YouTube Uygulamadan Atıyor, Çözümü Nedir?

YouTube uygulamadan atıyor, ne yapmalıyım diye merak mı ediyorsunuz? Bu rehberde yer alan yöntemlerle çözebilirsiniz.

YouTube Uygulamadan Atıyor, Çözümü Nedir?

Birçok Android ve iPhone kullanıcısı, zaman zaman YouTube’un çökme sorunu ile karşı karşıya kalıyor. Bu uygulama, herhangi bir yerde herhangi bir zamanda en sevdiğiniz videoları izlemenizi sağlıyor ancak YouTube uygulamadan atıyor ise video izleme deneyiminiz bundan olumsuz etkilenebilir.

Uygulamayı her zaman olduğu gibi kullanırken karşılaşabileceğiniz bu sorun, herhangi bir zamanda meydana gelebilir. Örneğin uygulamayı açmaya çalışırken birden kapanabileceği gibi, bir videoyu arka planda oynatırken de YouTube aniden kapanabilir.

Bu sorunun yetersiz depolama alanı, sistem hataları başta olmak üzere çok çeşitli nedenleri olabilir ancak sadece birkaç dokunuşla sorundan kurtulmanız mümkündür. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

YouTube Uygulamadan Atıyor, Nasıl Çözülür?

Yukarıda yer alan tüm yöntemleri denemek zorunda kalmayabilirsiniz. Sorunu çözen bir yöntemi bulana kadar ilerlemeye devam edin.

YouTube Uygulamasını Durmaya Zorlama

Başka bir yöntem denemeden önce YouTube uygulamasını durmaya zorlayıp yeniden açın. Uygulama eğer uzun bir süre arka planda çalışmışsa bu tür sorunlar meydana gelebilir. Sorunu çözmenin en hızlı yolu, YouTube uygulamasını tamamen durdurup yeniden başlatmaktır.

YouTube uygulamasını durdurmaya zorlamak için şu adımları izleyin:

Uygulamanın Önbelleğini Temizleme

YouTube’u kapatıp yeniden açmak işe yaramazssa uygulamanın önbelleğini temizlemeyi deneyin çünkü siz uygulamada ne kadar çok aktif zaman geçirirseniz YouTube da uygulamanın verimli çalışmasını sağlamak için bazı verileri önbelleğe alır. Ne var ki bazen önbelleğe alınan veriler güncelliğini yitirebilir, bozulabilir. Bu da çökme gibi sorunlarla sonuçlanabilir.

Uygulamanın önbelleğini temizlemek için aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

Cihazı Yeniden Başlatma

Daha önce hiç cihazınızda meydana gelen bir yazılım sorununu düzelttiyseniz muhtemelen en çok başvurulan yöntemlerden birinin yeniden başlatma olduğunu ve bunun son derece etkili olduğunu biliyorsunuzdur.

Cihazınızı yeniden başlattığınızda tüm işlemlere son verilir, geçici dosyalar temizlenir ve tüm sistem yenilenir. Uzun bir süredir cihazınızı kapatıp açmıyorsanız YouTube da dahil olmak üzere birçok uygulamanın düzgün bir şekilde çalışmamaya başladığını fark edebilirsiniz. Cihazınızı yeniden başlatarak bu tür sorunları aşabilirsiniz.

Uygulamayı Güncelleme

Uygulamalarla ilgili sorunlardan uzak durmanın en etkili yolu, onları güncel tutmaktır. Bu hem cihazınızı ve verilerinizi güvende tutar hem de olası hataların önüne geçer. YouTube’u Play Store ya da App Store sayfasından “Güncelle” seçeneğine basarak güncelleyebilirsiniz.

Depolama Alanını Boşaltma

YouTube eğer çok sık bir şekilde çöküyorsa cihazınızda yeterli kullanılabilir depolama alanı olmayabilir. Yer açmak için gereksiz fotoğraf, video ve diğer dosyaları temizlemeyi, kullanmadığınız uygulamaları ve oynamadığınız oyunları silmeyi düşünebilirsiniz.

Exit mobile version