YouTube Mobil Reklam Engelleme Uygulamalarını Engelliyor

YouTube, reklam engelleme uygulamalarını engelleme çabalarına bir yenisini daha ekledi. Mobil uygulamalar işe yaramayacak.

YouTube Mobil Reklam Engelleme Uygulamalarını Engelliyor

YouTube’un reklam engelleme eklenti ve uygulamalarına karşı açtığı savaş henüz bitmiş değil. Şirket, bu kez mobil cihazlarda reklamsız video izlemeyi sağlayan araçlara odaklanıyor.

Google’ın sahibi olduğu video paylaşım platformu, hizmet şartlarını, özellikle de reklam engelleme uygulamaları ile ilgili olanı ihlal eden üçüncü taraf uygulamalara yönelik yaptırımları yeniden ele aldığını duyurdu.

Bu uygulamalar, videoya reklam dolayısıyla ara vermeden ulaşmaya yarıyor. Bu tür bir uygulama kullananlar artık çeşitli hatalarla karşılaşabilir. YouTube, söz konusu üçüncü taraf hizmetleri kullananların videolara erişmesini engellemek için harekete geçti.

YouTube’da Mobil Reklam Engelleme Uygulamaları İşe Yaramayacak

Platform, hizmet koşullarının üçüncü taraf uygulamalarla reklamları atlamasına izin vermediğini, bu tür uygulamaların içerik oluşturucularının görüntüleme karşılığında gelir elde etmesini engellediğini belirtti.

Geçen birkaç ay içinde reklam engelleyicilere karşı birçok önlem alan YouTube, reklamsız video izleme deneyimi elde etmek isteyenlere YouTube Premium aboneliğini tercih etmeyi öneriyor.

Exit mobile version