Youtube, Yeni Müzik Dinleme Özelliği Üzerinde Çalışıyor

YouTube, Premium kullanıcılar için yeni bir müzik dinleme özelliğini test ediyor. YouTube’dan müzik dinlerken genelde daha iyi bir deneyim için Music uygulamasını açmamızı istiyor. Fakat uygulama şimdi, ana uygulama için yeni bir müzik kontrol sistemi getiriyor.

Teknoloji devi Google’ın sahip olduğu platform YouTube, Premium hizmetlerine bir yenisini daha ekleyecek gibi duruyor. Bu özellik, YouTube’da müzik dinlemeyi seven kullanıcıların çok işine yarayabilir. Geçtiğimiz günlerde yeni ‘zamanlı’ yorum özelliği ile haberini yaptığımız platform, şimdi müzik dinleme üzerine yeni bir arayüzle karşımızda.

YouTube Yeni ‘Zamanlı’ Yorum Özelliğini Test Ediyor

YouTube yeni müzik dinleme arayüzünü test ediyor

9to5Google‘a göre, bu özellik kullanıcıların daha rahat bir müzik dinleme deneyimine ulaşmasını sağlayacak. Fakat bu özellik sadece Premium kullanıcıların hizmetine açılacak. Şimdilik bu özellik sadece bazı sayılı iOS kullanıcılarına açık durumda. Henüz test aşamasında olan bu özellik önümüzdeki haftalarda herkese açılabilir.

 

YouTube müzik dinleme arayüzü
YouTube müzik dinleme arayüzü

9to5Google’ın elde ettiği ekran görüntülerine göre, bu özellik ile ana uygulamada müzik dinlerken karşınıza ‘Dinleme seçeneklerini göster’ diyen bir pencere çıkacak. Buna tıkladığınızda, dinlediğiniz müziğin bilgilerini ve kontrolleri içeren bir ekran karşınıza gelecek. Bu ekranda oynat/durdur, 10 saniye ileri/geri al, sıradaki/önceki  gibi bazı kontroller olacak. Ek olarak izlediğiniz müzik videosunu kaydetme, beğenme ve hızını değiştirme gibi seçenekler de mevcut.

9to5Google’ın paylaştığı yeni YouTube müzik dinleme arayüzü

Yeni özellik ne zaman gelecek?

Bu özelliğin ana uygulamaya gelme sebebinin herkesin YouTube’dan müzik dinlemeye çok alışmış olması. Bunun için şirket, ana uygulamaya müzik dinleme deneyimini iyileştirecek özellikler eklemeye çalışıyor gibi.

Bu özelliğin ne zaman geleceğine dair herhangi bir açıklama yok. Şuan kısıtlı sayıda iOS kullanıcısı ile test aşamasında. Fakat ülkemize de erişime açıldığı zaman sizinle paylaşacağız.

Netflix, N-Plus İsimli Yeni Özelliğini Test Ediyor

Exit mobile version