2019’un En İyi Android Akıllı Televizyonları

İnternet, televizyonlarınızı akıllı hale getirmek de dahil olmak üzere birçok şeyi mümkün kıldı. Akıllı televizyonlar, sıradan dijital ve kablolu televizyonlara kıyasla çok daha fazla şey sunuyor.

İçerikleri özgürce çevrimiçi olarak izlemek hem yasal hem ucuz. Bunun yanı sıra oyun oynamak ve internetle ilgili diğer uygulamalara erişmek akıllı televizyonlarınızla yapabileceklerinizin sadece bir kısmı. Birçok akıllı televizyon var. Ancak bugün 2019’un en iyi Android akıllı televizyonlarına bakacağız.

Android televizyonlar, Android akıllı telefonlardaki gibi Android platformunu kullanırlar. Ancak daha büyük ekranlar için optimize edilmişlerdir. Bu, birçok Android uygulamasını televizyonunuzda kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

En iyi Android akıllı televizyonu seçerken göz önünde bulundurulması gereken bazı faktörler var. Fiyatın yanı sıra, işte en iyi Android akıllı televizyonunuz için göz önünde bulundurmanız gereken bazı faktörler;

Ekran Boyutu ve Çözünürlük

Akıllı televizyonlarda ekran boyutu ne kadar büyük olursa o kadar iyidir. Ancak bazen, fiziksel alan gibi faktörler bu durumu etkileyebilir. Esas özellik çözünürlüktür. Çözünürlük, ekranda göreceğiniz görüntü çıktısını belirler. Ekran boyutu büyüdükçe, daha fazla çözünürlük (piksel) gerekir.

2019’da en iyi çözünürlük 4K veya Ultra HD’dir. Çoğu medya sağlayıcısı, 4K çözünürlükte içerik ürettiği için 4K, artık görüntüleme standardı haline geliyor.

Görüntü / Ekran Teknolojisi

Çözünürlüğün yanı sıra, farklı ekran teknolojileri de içeriği ekranda nasıl görüntüleyeceğinizi etkiler. Şu anda, çoğu televizyon, ekranınızdaki görüntüler için LED kullanıyor. Çoğu ekran LCD panelli veya OLED panelli LED kullanır. OLED ekranları kontrast açısından daha iyidir, ancak pahalıdır. Öte yandan, LCD daha net görüntüler sunar ve ortak ekran teknolojisidir.

Resim – Geliştirme Teknolojisi

Resimler ve filmler farklı televizyonlarda farklı şekilde görüntülenebilir. Bazılarında, diğerlerine göre soluk ve belirsiz görünebilirken bazılarında ise daha keskin ve net görünebilirler. Bunun nedeni, bazı ekranların içerikteki renk aralığını artırarak daha fazla ayrıntı ortaya çıkaran resim geliştirme teknolojisi kullanmasıdır. Bu teknoloji, HDR (yüksek dinamik aralık) ve Dolby Vision içerir. Görüntülerin ne kadar temiz görüntüleneceğini belirlediği için yenileme hızı da gereklidir, çoğu televizyon 60 Hz – 120 Hz kullanır.

Ekran teknolojisi dışında, ses kalitesi, port sayısı ve hatta gövde yapısı gibi diğer faktörleri de göz önünde bulundurmalısınız. Sizleri en iyi Android akıllı televizyonu arama zahmetinden kurtarmak için yukarıdaki faktörleri dikkate alan bir liste hazırladık;

Sony A1E OLED TV (2019)

Bu ürün, Sony’nin en iyi ve en pahalı Android akıllı televizyonlarından biri. Çerçevesiz bir tasarıma sahip ve mükemmel görüntü kalitesi üreten kombinasyonu olan OLED teknolojisini HDR ile destekliyor. X1 Extreme ™ işlemcisi ile, kendi kendini aydınlatan pikseller, yüksek kontrast oranları ve mutlak karanlık ile 4K’da yayın yapabilme özelliğine sahip. Görüntü kalitesinin yanı sıra, diğer şaşırtıcı şey de ses kalitesi. Bu ses sistemine akustik yüzey deniyor. Görüntüyü etkilemeden ses üretmek için ekranı titreten ekran uyarıcılarına sahiptir. Ekrana dokunmadığınız sürece görüntüdeki titreşimleri göremezsiniz. Standa entegre edilmiş düşük frekanslı bir derin bas hoparlörü (subwoofer) vardır. Bu seri 55 inç, 65 inç ve 77 inç ekran boyutlarında mevcut. Yaklaşık 47 cm stand genişliğine sahip ürün, 55 inçlik modeli için 122,8 x 71,1 x 8,6(0,78) cm boyutlarında, 65 inçlik modeli için 145,1 x 83,4 x 8,6(0,78)cm boyutlarında, 77 inçlik modeli için ise 172,1 x 99,7 x 9,9 cm boyutlarında geliyor.

