Farklı uygulama ve hizmetleri birbirine bağlayarak işlerinizi yönetmek için daha pratik bir çözüm kullanmayı kim istemez, değil mi? Peki, tam olarak bu alana yoğunlaşan Zapier nedir? Bu hizmetten kimler ne gibi amaçlarla yararlanabilir? Bu rehberde Zapier ile ilgili cevabı merak edilen tüm soruları yanıtlıyoruz.
Zapier Nedir?
Zapier, uygulamaları ve hizmetleri birbirine bağlayarak işlerinizi otomatikleştirmenize imkân tanıyan bir hizmettir. Siz bütün hizmetleri birbirine entegre etmek zorunda kalmadan ya da başkasını entegre etmesi için işe almanız gerekmeden tüm görevleri otomatikleştirmenize yardımcı olur.
Bu hizmet ile yapılabileceklere örnek olarak farklı bir sosyal medya platformundan bir gönderi yayımladıktan sonra aynı gönderiyi farklı bir sosyal medya platformunda daha paylaşmak verilebilir.
Zapier Nasıl Çalışır?
Zapier, görevleri bir tetikleyici ya da birden fazla eylem koşulu içeren Zap’ler oluşturmanıza imkân tanıyarak yerine getirir. Yeni bir Zap kurup etkin hâle getirdikten sonra her tetikleyici çalıştığında verilen komutlar yerine getirilerek bir dizi eylem gerçekleştirir.
Önceki örnekten ilerlemek gerekirse varsayalım ki bir platformda gönderi paylaştınız. Bu durumda paylaşımınız bir tetikleyici görevi görür ve bunun hemen ardından bir dizi platformda otomatik olarak paylaşım yapılır.
Zapier Hangi Uygulamaları Destekler?
- Google E-Tablolar (Google Sheets)
- Gmail
- Slack
- Google Takvim (Google Calendar)
- Mailchimp
- Google Drive
- Facebook Lead Ads
- Trello
- Google Forms
- Calendly
- Typeform
- Airtable
- Stripe
- Discord
- Microsoft Outlook
- Webflow
- ActiveCampaign
- Asana
- Salesforce
- Facebook (Sayfalar)
- YouTube
- Gravity Forms
- LeadConnector
- Jotform
- ChatGPT
- Google Dokümanlar (Google Docs)
- Google Kişiler (Google Contacts)
- ClickUp
- Squarespace
- Zoom
- Microsoft Excel
- Google Görevler (Google Tasks)
- Kajabi
- WooCommerce
- Todoist
- ConvertKit
- Wix
- Dropbox
Zapier, 5000’den fazla uygulamayı destekleyerek size mümkün olduğunca çok hizmeti birbirine bağlama olanağı tanır. Bu hizmet özellikle sosyal medya yöneticileri tarafından çok tercih edilir.
Zapier Nasıl Kullanılır?
Zapier’i kullanmaya başlamak için öncelikle bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Kaydolduktan sonra ayda 100 görev ile sınırlı olmak üzere ücretsiz bir hesaba sahip olabilirsiniz.
Bir durumu tetiklediğinizde hizmetten aslında bir görevi yerine getirmesini istersiniz. Bunu ne kadar sık gerçekleştirirseniz size tanınan hak o kadar kısa sürede dolar. Dolayısı ile daha çok görev gerçekleştirilmesinin gerektiği durumlarda ücretli planlardan birini seçmeye ihtiyaç duyabilirsiniz.