2012 model süper laptop”lar

Dizüstünde gözler 2012 modellerde
 

2012 yılı laptop yılı olacak. Zira 2011’de gerek yeni ultrabook konseptiyle olsun gerek Core i platformuyla olsun Intel’in önderliğinde laptop’lar, sürekli yenilenen ve gelişen yapılarıyla birlikte masaüstü bilgisayar dünyasını deyim yerindeyse raflara kaldırttı. Intel’in 2012 planları, bu egemenliği devam ettirecek gibi görünüyor.
 
notebook
 
2012 yılında dizüstü bilgisayarların yenilenen yapıları, kullanıcıların birbirinden güçlü, hızlı, kompakt ürünlerle karşılaşmasına ve bu konseptin masaüstü bilgisayar dünyasına karşı daha güçlü hale gelmesine sebep olacak. Biz de bu durum karşısında kendimizi durduramadık ve işte tıpkı süper hızlı arabalar gibi 2012’nin süper hızlı dizüstü bilgisayarlarını sizlere sunduk.

 

ASUS Zenbook

Zenbook esasında bir ultrabook olsa da, kaliteli performansıyla ultrabook’ların performans eşiğini arttırmayı başarıyor. Cazibesiyle de kendini sevdirebilen Zenbook’un tasarımı, Zen felsefesinden izler taşıyor. öte yandan ultrabook konseptini fazlasıyla başarılı bir şekilde kullanıcıya tanıtabilen bir ürün Zenbook. UX21 (11.6 inç) ve UX31 (13.3 inç) adında iki model ile karşımıza çıkan Zenbook’un, USB 2.0/USB 3.0/microHDMI ve miniVGA girişleri de bulunuyor.

 
Ayrıca UX31’in SD kart okuyucusu da mevcut. Cihazın en ince noktası yalnızca 3 mm. İnanılmaz bir değer değil mi? Fakat gerçek. En kalın noktası ise 9 mm. Şu haliyle bile Zenbook’tan etkilenmemek mümkün değil. öte yandan Intel Core i7/i5 ve i3 (UX21) işlemcileri ve 2GB/4GB bellekleriyle birlikte Zenbook’un 2012’ye damgasını vuracağını tahmin etmek hiç de zor değil. Bir de unutmadan; Zenbook’ların ses çıkışları Bang & Olufsen ICEpower SonicMaster’a emanet.
 
 

HP Folio 13

Ultrabook konseptine daha fazla uzak kalamayan HP, Folio 13 adlı ürünüyle 2012 laptop’larına damgasını vurmaya hazırlanıyor. Adından da anlaşılacağı üzere 13 inç’lik bir ekrana sahip olan Folio 13, arka ışıklandırmalı klavyesiyle göze de hitap etmeyi sağlıyor. Standart Core i5-2467M işlemci, 4 GB bellek, HP CoolSense teknolojiyle birlikte gelecek olan Folio 13’ün performans konusunda ortalama üstü bir strateji izlediğini söyleyebiliriz.

128 GB mSATA SSD depolama alanı ise, sistemin hızını arttıracak olan bir diğer özellik. Cihazın en kalın noktası 18 mm. Dolayısıyla piyasadaki en ince ultrabook olduğunu söylemek zor. Fakat fiyat/performans açısından başarılı olduğunu söylemeliyiz. Zira Folio 13, 900 USD ile satışa sunulacak.

 

Lenovo Thinkpad X1 Hybrid

Şüphesiz ki 2012’nin en çok konuşulacak olan laptop’larının başında Lenovo’nun Thinkpad X1 Hybrid’i geliyor. Tabletler ile laptop’ların birbirlerine yakınlaşması fikriyle doğan bu hibrit bilgisayar, yeri geldiğinde Android OS ile yeri geldiğinde ise Windows 7 ile çalıştırılabilecek. Bu sayede hem Android’in mobil dünyadaki başarısı hem de Windows 7’nin “bilgisayar” ciddiyeti aynı anda bir üründe buluşmuş olacak.

 
Bu karışımın birçok avantajı olduğu kesin. önemli olan Lenovo’nun bu avantajlardan ne kadar faydalanabileceğini görmek. Toplamda 10 saate yakın bir pil ömrü olması beklenen X1 Hybrid, mobil kullanıcı ile bilgisayar kullanıcısını tek bir potada buluşturmayı başarabilecek mi merak içerisinde bekliyoruz.
 
 

LG XNote Z330

2012 laptop tufanına LG de yeni bir ultrabook ile katılmayı amaçlıyor. HG’nin ultrabook trenine eklediği XNote Z330, 13.3 inç ekran boyutuna sahip olacak ve ikinci nesil Intel Core i platformunu kullanacak. XNote Z330, iki farklı modele sahip. Bunlardan biri GE55K adıyla Core i7 işlemcili ve 256GB SSD’li modelken, diğeri ise GE30K adıyla Core i5 işlemcili 120GB SSD’li model olacak. 14.7 mm inceliğinde olacak olan ultrabook’ların ağırlığı ise 1.82 kg olacak.

Bu açıdan baktığımızda LG XNote Z330, performans ve taşınabilirliğe önem vermiş bir ürün olacak. öte yandan piyasadaki en ince ultrabook olma gibi bir iddiası olmadığı ve performansa odaklanıldığı için, 14.7 mm’lik kalınlığı göz ardı edebiliriz.
 

Gigabyte Booktop

Gigabyte, 2011 Kasım sonunda Booktop T1132 adını verdiği yeni dizüstü bilgisayarını dünyaya tanıtmıştı. Yeni Booktop T1132, 11.6 inç oynatılabilir ekrana sahip ve içerisinde Windows işletim sistemi yüklü. Booktop T1132’yi önemli yapan kısım ise dizüstü bilgisayarın 3 in 1 bilgisayar çözümü sunması. dizüstü bilgisayar deneyiminin dışında yeni bir tablet – dizüstü bilgisayar deneyimi sunuyor.

 
2010’dan sonra popülerleşen tablet anlayışına da sahip olması sayesinde eski tablet – Bunun dışında Gigabyte’ın geliştirdiği docking istasyonu sayesinde Booktop T1132, bir de masaüstü bilgisayara dönüşebiliyor. Bu da ürünü 3 in 1 bilgisayar haline getiriyor. Bu docking istasyonu ile birlikte cihaza da USB, ses, Ethernet ve VGA gibi bağlantılar ile multi DVD sürücü ekleniyor.

 

Exit mobile version