Zoom, video konferansın ötesinde ürünler çıkaracak

Video konferans platformu Zoom, koronavirüs salgınının getirdiği uzaktan çalışmadaki eşi görülmemiş artış nedeniyle hisse senedi fiyatının yüzde 500’den fazla artmasıyla gişe rekorları kıran bir yıl geçirdi. Ancak, yeni bir rapora göre, şimdi şirket işyerinde görüntülü sohbetin ötesine ve yeni bölgelere, özellikle e-posta ve takvim hizmetlerine doğru genişlemeyi düşünüyor.

Şirket halihazırda e-posta ürünü üzerinde çalışıyor ve raporda Zoom’un önümüzdeki yıl bir web e-posta hizmeti olacağını belirtiyor. Takvim uygulaması daha uzakta görünüyor ve geliştirmenin başlayıp başlamadığı belirsiz. Ancak her iki fikir de, özellikle şirketler çalışanları ofise geri getirmeye başlarsa ve COVID-19 aşı dağıtımının 2021’e kadar artmasıyla birlikte video konferansa bel bağlarsa, Zoom’un keşfetmesi için akıllı yollar. Zoom bu haber için yorum yapmayı reddetti.

Zoom’un başlıca rakiplerinin çoğu, daha geniş kurumsal uygulama paketlerinin bir parçası olarak bir araya getirilen video konferans platformlarıdır. En büyük ikisi Office 365 platformu ile Microsoft’a ve rakip Çalışma Alanı paketiyle Google’a ait. Bu platformların her ikisi de takvim, e-posta ve video konferans ürünleri sunuyor. Bu nedenle Zoom’u tek amaçlı bir platformdan daha fazlası yapmak için e-postaya ve takvime bakması mantıklı.

Raporda, “heyecan verici sohbet özellikleri” için iş ilanları ve Asana ve Dropbox gibi diğer uygulamalarla mevcut entegrasyonları da dahil olmak üzere, şirketin eksiksiz bir kurumsal uygulama paketi oluşturmakla ilgilendiğini gösteren bir dizi başka işaret var. Ancak, şirketin beklemeye ve ofise geri dönmenin işletmeleri nasıl etkilediğini ve uzaktan çalışmanın gelecekte yaşamın önemli bir faktörü olmaya devam edip etmediğini görmeye karar verme olasılığı her zaman var.

Exit mobile version