YouTube Video Düzenleme Uygulamasını Sundu

YouTube, video düzenleme uygulaması YouTube Create'i pek çok ülkede kullanıma sunmaya başladı. Peki, uygulama ne sunuyor?

YouTube Video Düzenleme Uygulamasını Sundu

YouTube, içerik oluşturucularının hem kısa hem uzun videolar hazırlamasına yardımcı olacak kullanımı kolay ve ücretsiz bir dizi araç içeren yeni uygulaması YouTube Create’i tanıttı. Bu uygulama, düzenleme sürecini çıkartmalar, GIF’ler ve efektler gibi videoları eğlenceli hâle getiren birçok seçeneği de beraberinde getiriyor.

Şirket, yeni uygulama için 3 bin içerik oluşturucusuna danıştığını ve onların geri bildirimlerine göre YouTube Create’in geliştirildiğini söyledi.

YouTube Video Düzenleme Uygulaması Neler Sunuyor?

Aracı kullanmak isteyen içerik üreticileri önce videolarını ekliyor, ardından bir dizi düzenleme aracı arasından seçim yaparak videolarını istediği gibi düzenlemeye başlıyorlar. Uygulamayla bir videoyu bir araya getirirken belirli kısımları kırpma veya bölme gibi işlemler gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca uygulamada binlerce çıkartma, efekt ve GIF bulunuyor.

Paylaşılan bilgilere göre uygulama, YouTube’un telifsiz parça kütüphanesine de erişim sağlıyor. Böylece içerik oluşturucuları videolarını düzenleme işlemini tamamlamak için çok sayıda şarkı / müzik arasından seçim yapabiliyor.

YouTube, tüm bu şarkıların telif hakları açısından güvenli olduğunu, içerik oluşturucularının videolarının kaldırılması ile ilgili endişeleri olmadan videolarından para kazanabileceğini belirtiyor.

Uygulama istenmeyen ortam seslerini kaldırmak için ses temizleme işlemi de gerçekleştirebiliyor. Bir butona dokunarak videoya eklenebilecek altyazıları otomatik olarak oluşturabilir ve son hâlini YouTube kanalında paylaşabilir.

İçerik üretimi aşamasında ayrı uygulama kullanmanın oldukça yaygın olduğu söylenebilir. TikTok ve Instagram’da neredeyse sınırsız efekt ve filtre seçeneği olmasına rağmen birçok içerik oluşturucusu videolarını düzenlemek için diğer uygulamalara yönelir.

Şu anda Android için mevcut olan yeni uygulama, bugünden itibaren Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, Hindistan, Kore, Endonezya ve Singapur’da beta olarak kullanıma sunulmaya başlandı.

Exit mobile version