YouTube Yeşil Ekran Sorunu ve Çözümü

YouTube yeşil ekran sorunu ile karşılaşanlar hangi çözüm yollarını izleyebilir? Sizin için en etkili yöntemleri derledik.

YouTube Yeşil Ekran Sorunu ve Çözümü

YouTube yeşil ekran sorunu Android, iOS (iPhone / iPad), Windows, macOS başta olmak üzere her işletim sisteminde görülebilen bir sorundur. Sorun bazen sadece video tam ekranda izlenirken ortaya çıkar. Bu, videonun tamamını ya da belirli kısımlarını yeşil ile kaplar.

Bu sorunu yaşamanızın sebepleri şu şekilde özetlenebilir:

Peki, bu sorunu çözmek için hangi çözüm yolları izlenebilir? Sorunu çözüme kavuşturmak için aşağıdaki yöntemleri uygulamayı deneyebilirsiniz.

YouTube Yeşil Ekran Sorunu ve Çözüm Yolları

  1. Başka videoları kontrol edin.
  2. Cihazı yeniden başlatın.
  3. İşletim sistemini güncelleyin.
  4. Başka bir tarayıcı kullanın.
  5. Donanım hızlandırmayı devre dışı bırakın.
  6. Sürücüleri güncelleyin.

YouTube’da video izlerken yeşil çizgilerle karşılaşıyorsanız bu çözüm yollarını deneyin. Bunları nasıl uygulayacağınızı aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Başka Videoları Kontrol Etme

Yeşil çizgiler, izlemekte olduğunuz videoda olabilir. Sorunun bundan kaynaklı olma ihtimali, video eski ise daha yüksektir. Sorunla eğer her videoda karşılaşıyorsanız bu noktada diğer çözüm yollarına başvurmanızın vakti gelmiştir.

Cihazı Yeniden Başlatma

İlk olarak Macbook, Xbox, PlayStation ya da Windows, Android veya iOS işletim sistemli cihazınızı kapatın.

Güç kablosunu çıkarın. Cihaza bağlı olan tüm kabloları çıkarın. 5 dakika gibi kısa bir süre boyunca bekledikten sonra kabloları tekrar takın. Daha sonra cihazı açın. Sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin.

İşletim Sistemini Güncelleme

İşletim sistemi, uyumsuzluğa neden olabilir. Bu nedenle işletim sisteminizi son sürümde tutmanız oldukça büyük bir öneme sahiptir. Windows kullanıyorsanız aşağıdaki adımları takip edin.

Başka Bir Tarayıcı Kullanma

Bu sorun her zaman donanım kaynaklı değildir. Sorun web tarayıcısından da kaynaklı olabilir. Tarayıcının sürümü eğer YouTube ile uyumsuz ise ekranda yeşil çizgiler görebilirsiniz. Sorunun kaynağının tarayıcı olup olmadığını öğrenmek için başka bir tarayıcı indirip kurun.

Donanım Hızlandırmayı Devre Dışı Bırakma

Tarayıcının donanım hızlandırması eğer YouTube’un veri paketlerini düzgün bir şekilde ayrıştıramazsa bu tür sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda tarayıcının donanım hızlandırmasını devre dışı bırakmak sorunu düzeltmenizi sağlayabilir.

Chrome’da donanım hızlandırmasını devre dışı bırakmak için sağ üst köşedeki üç noktaya basıp ayarlara girin. “Sistem” bölümünden “Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan” seçeneğini devre dışı bırakın.

Sürücüleri Güncelleme

Yazının başında da belirtildiği üzere sorun sürücülerin güncel olmamasından da kaynaklanabilir. Driver güncelleme programları ile sürücülerinizi otomatik olarak güncelleyebilirsiniz.

Exit mobile version