Yüz Tanıma Teknolojisi İle Alışveriş Yakında Başlıyor

Her geçen gün kullanım alanı genişleyen yüz tanıma teknolojisi, bu sefer de alışveriş için tercih edilecek. Yeni bir proje ile birlikte bu fikir hayata geçecek.

Nakit, kredi kartı, dokunmatik ödeme, barkodla ödeme gibi yöntemler sayesinde insanlar çok fazla ödeme sistemine sahip oldu. Şimdi ise hepsini geride bırakacak bir sistem denenmek isteniyor. Bu sistem sayesinde öncekilerin hiçbirisine ihtiyaç kalmayacak.

Yüz tanıma teknolojisi ile herşey yapılabilecek

Sadece kısa bir süredir hayatımızda yer alan yüz tanıma, etki alanını ciddi oranda artırdı. Özellikle de Çin gibi ülkeler bu alanda tahminlerin çok ötesine geçti. Şimdilerde Çin bu teknolojiyi, vatandaşlarını daha fazla kontrol altında tutmak için kullanıyor.

Yüz tanıma teknolojisi

Rusya’daki halkın yüz görüntüsü ve ses örnekleri Rusya veri bankalarına kaydediliyor. Bu sayede herkesin yüz görüntüsü net bir şekilde tanımlanabiliyor. Bundan yararlanmak isteyen Rusya, tüm halk için biyometrik ödeme sistemi oluşturmak istiyor. Bu yeni strateji ile birlikte halkın daha rahat ödeme yapması amaçlanıyor. Ancak birçok kişiye göre bu durum sadece oy kaybettirecektir.

Birleşik Biyometri Sistemi tabanında depolanacak görüntüler ile birlikte herkese ait veriler bulunacak. Sizin daha çok neler giydiğiniz, dış görünüşünüz bunlardan birkaç tanesi. Sizce yüz tanıma sistemleri neler mal olacak? Tahmin yorumlarını yapabilirsiniz.

Exit mobile version