‘Zoom’dan müjdeli haber! Güvenlik artırıldı

Corona virüs salgını sonrasında ülkemizde de yaygın halde kullanılan Zoom video konferans aracı, uzaktan çalışma yapan şirketler için oldukça popüler bir hale gelmişti. Ancak yaşanan güvenlik ve kimlik bilgileri gizliliği sorunu, uygulama bazında bir dizi soru işaretleri oluşmasına neden olmuştu.

Şirket daha sonra bu alanlardaki açığı iyileştirmek için harekete geçmiş ve yaz boyunca Zoom için birçok güncelleme yayınlanmıştı. Bu güncellemelerden en sonuncusunda iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) tüm kullanıcılara sunuldu.

TÜM CİHAZLARDA KULLANILABİLİR

Zoom’un başlangıçta yalnızca paralı üyeliği olan kullanıcılara uçtan uca şifreleme sunmuştu. Yaşanan bu açıktan sonra firma iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini hem paralı üyeliği olan müşterilere hem de ücretsiz hesapları kullananlara getirdi. Ekstra güvenlik katmanı, web ve masaüstünden mobile kadar tüm Zoom uygulamalarında mevcut hale getirildi.

ZOOM ARTIK DAHA DA GÜVENLİ

Zoom şirketinin konuyla ilgili yaptığı açıklamada “İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA), ana Zoom oturum açmaya ek olarak bir mobil uygulamadan veya kısa mesajdan tek seferlik bir kod gerektiren iki aşamalı bir oturum açma işlemidir. Bu, kullanıcıların Zoom web portalında, masaüstü istemcisinde, mobil uygulamasında ek bir güvenlik katmanı sağlar.” ifadelerini kullandı.

İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) etkinleştirildiğinde, kullanıcılar Google Authenticator, Microsoft Authenticator ve FreeOTP dahil olmak üzere Zamana Dayalı Tek Kullanımlık Parola (TOTP) protokolünü destekleyen çeşitli kimlik doğrulama uygulamalarına geçebilir. Zoom’un SMS veya telefon görüşmesi yoluyla bir kod göndermesini de sağlayabilirler.

Exit mobile version