YouTube Yeni Bir Aşamaya Girdi

YouTube, dünyanın en popüler video akışı hizmeti olmasıyla biliniyor. Devam eden COVID-19 salgını nedeniyle ise insanlara evde kalmaları söylendi. Tüm bu etkenler sonucunda, platforma olan talep arttı.

Bu, internet kullanımının artmasıyla birleştiğinde birçok bölgede internet altyapısında benzeri görülmemiş bir yüke neden oldu. Online altyapı şimdiye kadar büyük ölçüde ayakta kalsa da bu tür geçici kategori tüketimi, platformları aşırı zorluyor.

YouTube bu yükü kaldırmakta zorlanıyor

Şu anda Android için YouTube’da video kalitesini yalnızca kısmi olarak değiştirebilirsiniz. Online bağlantıdayken yüksek kaliteli akışı sınırlamayı da seçme imkanınız var.

480p sınırlaması ise oynatma için varsayılan ayar olarak geçerli. Fakat YouTube, ayrıca kullanıcıların istedikleri zaman HD izlemelerine izin vereceğini, ancak bu seçimi bilinçli olarak yapmaları gerekeceğini ifade etti.

YouTube bağlantısı oluştururken mutlaka sisteme çok kişinin girdiğini bilmek gerekiyor. Aksi takdirde bu kadar çok insanın dijital dünya ile bağlantı haline geçmesi çok ciddi sorunlar yaratacaktır.

Exit mobile version