YouTube Music Canlı Şarkı Sözleri Yaygınlaşıyor

YouTube Music'in canlı şarkı sözleri özelliği hızla yayılmaya başlandı. Bu özellik ile sözler eş zamanlı olarak takip edilebilecek.

YouTube Music Canlı Şarkı Sözleri Yaygınlaşıyor

YouTube Music, ilk olarak nisan ayında ortaya çıkan canlı şarkı sözleri özelliğini şimdi Android ve canlı şarkı sözlerini daha büyük bir kullanıcı kitlesinin deneyimine sunuyor. Alternatiflerinde hâlihazırda bulunan özelliği bu kadar geç eklemesi her ne kadar şaşırtıcı olsa da sonunda kullanıcıların istediği oluyor.

Mevcut şarkı sözleri bölümü, yeni bir tasarım ve çok daha okunaklı yazılarla güncelleniyor. Mevcut satır beyaz renkle vurgulanırken diğer her şey soluk bir gri renkte kalıyor.

Normalde de yapılabildiği gibi ekran aşağı kaydırılarak şarkı sözleri mükemmel bir şekilde okunabilir. Şarkı bir sonraki satıra atladığında sözler de doğru bir şekilde akmaya devam ediyor.

Arka planda bulanık kapak fotoğrafı yer alıyor. YouTube Music şarkı sözleri başlamadan önce sesi belirtmek için de bir not kullanıyor.

Canlı Şarkı Sözleri Tüm Platforma Yayılıyor

Canlı şarkı sözleri şimdilik birkaç parçada görülüyor. Görünüşe bakılacak olursa şimdilik tüm şarkılar canlı şarkı sözlerini desteklemiyor. Desteklenmeyen şarkılarda eski görünümden devam ediliyor. Bazıları canlı şarkı sözlerine sahip olurken bazılarının neden desteklenmediği tam belli değil.

Yüzeysel bir inceleme ile bakıldığında yayımlama tarihinin de bunu pek etkilemediği anlaşılıyor fakat kullanıcılardan gelen bilgilere göre eş zamanlı olarak şarkı sözü satırlarının arasında geçiş yapılmasını sağlayan özellik hızla diğer şarkılar tarafından da desteklenmeye başlanıyor.

YouTube Music’in Android ve iOS uygulamasının en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Son sürüme zaten sahipseniz şarkıları kontrol etmeden önce YouTube Music’i durdurmaya zorlamak isteyebilirsiniz.

Exit mobile version