YouTube, OpenAI’ı Kural İhlali Dolayısıyla Uyardı

YouTube'un CEO'su, OpenAI'ı YouTube videolarını kullanarak yapay zeka modellerini eğitmemesi gerektiği konusunda uyardı.

YouTube, OpenAI'ı Kural İhlali Dolayısıyla Uyardı

İnternet kullanıcılarının çalışmalarını kullanarak eğitilen yapay zeka modelleri yeni bir şey değil. The New York Times ve Getty Images gibi kuruluşlar uzun bir zamandan beri yapay zeka şirketlerine karşı dava açıyor.

OpenAI CTO’su Mira Murati, mart ayında The Wall Street Journal’a şirketin yeni metinden videoya yapay zeka aracı Sora’nın YouTube, Instagram veya Facebook gönderilerinden veri alıp almadığından emin olmadığını söyleyerek bu konu ile ilgili büyük soru işaretlerine neden oldu.

YouTube CEO’su Neal Mohan, şimdi ise OpenAI’a videolarını Sora’yı eğitmek için kullanmanın platformun kullanım koşullarının açık bir ihlali olacağına dair net bir şekilde uyarıda bulundu.

Mohan, Bloomberg Originals sunucusu Emily Chang ile yaptığı röportajda, durumu bir içerik oluşturucusunun bakış açısına göre ele aldığına işaret ederek şunları söyledi:

“Bir içerik oluşturucusu çalışmasını platformumuza yüklediğinde belirli beklentileri vardır. Bunlardan biri de hizmet koşullarına uyulmasıdır. Transkriptler veya video parçaları gibi şeylerin indirilmesine izin verilmiyor. Bu, hizmet koşullarımızın açık bir ihlalidir.”

OpenAI, Sora’yı Nasıl Eğitti?

OpenAI’ın Sora’yı nasıl eğittiği konusundaki soru işaretleri hâlâ giderilmiş değil. The Wall Street Journal geçen günlerde şirketin GPT-5’i eğitmek için YouTube transkripsiyonlarını kullanmayı planladığını belirtti.

OpenAI’ın rakibi Google ise en azından sahibi olduğu YouTube söz konusu olduğunda kurallara saygı duyuyor gibi görünüyor. Mohan, her bir içerik oluşturucusunun lisans sözleşmesinde verilen izinlere bağlı olarak sadece belirli videoları kullandığını öne sürüyor.

Exit mobile version