Sony Bravia X900F (2019)

Sony A1E Serisi OLED TV’ler çok ekstra geliyor veya herhangi bir sebepten istemiyorsanız, Sony Bravia X900F Serisi, sizin için Sony’nin en iyi Android televizyon seçeneğidir. A1E serisine benzer şekilde, güçlü gerçek zamanlı görüntü işleme yeteneği sunan X1 ™ Extreme işlemciye sahiptir. Bu özellik, görüntüleri 4K olarak işler ve üstün bir x-motion netliği sunar. Bu seri aynı zamanda yerel karartma özelliğine sahip doğrudan LED arka ışığına sahiptir ve bu da gözünüzün asla yorulmamasını sağlar. Aynı zamanda Alexa özellikli cihazlar ile sorunsuz bir şekilde çalışır. Ürün 49 inç, 55 inç, 65 inç, 75 inç ve 85 inçlik geniş bir model yelpazesinde geliyor. Boyutları ise şu şekilde;

49 inç: 1093 x 694 x 268 mm

55 inç: 1228 x 771 x 268 mm

65 inç: 1447 x 898 x 297 mm

75 inç: 1674 x 1032 x 355 mm

85 inç: 1910 x 1176 x 396 mm

Philips Razor Slim 4K UHD TV (OLED 9)

Phillips ayrıca Android televizyonlar da üretiyor ve OLED 9 serisini tavsiye ediyor. Bu televizyon, 3 taraflı Ambilight versiyonu gibi güçlü özelliklere sahip. Ambilight, çevredeki duvarları aydınlatarak size çok daha etkileyici bir izleme deneyimi sunar. Arttırılmış görüntü işleme gücü sayesinde 4K net içerik sağlayan Perfect Picture motorlu OLED kullanıyor. HDR teknolojisi ayrıca ekrandaki rengi ve kontrastı yeniden tanımlıyor. Hoparlörleri, üstün bir zengin ve net ses için DTS HD premium ses işleme motoruyla birlikte üçlü halka teknolojisini kullanıyor. 55 inçlik boyutla gelen ürün, 3840 x 2160 çözünürlüğe sahip.

TCL C 65-inç C6 QUHD Android TV

Çoğu kişi, TCL Smart TV’nin yalnızca Roku sürümünü biliyor. Ancak bu şirket aynı zamanda Roku’larla aynı kalitede Android tabanlı akıllı televizyonlar üretiyor. Bu Android televizyon Android Nougat üzerinden çalışıyor ve Roku mevkidaşlarının aksine, içeriklerini UHD’de gösteriyor. Benzersiz göz kamaştırıcı görüntü kalitesi sağlamak için HDR’li geniş bir renk gamı kullanıyor. Bu kombinasyon, keskin koyu ve açık tonları ile daha zengin doğal renkler sunuyor ve 3840 x 2160’lık çözünürlük ile geliyor.

Hisense H9E Plus ve H9100E Plus (2019)

H9E Plus ve H9100E Plus, Hisense’in FIFA Dünya Kupası’yla olan bağlantısından dolayı popüler olan bütçe dostu Android akıllı televizyonlar. ULED teknolojisi, Dolby Vision ve geniş renk gamı ile bu akıllı TV’ler, 120 Hz’lık ultra hareketli yenileme hızında 4K’da içerik sunuyor. Ayrıca HDR10’u resim geliştirme teknolojisi olarak kullanıyorlar. Harman Kardon teknolojisi tarafından üretilen, tiyatro benzeri bir ses deneyimine sahipler. 64.5 inçlik ekranla gelen ürün, 1639 x 1428 x 803 mm boyutlara ve 3840 x 2160 çözünürlüğe sahip.

OLED mi LED mi?

Çoğu ekran LCD panelli veya OLED panelli LED kullanır. OLED ekranları kontrast açısından daha iyidir, ancak pahalıdır. Öte yandan, LCD daha net görüntüler sunar.

2019’da en makul çözünürlük kesinlikle 4K veya ‘aynı anlamda gelen) Ultra HD. 5K, 8K gibi çözünürlükler halen ulaşılabilir fiyatlara sahip değil.

Tasarım faktörüne dikkat

TV satın alırken gözönünde bulundurulması gereken detaylardan biri de tasarım. İnce ekran çerçevesi günümüzde olmazsa olmazlar arasında. Şık ekran ayakları da önemli.

ULED nedir?

ULED, OLED değildir. Tescilli olarak arkadan aydınlatmalı quantum dot teknolojisine sahip LCD kullanır. Yani LCD’nin bir sonraki adımı olarak özetleyebiliriz. Ancak OLED kadar iyi değil.

Bu yazı, Newtech dergisinin Haziran sayısından alınmıştır.


 

Exit mobile version