YouTube Yorumları Türkçeye Çevirme

YouTube yorumları Türkçeye çevirme yolları mı arıyorsunuz? Bu rehberde ihtiyacınız olan tüm yöntemleri bulabilirsiniz.

YouTube Yorumları Türkçeye Çevirme

YouTube, dünyanın en çok kullanılan video paylaşma platformlarından biridir. Bu da hemen hemen herhangi bir dilde video bulabileceğiniz anlamına geliyor ama o dili bilmiyorsanız YouTube yorumları Türkçeye çevirme işlemine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Örnek olarak Çince verilebilir. Türkçe ile kıyaslandığında oldukça karmaşık bir dil sayılır. Çoğu insana göre öğrenilmesi en zor dillerden biri olduğu için Çince yorum yapan kişilerin ne demek istediğini anlamanızı kolaylaştıracak bir yöntem arayışına girebilirsiniz.

Neyse ki dil öğrenmenize gerek kalmadan herhangi bir dilde yazılmış yorumu Türkçeye çevirebilirsiniz. Yorumları Türkçeye çevirerek anlaşılır hâle getirmek için başvurabileceğiniz çeşitli yöntemler mevcuttur. Bunları rehberde detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

YouTube Yorumları Türkçeye Çevirme Yöntemleri

YouTube’da videolara yazılan yorumları Türkçe yapmak için bu yöntemlerden birine başvurabilirsiniz.

Google Chrome ile Çevirme

Google’ın web tarayıcısı Chrome ya da Chromium’u kullanarak geliştirilen Microsoft Edge gibi tarayıcıları kullanıyorsanız sayfada herhangi bir boş bir alana sağ tıklayıp “Türkçe diline çevir” seçeneğine basarak yorumları Türkçeye çevirebilirsiniz.

Henüz yüklenmemiş yorumlar otomatik olarak Türkçeye çevrilmeyecektir. Bütün yorumları Türkçe olarak görmek için yorumlar yüklendikçe belirli bir süre beklemeniz ya da iki dil arasında geçiş yaparak yorumları yeniden çevirmeniz gerekebilir. Böylece sayfadaki yazıların tamamı güncellenecektir.

Uzantı / Eklenti ile Çevirme

YouTube yorumlarını Türkçe diline çevirmenin bir diğer yolu da eklenti veya başka bir deyişle uzantı kullanmaktan geçiyor. Gerek Chrome diğer web tarayıcıları için geliştirilen çok sayıda çeviri eklentisi bulunuyor. Bunların büyük bir kısmı dünyada mevcut dillerin büyük bir kısmını destekliyor.

Bu eklentiler arasında en popüler olanı DeepL’dir. Dil engeli olmadan herhangi bir dilde yazılmış yorumu doğrudan Türkçe diline çevirebilirsiniz.

Google Translate ile Çevirme

YouTube uygulamasını özellikle telefondan kullanıyorsanız Google Translate size bu konuda çok yardımcı olacaktır. Her ne kadar geçmişte çevirileri çok başarılı bulunmasa da gün geçtikçe çok başarılı hâle geldi. Geldiği noktada artık yorumun hangi dilde yazıldığı fark etmeksizin anlamlı bir şekilde Türkçeye çevirebiliyor.

Yorumun hangi dilde yazıldığını bilmek zorunda da değilsiniz. Google’ın çeviri aracına ilgili yorumu yapıştırdıktan sonra dil otomatik olarak algılanacaktır.

Exit mobile version