Google’dan Bazı Videoları İzleyenlerin Kimliğini Vermesi İstendi

ABD'deki yetkililer, Google'dan video platformu YouTube'da bazı videoları izleyen kullanıcıların kimlik verilerini vermesini istedi.

Google'dan Bazı Videoları İzleyenlerin Kimliğini Vermesi İstendi

Forbes tarafından görüntülenen belgelere göre Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yetkililer, Google’dan 1-8 Ocak 2023 tarihleri arasında belirli YouTube videolarını izleyen hesapların adlarını, adreslerini, telefon numaralarını ve kullanıcı etkinliklerini istedi.

Bir hesapta oturum açmayanlar da istisna olmadı. Oturum açmadan ilgili videoları izleyenlerin de IP adresi talep edildi. Yetkililerin Google’dan internette “elonmuskwhm” adını kullanan birine yönelik başlatılan soruşturmanın parçası olarak bu bilgileri teslim etmesini istediği öne sürüldü.

Elonmuskwhm Adını Kullanan Kişi Neden Araştırılıyor?

Elonmuskwhm ismini kullanan kişinin nakit karşılığında Bitcoin sattığından ve böylece kara para akladığından şüpheleniyor.

Engadget tarafından aktarılan bilgilere göre ajanların şüpheliye ocak ayının başlarında yaptığı görüşmelerde dron ve AR ile haritalama için YouTube’daki eğitim videolarına bağlantı gönderdiği belirtildi ama bu videolar 30 binden fazla izlenmişti ki bu da yetkililerin YouTube’dan çok sayıda kullanıcı hakkında bilgi istediği anlamına geliyor.

Belgelere göre mahkeme emri onaylandı fakat Google’dan bunu gizli tutması istendi. Şirketin yetkililerin istediği verileri sağlayıp sağlamadığı da belli değil.

Bir Google sözcüsü, Forbes’a yaptığı açıklamada, şirketin kullanıcıların gizliliğini korumak için titiz bir süreç yürüttüğünü söyledi.

Exit mobile version