Life is Strange Mobile Edt.

Life is Strange’in, beyaz perdeye uyarlansa gişe rekorları kıracak bir kurgusu var. “Oyun oynuyorsam onu iliklerime kadar hissetmeliyim.” diye düşünüyorsanız, bu yapım tam sizlik. Tabii tercihleriniz oyundaki işleyişe yön veriyor. Yalnız önemli bir kusuru var, ilk bölümün ardından duruyor ve para ödemeden devam edemiyorsunuz. Ancak yine de konsol deneyimini mobile tam anlamıyla aktarabilmiş bir yapım olduğunu söyleyebiliriz.

Shadowgun Legends

Shadowgun senaryosu, ölümcül bir uzaylı işgaline maruz kalan dünyayı kurtarmak amacıyla mücadele eden kahramanları yönetmek üzerine kurulu. Bu büyük harbe katılmak ve dünya kahramanlarından biri olmak istiyorsanız, şimdi sıra sizde.

Final Fantasy Brave Exvius

Şimdiki oyun dünyasının modasına kapılmış olan gruplar, Final Fantasy serisini çok fazla bilmiyor. Fakat bu oyun, serinin başlangıcından günümüze ulaşan konsepti mobil cihazlara yansıtıyor. Şık görünümü ve kaliteli tasarımı, mobil RPG alanına yeni bir soluk getirmesi, onu denemeniz için yeterli bir sebep değil mi?

Duke Nukem

Klasikler ölmez. Efsanevi Duke Nukem, arcade türünün bir nevi modernizasyonu. Size vadettikleri arasında sürprizlerle dolu bir ilerleyiş, her an karşınıza çıkabilecek düşmanlar ve elbette oyunun şehrin puslu ‘apartman tepelerindeki’ kendine has atmosferi geliyor.

Recontact: London

Ödüllü Recontact serisinin üçüncüsü Recontact: London, Türk girişimciler Simay ve Eray Dinç’in en yeni projesi. Önceki bölümlerden farklı olarak Türkiye dışında farklı bir ülkede geçen konusu, Londra’nın atmosferik caddelerinde sizi suçluları yakalama ekseninde ilerliyor. Heyecan verici, iddialı, üstelik ücretsiz. Denemelisiniz.

Zombieville USA 2

Nişancı türündeki bu sevimli arcade oyun, adından da anlaşılacağı üzere sizi hayatta kalmaya çağırıyor. Zombileri kovalıyor, bulduğunuz anda ateş açıyorsunuz. Eee? Diyebilirsiniz, birçok zombi oyununda konu zaten bundan ibaret, ancak Zombieville USA 2’de karşınızdakiler de akıl almaz cephanelere sahip. Roket bile atıyorlar, bu da sizi çok daha zorlu bir ‘survive’ durumu ile karşı karşıya bıraktırıyor.

Scary Horror – Escape the room

Korku severler için kaçırılmaması gereken bir yapım Scary Horror – Escape the room. Sizi karanlık, ürpertici ambiyansın asla eksik olmadığı çarpıcı bir deneyime davet ediyor. Morg, yer altı ya da terkedilmiş ev gibi mekanlarda bulmacaları çözerek oyunda ilerlemeniz bekleniyor. Her an korkudan havaya zıplayabileceğinizi belirtelim.

Hero of Sparta

Sparta’nın hikayesini bilenlerin adapte olmakta zorlanmayacakları bir aksiyon oyunu. Oyunda Yunan efsanesi Sparta işleniyor. Savaşçı rolüyle düşmanlarınızla kahramanca dövüşüyor, onları alt ediyorsunuz.

Mass Effect Infiltrator

Battlefield’ın o sansasyonel ambiyansından ilham ve ‘fütüristik bakış açısıyla’ geliştirilen Mass Effect Infiltrator, kendi sınıfının en iyi 3. şahıs shooter oyunlarından. Başkasının gözünden gördüğünüz savaşçınızla düşmanlarınızı yere sermeye çalışıyorsunuz. Başarı için refleksler ve hız çok önemli.

Metal Gear Solid Touch

İkonik Metal Gear oyunlarının bir nevi miladı. Akıllı telefonların dokunmatik kontrollerine mükemmel şekilde adapte edilmiş olan bu ‘büyük ekran’ oyunda silahlarınızla karşınıza çıkan, zaman zaman etrafınızı saran düşmanları öldürmeniz bekleniyor.

Marvel Contest of Champions

Marvel dünyasının en yeni oyununda süper-kahramanlarınızla aksiyonu iliklerinizde hissediyorsunuz. Oyunda karşınıza çıkan rakipleri çeşitli süper-güçlerinizi de kullanarak yok etmeniz gerekecek.

Zenonia 5

Oldukça farklı bir yapım var sırada. Bu oyun biraz ‘uzak doğu’ işi. Nintendo yapımlarından hoşlanıyorsanız ayrıca ilginizi çekecek. Oyunda seçtiğiniz karakterle elinizde silah, ilerliyor düşmanlarınızı vuruyorsunuz. Daha güçlü hale getirmek için daha çok ilerlemeniz gerekiyor. Karşınıza çıkan bazı ‘yönlendirici’ kişiler, size ne yapmanız gerektiğini anlatıyor. İngilizcenizi geliştirmek için de ideal.

Modern Combat 5 Blackout

PS4’te CoD ya da Battlefield oynamayı seviyorsanız benzer aksiyon ve heyecanı parmaklarınızın arasında ve istediğiniz her yerde de yaşamak isteyebilirsiniz. İşte bu noktada size önerimiz Modern Combat 5 Blackout. Mükemmele yakın grafikler ve gözünüzü dört açmanızı zorunlu kılan zorluğu ile beklediğiniz fps oyunu olabilir.

Vainglory

Adından, 2020 yılı boyu boyunca söz etmekten bir türlü yorulmadığımız Vainglory, çevrimiçi bir savaş oyunu. PUBG gibi bir arenadasınız ve operasyonlara katılarak suçluları yok etmeniz gerekiyor. 3’e 3 savaşlar tam bir heyecan kasırgası. Tanklar ve süper-savaş araçları gibi öğeleri ile gerçek bir başyapıt.


 

Exit mobile version