Zoom Hakkında Çarpıcı Sonuçlar Ortaya Çıktı!

Zoom dersini kaçıranlar

Tüm dünyanın en çok konuştuğu uygulamalar içerisinde yer alan Zoom hakkında çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Şirketin özellikle de insan psikolojisi üzerindeki etkisi derin olarak araştırılıyor.

Bilim insanları son dönemlerde görüntülü görüşme uygulamalarının artması nedeniyle araştırma faaliyetlerini başka konulara kaydırdı. Özellikle de psikoloji departmanları görüntülü görüşme sayısının artması nedeniyle insan psikolojisinin nasıl etkilendiğini görmeye çalıştı.

Zoom insan psikolojisine iyi gelmiyor

Yapılan çalışmalar sonucunda görüntülü görüşme uygulamalarının gerçek hayattan çok uzak olması nedeniyle adeta travma yarattığı ortaya çıktı. Bu durum bilim dünyasını sarsan sonuçlar olarak değerlendiriliyor.

Stanford üniversitesi’nde yapılan çalışmalar sonucunda görüntülü görüşme uygulamalarının söz ve mimiklerden uzak olduğu için sohbet ile aynı düzeyde olmadığı ortaya çıktı. Ayrıca yapılan çalışmalarda sohbetin %85 gibi bir bölümünün jest ve mimikler olduğu ortaya çıktı.

Görüntülü görüşme uygulamalarında jest ve mimikleri gösterme imkanı olmadığı için tam olarak sohbet anlamı kazanmıyor. Bunun yerine daha çok soğuk bir konuşma şeklini alıyor. Sizce görüntülü konuşma uygulamaları ne tür etkilere sahip? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version