En İyi Zaman Yolculuğu Dizileri Neler?

Zaman yolculuğu dizileri ile zamanda bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Başlamanız için en iyi dizileri listeledik.

Zaman yolculuğu dizileri, bize sadece eğlenceli zaman geçirme fırsatı vermekle kalmıyor aynı zamanda tarihte gerçek bir yolculuk yapmayı deneyimlememizi sağlıyor.

Zamanda yolculuk temalı diziler genellikle insanlığı tehdit eden olayları önlemek veya bir kişinin canını kurtarmak gibi birbirinden çeşitli nedenlerle ortaya çıkan dizilerdir. Olay örgüsünün gittikçe daha karmaşık bir hâl aldığı zamanlar olabilir. Bu da küçük değişikliklerin yol açtığı büyük sonuçlardan kaynaklanır.

Ana karakterlerin de deneyimleyerek öğrendiği üzere geçmişte yapılan küçücük bir değişiklik, gelecekte büyük bir felakete yol açabilir. Bu gibi durumların işlenmesi de izleyicinin sadece eğlenceli zaman geçirmesine değil, bunun yanında çeşitli teori ve varsayımlar hakkında bilgilenmesine de olanak tanıyor.

Siz de en iyi zaman ile ilgili diziler neler diye merak ediyorsanız aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.

İzlenmesi Gereken Zaman Yolculuğu Dizileri

İzlenmesi Gereken Zaman Yolculuğu Dizileri

1. Doctor Who

Bu dizi 60’lı yıllara kadar uzanıyor. İlk olarak 1963’te BBC’de yayımlanan dizi, günümüzde hâlâ devam ediyor. Dizi, başka bir gezegenden gelen ve kılık değiştiren bir zaman yolcusunun maceralarını işliyor.

Orijinal dizi, 1998 yılına kadar devam etti ve doktorun bedeni birden fazla kez değişti. 2005 yılına gelindiğinde ise dizi yeniden ele alınıp izleyicilerle buluşturuldu. Doktoru yine birçok farklı oyuncu canlandırdı. 2017 yılında ise dizideki ilk kadın doktor olarak Jodie Whittaker yer aldı.

2. Timeless

Timeless, ismi gibi zamansız iptal edilen dizilerden biri olsa da bilim kurgu türünde en iyi dizilerden biri olarak toplamda 2 sezon boyunca izleyici kitlesini memnun etti. Dizi, zamanda yolculuk yaparak tarihin akışını değiştirmek isteyenlerin önüne çıkmak isteyen bilim insanının mücadelesini takip ediyor.

3. Lost

Lost belki de dünyanın neresine giderseniz gidin, hakkında hep olumlu görüşler alacağınız nadir dizilerden biridir. Dizi, yolcu uçağının kaza sonucunda ıssız ve gizemli bir adaya düştükten sonra hayatta kalanların başına gelen garip olayları konu alıyor.

4. Heroes

Heroes sadece zamanda yolculuk konusunun işlendiği bir dizi değildir. Dizide birçok karakter var, bu karakterlerin her birinin özel güçleri vardır. Bu karakterlerden birinin sahip olduğu güç de uzay-zamanı bükmektir.

5. Travelers

Travelers dizisi, korkunç bir felaket ile karşı karşıya gelen fakat felaketten sağ çıkmayı başaran insanların bulduğu zaman makinesi ile 21. yüzyıla geri dönmesi ve insanları gelecekte yaşanan korkunç olaydan kurtarma çabasını işliyor.

6. 12 Monkeys

12 Monkeys, 1995 yılında izleyici kitlesi ile buluşan, Brad Pitt ve Bruce Willis’in başrollerini paylaştığı aynı adlı filme dayanan bir dizidir. Filmi diziye uyarlama çalışmaları sırasında senaryoda birtakım değişiklikler meydana geldi.

İnsanlığın sonunu getirecek olan bir silahın kullanılması sonucunda insanların yaşamında büyük bir değişiklik meydana gelir. Bilim insanları tarafından geliştirilen bir zaman makinesinin kullanılmasındaki amaçsa geçmişe gitmek ve bu silahı yok etmektir. Bu iş için James Cole seçilir.

Bunun gibi bilim kurgu türünde fakat uzay konulu diziler arıyorsanız daha önce hazırladığımız listeye de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version