Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası Nedir?

Yüzüklerin Efendisi izleme sırası ile dünyanın en çok sevilen serilerinden biri olan Yüzüklerin Efendisi'ni nasıl izleyeceğinizi öğrenin.

Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası

Yüzüklerin Efendisi izleme sırası nasıl olmalıdır diye sorularınız yenilerde ortaya çıktıysa muhtemelen Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’ni gördünüz ve bunun bir serisi olduğunu öğrendiniz. Elfler ve cüceler ile dolu bir dünyada sadece hafızaları tazelemek isteyen bir izleyici de olabilirsiniz.

Bu liste hem Yüzüklerin Efendisi serisine yeni başlayacak olanlar hem neler olduğunu unutup seriyi baştan izlemek isteyenlerin takip edebileceği bir sıralamayı içeriyor.

Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası Nasıl Olmalıdır?

Yüzüklerin Efendisi’ni çıkış tarihine göre izlemek için bu sırayı takip etmelisiniz. Olayların gelişme şekline göre izlemek isterseniz yazının sonuna gidebilirsiniz.

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001)

Frodo Baggins, tek yüzüğü son varış noktasına götürmekle görevlendirilir. Bu görevini yerine getirmek için çıktığı yolda elfler, cüceler, büyücüler ve daha fazlası ile karşılaşır.

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002)

Frodo ve onun sadık yardımcısı Sam, yüzüğü yok etme arayışlarına devam ederken yüzüğün önceki sahibi Gollum ile tanışır.

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003)

Frodo, Sam ve Gollum tek yüzüğü yok etmeye çabalarken Aragorn, Gandalf ve geri kalanlar Sauron’a karşı mücadele verir.

Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (2012)

Peter Jackson, Yüzüklerin Efendisi üçlemesini tamamladıktan sonra uzun bir süre bu efsanevi dünyadan uzak kaldı ama 2012 yılında geri döndü. Hobbit: Beklenmedik Yolculuk, Yüüzklerin Efendisi’ndeki olaylardan öncesini ele alıyor. Frodo’nun tek yüzükle karşılaşan ilk Hobbit olan amcası Bilbo’yu merkezine alıyor.

Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları (2013)

Bilbo, 13 cüce ve büyücü Gandalf’ın yardımı ile ejderha Smaug’u yenmek için yola çıkar.

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı (2014)

Birbirinden kopuk ırkların artık birleşmekten başka çareleri kalmamıştır. Beş ordu savaşmak üzere toplanırken Bilbo ise savaşmak zorunda kalır.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (2022)

Amazon Prime Video’da yayımlanan Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi üçlemelerinden binlerce sene öncesinde geçiyor. Her şeyin yolunda gittiği bir dönemde dünyanın birden karanlığa sürüklenmesini ve devamında gelişen olayları işliyor.

Filmleri eğer çıkış tarihine göre değil de olayları daha iyi anlayacak bir şekilde izlemek istiyorsanız şu sırayı takip edebilirsiniz:

Exit mobile version