YouTube Sağlık Videolarını Mercek Altına Alıyor

YouTube sağlık konusundaki videoları artık daha yakından ele alacak. Yeni politikaya göre yanlış bilgilendirmeyi affetmeyecek.

YouTube Sağlık Videolarını Mercek Altına Alıyor

İnternet bilgiye ulaşmayı inanılmaz kolaylaştırdı. Bununla birlikte yanlış bilgilerin yayılma hızı da korkunç derecede arttı. Doğrulanmamış ve çoğunlukla yanlış olan bilgiler genellikle sosyal medya platformları sayesinde yayılır.

YouTube her ne kadar bir sosyal medya platformu sayılmasa da belirli bir içeriği kitlelere ulaştırmada oldukça etkili platformlardan biri ve sağlık gibi konularla ilgili videolara bu nedenle çok dikkat edilmesi gerekiyor.

Bazı internet kullanıcıları, son derece yanlış bir davranış olmasına rağmen belirli semptomlardan yola çıkılarak internetten kendine teşhis koyabiliyor. YouTube bunun farkında olarak sağlık videolarına artık her zamankinden daha hassas yaklaşmaya başlıyor.

YouTube Sağlık Politikasını Güncelledi

YouTube özellikle kanserle ilgili yanlış bilgilerle mücadele etmek için yeni bir politikasını açıkladı. Video paylaşım platformu özellikle hastalığı tedavi ettiği kanıtlanmamış ve içeriğinde hiçbir bilimsel dayanağı olmayan ilaçlar da dahil olmak üzere hastalıkların tedavisi hakkında yanlış bilgileri ortadan kaldırıyor.

YouTube’un Sağlık Hizmetleri ve Kamu Sağlığı Ortaklıkları Küresel Başkanı Dr. Garth Graham ile Güven ve Güvenlik Başkanı Matt Halprin, içeriklerin yanlış bilgilendirmenin önüne geçme politikasına aykırı olup olmadığını belirlemek için dünyanın dört bir yanındaki sağlık otoritelerinin rehberliğinden yararlanılacağını ve genel olarak yanlış bilgilendirmeye eğilimli olup olmadığının değerlendirileceğini ifade etti.

Şu andan itibaren bu politikalardan herhangi birini ihlal eden (özellikle kanserle ilgili olanlar) videoların kaldırılacağı ifade ediliyor. Bu kapsamdaki çalışmaların gelecek haftalarda daha da hız kazanacağı öne sürülüyor.

Örneğin bir videoda kanserin soğan ve sarımsakla tedavi edilebileceği ciddi bir şekilde mi ifade ediliyor? Bu video platformda barındırılmayacak. Platform ayrıca kanserle ilgili bilimsel dayanağı olan videolardan oluşan bir oynatma listesine yer veriyor ve kanserle ilgili daha fazla bilgilendirici video oluşturulması için Mayo Clinic ile iş birliğine gidiyor.

Exit mobile version