YouTube, Tüm Videolara Reklam Koymaya Başlıyor

YouTube, son bilgilere göre artık tüm videolara reklam yerleştirecek. Fakat bu reklamların gelirleri küçük çaptaki içerik üreticilerine gitmeyecek. Yani artık tüm videoların ortasında reklamla karşılaşacağız. İşte diğer detaylar.

1 Haziran tarihinden itibaren YouTube‘un aldığı kararla, tüm videolarda reklam olacak. Videoların başında ve sonunda zaten her videoda reklamlarla karşılaşıyorduk. Fakat şimdi, içerik üreticilerinin gelir elde ettiği video içi reklamlar her videoda olacak. Ancak gelir küçük içerik üreticilerine gitmeyecek.


Benzer İçerik: Youtube, Yeni Müzik Dinleme Özelliği Üzerinde Çalışıyor


YouTube, artık tüm videolara reklam yerleştirecek 

Bildiğiniz gibi normalde içerik üreticileri bu reklamlardan gelir elde ediyorlar. Böylece geçimlerini YouTube’dan sağlayan içerik üreticileri var. Fakat yeni uygulama ile, bu programda dahil olmayan kullanıcıların videolarında da reklamlar olacak. Üstelik bu reklamlardan hiçbir gelir elde etmeyecekler.

YouTube
YouTube

Küçük içerik üreticilerinin ve özellikle de kullanıcıların hiç hoşuna gitmeyeceğini tahmin ettiğimiz bu uygulama, 1 Haziran’dan itibaren başlıyor. Bunun yanında, küçük içerik üreticileri şuan kanallarının büyüme hızının düşmesinden endişe etmekte. Reklam izlemek hiçbir kullanıcının sevdiği bir eylem değil. YouTube’un ise Premium üyelik satmak için izlediği bu yol, küçük içerik üreticilerini etkileyebilir. Reklam izlemek istemeyen kullanıcılar bu videolardan uzaklaşabilirler. Reklamlardan da gelir almayan küçük içerik üreticileri ise bundan kötü etkilenebilirler.

Elde edilen gelir küçük içerik üreticilerine gitmeyecek

Premium üye olanlar, bu reklamlardan etkilenmeyecekler. Bu da YouTube’un Premium üyelikleri ve gelirini artırmak için uyguladığı diğer bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. YouTube’da reklam geliri elde etmek için karşılamanız gereken bazı şartlar var. Belli bir izlenme saatine ve aboneye sahip olmanız gerekiyor.

Bu yeni uygulama ile, bu şartları karşılamayanların videolarında reklamlar olacak. Fakat gelir elde edemeyeceksiniz. 1 Haziran tarihinde bu uygulama başlıyor. Küçük içerik üreticilerini çok fazla kötü yönden etkilememesini diliyoruz. Bu uygulama ile YouTube tepki çekecek gibi duruyor.

Exit mobile version