YouTube Vanced Nedir? Güvenli mi?

YouTube Vanced nedir gibi soruları olan kullanıcıların soru işaretlerini gidermek için sıkça sorulan soruları yanıtlıyoruz.

YouTube Vanced nedir

YouTube Vanced nedir, güvenli mi, indirilmeli mi gibi sorularınız varsa doğru yere geldiniz. Kullanıcıların reklamsız YouTube videosu izleme ve arka planda oynatma gibi YouTube Premium özelliklerini kullanmasını mümkün kılan uygulama hakkında cevabı merak edilen tüm sorulara yanıt bulabileceğiniz bir yazı hazırladık.

Uygulamayı indirmek ile indirmemek arasında ikilemde kaldıysanız bu yazının sonuna geldiğinizde ne yapacağınıza karar vermiş olacaksınız.

YouTube Vanced Nedir?

YouTube Vanced, YouTube Premium özelliklerine sahip olmayı sağlayan üçüncü taraf bir uygulamadır. Reklam engelleme, arka planda oynatma gibi YouTube’un ücretsiz sürümünde olmayan özelliklere sahip olmayı sağlar.

Görünüm ve çalışma biçimi YouTube ile tamamen aynıdır. Orijinal uygulmadan tek farkı, YouTube Premium özellikleri sunmasıdır.
Örneğin YouTube’un normal sürümünde arka planda video oynatmak mümkün değildir. YouTube Vanced ise arka planda oynatmanın yanı sıra daha birçok özelliğe sahip olmaya olanak tanıyor.

YouTube Vanced Özellikleri

YouTube Vanced Nasıl İndirilir?

Vanced, Google’ın kendi uygulama mağazası olan Play Store’da bulunmaz çünkü Google, kendi uygulamalarının değiştirilmiş sürümünün Play Store’da barındırılmasına izin vermez. Vanced’i sadece uygulamanın web sitesinde bulunan Vanced Manager uygulaması ile indirip yükleyebilirdiniz.

Bu şekilde uygulamayı güncelleme görevi de kullanıcıdaydı. Vanced Manager, bir güncelleme olduğunda kullanıcıya bildirimde bulunurdu.

Fark ettiyseniz yukarıdaki cümlelerde hep geçmiş zaman kipi kullanıldı çünkü uygulama artık geliştirilmiyor. Uygulamanın Twitter hesabında paylaşılan tweette Vanced’in geliştirme sürecine son verildiği duyuruldu. İndirme bağlantıları kaldırıldı.

Uygulamayı hâlâ kullananlar Vanced’in ya resmî olmayan sürümü ya da eski bir sürümünü kullanıyor. YouTube, bu tür uygulamaların kullanılmasını engellemek için çalışmalarını hızlandırdı. Mevcut uygulamalar da hızla engelleniyor, kullanıcılara YouTube’un son sürümünü kullanması gerektiği bildiriliyor.

YouTube Vanced Güvenli mi?

YouTube Vanced geliştirilmesine son verildi. Orijinal sürümünü indirdiğini düşünen kullanıcılar, Vanced’in sahte ve kötü amaçlı yazılım içeren sürümünü indirme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bu nedenle güvenilir olmayan uygulama platformlarından Vanced’i indirmeye çalışmaktan uzak durmak gerekiyor.

YouTube Vanced Kapandı mı?

Evet, YouTube Vanced artık geliştirilmiyor. Vanced kullanarak YouTube’da müzik dinlemeye çalışan kullanıcılarsa hata ile karşılaşıyor.

Exit mobile version