YouTube Video Açılmıyor Sorunu Nasıl Düzeltilir?

YouTube video açılmıyor sorunu nasıl çözülür? İşte popüler hizmette meydana gelen sorun için uygulanabilecek yöntemler!

YouTube video açılmıyor sorununu çözmek için hangi yöntemleri uygulamak gerekmektedir? Ortaya çıkan sorun nedeniyle popüler hizmet üzerinden video izleyemiyorsanız, makalemizde bulunan yöntemleri deneyebilirsiniz.

Uzun yıllar önce kullanıma sunulan YouTube, günümüzde milyonlarca kişi tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Çok sayıda kullanıcı, bazen birtakım sorunlar ile karşılaşmaktadır. Bu problemlerden bir tanesi de video açılmama hatasıdır.

YouTube video açılmama problemini düzeltebilmek için bazı yöntemleri uygulayabilirsiniz. Makalemizde söz konusu sorun için çözüm yöntemleri bir arada topladık. Bu yöntemler sayesinde sorunu düzeltebilirsiniz.

YouTube Video Açılmıyor Hatasının Çözüm Yöntemleri Neler?

Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılan hizmette videolar açılmıyorsa yukarıdaki 5 yöntemi uygulayabilirsiniz. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını aşağıda detaylı bir şekilde açıkladık.

YouTube Video Açılmıyor-1

1. İnternet Bağlantısını Kontrol Edin

Popüler video paylaşım hizmetinde yer alan videoları izleyemiyorsanız, internet bağlantınızda problem olabilir. Bu sebepten dolayı internet bağlantınızda bir sorun olup olmadığını kontrol edin.

2. YouTube Sunucularını Kontrol Edin

İnternet bağlantınızda bir sıkıntı yoksa sorunun kaynağı YouTube olabilir. Böyle bir durumda tüm kullanıcılar video paylaşım hizmetini sorunsuz bir şekilde kullanamaz. Sorunun hizmetten kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için YouTube sunucu durumunu kontrol etmeniz gerekmektedir.

3 VPN Hizmetini Devre Dışı Bırakın

YouTube sunucularında herhangi bir problem görünmüyorsa VPN hizmetini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. VPN hizmetleri, engellenen sitelere erişim sağlanmasını mümkün hale getirir ancak bazen bazı sorunlara neden olabilir. Dolayısıyla VPN’i geçici süreliğine kapatın ve ardından sorunun düzelip düzelmediğine bakın.

4. Tarayıcının Önbelleğini Temizleyin

Yukarıda popüler Google Chrome tarayıcısı üzerinden önbelleği nasıl silebileceğinizi açıkladık. Sorununuz hâlâ devam ediyorsa önbellek temizleme yöntemini uygulayabilirsiniz. Eğer bu sorun, akıllı telefon veya tablette meydana gelmişse ayarlar sayfasındaki Uygulamalar kategorisine girin. Listeden YouTube’u bulun. Önbelleği temizleyin.

5. Uzantıları Devre Dışı Bırakın

Popüler internet tarayıcısı Google Chrome’u açın. Sağ üst kıısmdaki üç nokta simgesine tıklayarak ayarlar sayfasını görüntülemeniz gerekmektedir. Sol kısımda bulunan Uzantılar sekmesine girin. Tüm uzantıları devre dışı bırakın. Ardından sorunun düzelip düzelmediğine bakın.

Exit mobile version