YouTube Music’e Şarkı Arama Özelliği Geliyor

Şarkı arama özelliği yakında YouTube Music'te tamamen kullanıma sunulmuş olacak. Peki, bu özellik tam olarak nasıl kullanılacak?

YouTube Music'e Şarkı Arama Özelliği Geliyor

YouTube, şarkı arama özelliği kullanıcılara sunuldu. Android kullanıcıları şu anda arama bölümünde çalmakta olan bir şarkının ismini bilmese de o şarkıyı dinleterek direkt olarak şarkıya ulaşabiliyor. Bununla birlikte, kullanıcının bulunduğunu ortamda eğer o şarkı çalmıyorsa şarkıyı mırıldanarak YouTube’un o şarkıyı bulmasını sağlayabiliyor.

Uygulamadan ayrılmadan bir şarkı bulmak isteyen kullanıcılar, arama kutusunun yanında yer alan mikrofon simgesine basıp, “Şarkı” sekmesine geçip dilediği şarkıyı dinletebiliyor ya da mırıldanabiliyor.

Dünyanın en büyük video paylaşım platformlarından biri olan YouTube, sesi herhangi bir şarkı ile eşleştirmek için yapay zekâdan yararlanıyor.

YouTube Music’e Şarkı Bulma Özelliği Ekleniyor

Bu özellik şimdi de YouTube Music’e geliyor. Özelliği kullanmak için takip edilmesi gereken adımlar hemen hemen aynı.

Şarkı bulmak için yine arama kutusuna basmak gerekiyor ancak biraz daha hızlı erişmenizi sağlamak için mikrofon simgesi ile ulaşabileceğiniz bir bölüm eklemek yerine mikrofon simgesinin hemen yanına bunun için özel bir simge ekleniyor.

YouTube Music’in iOS sürümünü kullanan bazı kişiler bu özelliğe zaten erişebiliyor fakat diğer kullanıcılar henüz özelliğe erişemiyor.

Exit mobile version