YouTube Yeni ‘Zamanlı’ Yorum Özelliğini Test Ediyor

YouTube, izlediğiniz videonun istediğiniz saniyesine yorum yapabilmenizi sağlayacak bir özellik test ediyor. Bu özellik sayesinde izlediğiniz videonun belirli bir saniyesine yorum yapabileceksiniz.

Bu, SoundCloud kullanıcılarının bildiği bir özellik. Bildiğiniz gibi orada, içeriğin belirli bir saniyesine yorum yapabiliyorsunuz. Şimdi YouTube’a da bu özellik geliyor. Testleri şimdiden başlayan özellik, kısıtlı sayıda kullanıcıya açık durumda.

SoundCloud yorumları
SoundCloud yorumları

YouTube, SoundCloud’da bulunan saniyelere yorum yapma özelliğini getiriyor

Bu sayede, yorumlara baktığımız zaman videoda neler olduğunu göreceğiz. Şuan zaten YouTube’da bulunan birkaç zaman özelliği var. Bunlardan biri yorumlara dakika ve saniye eklemek. Yoruma belirli bir dakika ve saniye eklediğinizde buna tıklayan kullanıcılar videonun o kısmına gidiyor.

Bir diğer özellik ise videoyu parçalara bölme. Böylece izleyiciler videonun istedikleri kısmına altayabiliyor. Fakat şimdi daha spesifik bir özellik test aşamasında. Henüz çok yeni olduğu için bir ekran görüntüsü yok. Fakat özelliğin neye benzeyeceğinin taklidi bir görüntü mevcut.

YouTube yeni yorum özelliğinin tahmini görüntüsü

Bu görüntü Android Police ekibi tarafından tahminlere göre hazırlanmış. Aynı zamanda bu zamanlı yorum özelliği, YouTube’da kaydedilen canlı yayınlardaki yorumlara benziyor. Biliyorsunuz ki orada yorumlar yapıldığı dakikada tıpkı canlı yayın izlermiş gibi görünüyor.

Canlı yayına benzeyen bu özellik test aşamasında

Bu özelliğin daha karmaşık yapısı da zamanlı yorumlar oluyor. SoundCloud’da zaten kullandığımız bu özellik şimdi de YouTube’a gelecek gibi duruyor. Böylece izleyiciler, özellikle de yorum okumayı seven kullanıcılar için yararlı bir özellik olacak.

Steam İndirim Tarihleri! 2021 Altın Hafta Başladı!

Bununla birlikte, videonun hangi dakikasında nelerin olduğunu anlamak kolaylaşacak. Aynı zamanda içerik üreticilerinin de işine yarayabilir. Bu sayede videonun hangi kısmının daha çok beğenildiğini veya sevilmediğini görebilecekler. İçeriklerini de buna göre üretebilirler.

Şuan bu özelliğin ne zaman geleceği konusunda bir açıklama yok. Özellik çok kısıtlı bir kesim kullanıcı ile test aşamasında. Android ve iOS için test edilen özellik, ilerleyen aylarda karşımıza çıkabilir.

Amazon Gaming Store artık Türkiye’de

Exit mobile version