YouTube Mobil İçin İki Yeni Özellik Test Ediliyor

YouTube mobil uygulaması için Google, yeni özellikler test ediyor. Kaynağa göre Google, iki farklı özelliği mobil uygulama için test etmekle meşgul. Popüler uygulama için kullanıcıların deneyimini geliştirecek özelliklerle karşımıza çıkıyor. İşte detaylar.

Dünyanın en popüler platformlarından biri olan YouTube’a yeni iki özellik geliyor. Bu özellikler şuan sınırlı sayıdaki bazı kullanıcılar ile test aşamasında. Özelliklerden biri de halihazırda masaüstü YouTube’da var olan bir özellik. Diğer özellik ise biraz TikTok’u andırıyor diyebiliriz.


İlginizi Çekebilir: YouTube, Tüm Videolara Reklam Koymaya Başlıyor


YouTube, iki yeni özellik üzerinde çalışıyor

Test aşamasında olan ilk özellik, döngüye alma özelliği. Bilmeyenler için, bu özellik sayesinde dinlediğiniz bir şarkıyı veya videoyu ‘döngü’ özelliği etkinleştirerek otomatik olarak başa alabiliyorsunuz. Böylece sürekli dinlemek istediğiniz bir şarkı olduğu zaman otomatik olarak tekrar tekrar dinleyebiliyorsunuz.

YouTube mobil için 'döngü' özelliği
YouTube mobil için ‘döngü’ özelliği

Bu özellik şuan platformun masaüstü sitesinde mevcut. Ancak mobilde şimdilik yok. Bu sebeple Google, bu özelliği mobil uygulamaya getirmek için testlere başlamış. Özellikle de bir şarkıyı defalarca dinleyenlerdenseniz, seveceğiniz bir özellik olacak gibi duruyor. Çünkü bir şarkıyı defalarca başa almak bazen sinir bozucu bir iş olabiliyor. Bu sayede aynı şeyi tekrar tekrar izleyip dinleyebileceksiniz.

60 saniyelik videolar kesip paylaşabileceksiniz

Bir diğer özellik ise ‘clip’ isimli özellik. Bilgilere göre bu özellik sayesinde izlediğiniz videolardan 60 saniyelik kesitler alabileceksiniz. Dahası, bu klipleri istediğiniz kişilerle de paylaşabileceksiniz. Makas ikonu ile karşımıza çıkan özellik, hem Android hem de iOS işletim sistemleri için test aşamasında.

Bu özellik sayesinde izlediğiniz videodan sevdiğiniz spesifik bir kısmı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Bunun için paylaşırken dakika ve saniye ayarlama özelliği mevcuttu. Fakat bu özellik sadece belirli bir dakika ve saniyeden başlatıp videoyu sonuna kadar devam ettiriyordu. Yeni kesme özelliği ile sadece istediğiniz bölümü gönderebileceksiniz. Bu özellik bize TikTok uygulamasını hatırlattı. Bildiğiniz gibi orada da 60 saniyelik videoları arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.

Bu özelliklerin ne zaman geleceği henüz belli değil. Şimdilik test aşamasındalar. Fakat bu iki yeni özellik için takipte kalacağız ve yenilikleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Exit mobile version